FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 10:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: rdeča lica  (Prebrano 4593 krat)
stasa_
gost
« dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 21:09 »

Lep pozdrav vsem rozicodam

no evo spet sm se mal spravla pisat. Ubistvu me zanima vaše mnenje...že nekej časa nazaj sm pisala o svojih problemih,o socjalni fobiji,o tem,da ko imam tremo sem rdeča v obraz...nekaj časa je bilo vse ok,nisem se preveč obremenjevala z rdečimi lici,ampak zadnja 2 dneva pa mi kar ne data miru.Opažam, da sem se zaradi tega začela izogibat takih srečanj,kjer bi v meni vzbudili tesnobo,rdečico in posledično tudi paniko. Verjetno se vam to ne zdi nič takega,verjetno si mislite:jah pač maš rdeča lica,pa kaj?!
Jaz pa si kar ne morem pomagati,sama sebi se zdim grozna! Ne morem se sprejeti take...moja lica niso nežno roza barve,ampak živo rdeča,vijolčna...
Še sama ne vem zakaj se tako obremenjujem s tem,ampak tako mišlenje se je že tako zažrlo vame,da ne vem več kaj bi.

upam,da mi kdo odgovori:)lep večer še naprej!
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 21:12 »

Pozdravljena Esperanza

Spomnila sem se da smo na arhiviranem forumu imeli temo o eritrofobiji.
Morda najdeš kaj uporabnega na povazevah v temi:
http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,2758.0.html
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
stasa_
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 21:30 »

hvala za odgovor.
Žal mi tistih povezau noče odpret...bom še sama malo pobrskala po netu:)
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 21:32 »

Joj sorry.. to pa nisem preverila. Embarrassed
Verjetno povezava ne deluje ker je to arhiviran forum...
Prijavljen

urssska
gost
« Odgovori #4 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 21:35 »

Esperanza, ne sekiraj se še zarad tega, ker se sekiraš. Vso pravico maš do tega, da se, nekaj najbolj groznega je to, da niti najbolj intimnih misli ne moreš skrit. Za začetek se pač učimo, kako zakamuflirat te nerodnosti, ki se nam dogajajo, da lahko pretrgamo to sekiranje zaradi sekirancije, potem se šele spravimo urejat jedro problema. Škoda, da ti ne morem pomagat s kakšnim bolj konkretnim predlogov, je pa najbrž že blo marsikej napisano na to temo.
Prijavljen
stasa_
gost
« Odgovori #5 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 21:58 »

morm rečt da za eritrofobijo slišim prvič Embarrassed  zdej sm kar mal zbegana,jaz sem misnla da mam socialno fobijo..hm...Smiley
in kako se lotiš reševanja te fobije?vrjetno tako kot vseh ostalih...še dobro da sem za jutri naročena pri psihologinji ker imam kr nekej vprašanj:)

hvala ker sta si vzele čas in odpisale!

Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #6 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 22:03 »

Joj sorry.. to pa nisem preverila. Embarrassed
Verjetno povezava ne deluje ker je to arhiviran forum...

Povezava deluje  kadim
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 22:05 »

Midve govoriva o pod-povezavah,
ki so na strani v arhiviranem forumu v enem od postov.
 zvizgam
Prijavljen

Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #8 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 22:12 »

AAA jaaa  pomezik  tisto je pa lahko tezavno.......
Malo je treba link popraviti pa deluje
http://www.nebojse.si/forum/index.php/topic,465.0.html  se popravi v
http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,465.0.html
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
urssska
gost
« Odgovori #9 dne:: sreda, 10. februar 2010 ura: 22:14 »

morm rečt da za eritrofobijo slišim prvič Embarrassed  zdej sm kar mal zbegana,jaz sem misnla da mam socialno fobijo..hm...Smiley

Mislila si prav. Če se ti zardevanje (=tesnoba) pojavlja v socialnih situacijah, je to isti problem in se zdravi enako.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 11. februar 2010 ura: 07:44 »

..moja lica niso nežno roza barve,ampak živo rdeča,vijolčna...

ampak kljub vsemu je to najbolj moteče le zate, verjemi (vem, ker so bila moja lica poleg tega še purpurno škrlatno živo pisana, rdeča pa vijolčna pa marogasta pa še kaj bi se našlo) in ja, pri meni je bilo to povezano s socialno fobijo, nizko samopodobo, ... in jap, še kdaj prav flourescento zafarbam, a mi uspe, da se sedaj s tem manj obremenjujem.   
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 11. februar 2010 ura: 22:16 »

Esperanza pozdravljena,

mene so rdeča lica (pa vrat in dekolte tudi) spremljala od pubertete dalje, na vsaki kontrolni v šoli, pri vsakem spraševanju, na vseh izpitih na faksu, razgovorih za službo, na zmenkih s fanti.... Nikogar nisem poznala, ki bi se mu to dogajalo, s tem, da se nisem počutila slabo v družbi ali da bi me bilo pretirano strah, nobene pretirane tesnobe, ali občutka, da nisem samozavestna. Strah me je bilo edinole tega, koliko bom zafarbala in kako marogasta bom. Sem skrivala maroge s pudrom in visokimi ovratniki, rutami ali šali. 
Ves čas vedela, da to ni "normalno", ampak sem se nakako sprijaznila s tem. Ignorirala sem, ampak se mi je kar ponavljalo in ponavljalo. Potem sem se enkrat odločila, da temu naredim konec (nisem še čisto imuna na rdečico, se še kdaj pojavi) in sem začela delati vaje logoterapevtske tehnike nasprotne namere. S to tehniko si nasploh pomagam tudi pri ostalih znakih anksioznosti in bližajoče se panike.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
stasa_
gost
« Odgovori #12 dne:: petek, 12. februar 2010 ura: 12:15 »

ojla,
 Arwen,en delček v meni ve da to moti samo mene,da drugi mogoče niti opazijo ne,drug delček pa...strah in trepet:)s kakšno tehniko si si ti pomagala?si mogoče jedla tudi kakšne ad-je?meni jih je zdravnica predpisala,jedla sem jih 1 teden potem pa skenslala,se mi zdi da bom rešila to tudi brez tablet.
Jagodka,tut meni se zdi da sem samozavestna.Sama sebi se zdim čist ok. In vem,da če se mi to ne bi dogajal bi uživala 100/h,hodila vn,na zmenke,spoznavala nove ljudi....Zadne čase pa sem opazla,da se kar mal izogibam takih dogodkov.Vem da to ni prav!
Sem bla pa ravno včeraj pri psihologinju,mi je predlagala da naj probam,da takrat ko sem rdeča naj probam še bolj zafarbat,da naj na silo farbam....a je to mogoče tehnika nasprotne namere?

Prau prileže se mal ˝pojamrat˝,slišat še kakšno mnenje od ljudi s podobnimi težavami,tako vidiš da nisi sam na celem svetu s tem!:)
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 14. februar 2010 ura: 18:21 »

Sem bla pa ravno včeraj pri psihologinju,mi je predlagala da naj probam,da takrat ko sem rdeča naj probam še bolj zafarbat,da naj na silo farbam....a je to mogoče tehnika nasprotne namere?

Tako nekako, lahko da se reče tudi pretirana namera. Sem že malo pozabila teoretični del.
Tisto, česar se bojiš in s strahom pričakuješ (v našem primeru rdečico) želiš sam priklicati v svojih mislih, s tem se pričakovana bojazen blokira, simptom (rdečica) se pa krči. S tem krepiš zmožnost odmika od svoje težave oz. simptoma. To lahko vadiš tudi, tako na suho, brez da se odpravljaš kakšnemu "podvigu" nasproti.
Kadar pa si na tem, da te stisne in začneš farbat pa podobno uporabiš krčevito prizadevanje, da bi izsilila ta telesni simptom (rdečico) in potem do njega ne pride (vsaj ne tako izrazito), ker je to zgolj "stranski učinek", ki ga ne moreš doseči zavestno.

Srečno.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar