|
tia
gost
|
 |
« dne:: petek, 20. junij 2008 ura: 15:36 » |
|
"delaš si ovire" to mi mama pogosto govori...in ja vedno bolj opažam, da je to res... muči me miljon stvari... zakaj? ker ne vem kaj bi. neodlocena sem, in to vedno. za vse razmišljam omejeno. ne znam pomisliti na vse možnosti. in se vedno zaj.... v življenju. imam sto miljionov objokovanj in obžalovanj, zakaj sem kaj tako nardila. žal mi je,ker ne študiram kar bi želela, čeprav sem imela možnost naapisat na un beden list vpisov karkoli, ampak sem najdla razloge zakaj ne. kakršenkoli hobi... ne saj vbistvu nisem sposobna, če pa sem se že kam vpisala se mi je vedno nekaj zgodilo (bolezen). zelo malo pravih odločitev imam za sabo. ne znam imet prijateljev. gradim zid okoli sebe. ne znam priznati kaj mi je všeč. konstanten občutek debilnosti. hočem na koncert, ampak si nobenega ne upam vprašat in čakam, da bo kdo padu z neba s takim vprašanjem. vse me je treba vprašati, ker sama se ne počutim, da bi to storila. hočem na počitnice. hm, ja s kom? že vem,... ampak že v naslednjem trenutku si rečem, ne saj bi me psihično uničlo, čeprav si tega želim... ne upam si povedati svojega mnenja, nič o sebi. ne razumem zakaj moram biti taka? kako se to obrne, zavrti? nočem biti socijofobična... rabim prijatelje... ker pol postanem depresivna. in me boli glava in mi gre na jok. "socijofobija hodi vija" nočem več si delat nekih ovir in pol obžalovat. ker vbistvu depresija se razvije iz česa? a se tak rodiš? al socijofobija te spravlja v depresijo, ker se ne čutiš sposobnega?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noelle
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 20. junij 2008 ura: 19:00 » |
|
tia, se kar najdem v tvojem opisu in morem rečt, da je res beden občutek, ko veš, da sam sebi otežuješ življenje, si delaš ovire in pregrade, si gradiš zidove okoli sebe in se skrivaš za njimi, si kompliciraš življenje po nepotrebnem, ko vse to veš, pa ne moreš, ne znaš drugač ... verjamem, da se da poenostaviti življenje, se malo odpreti in spustiti tudi druge zraven, se naučiti verjeti vase in v svoje sposobnosti, ker si sposobna le nekaj te ovira te sposobnosti izraziti ... kaj bi se zgodilo, če bi se odločila za tisto kar ti je všeč, česar si želiš? ali te je strah, da to ne bo všeč drugim? ali raje ugajaš drugim kot sebi? ... kaj bi se zgodilo, če bi se odprla? ali te je strah, da te ljudje ne bodo imeli več radi? ... kaj bi bilo, če bi nekoga vprašala, če gre s tabo na počitnice? ali te je strah, da bi te zavrnili? ... ne vem, lahko da sem čist mimo brcnila, ampak sklepam po sebi  ... verjemi, da se vse to z voljo, potrpljenjem, vztrajnostjo da spremenit  ... ti pa ne znam povedat kako, ker se tudi sama vrtim v tem zosu ... želim ti vse dobro in držim pesti ...
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 20. junij 2008 ura: 19:06 od Noelle »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Travis
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 20. junij 2008 ura: 19:25 » |
|
a se tak rodiš? yup. welcome 2 the club  sicer pa, prej ko ločiš da te poteze niso del tebe ampak s tabo upravlja del nenormalne kemije v glavi - prej ti je lažje in bolj samozavestno lahko stopiš vsej tej bolnici kero opisuješ na prste. enkrat manj, drugič bolj. dokler se zavedaš da neki ni kul, si še normalen bolnik, believe that  drugo je, ko to zavedanje izgine.. pol pa sam, ku kuuu ku kuuuuu. ampak pustmo gozdne živali, oglas se kej mi bomo ziher tuki  LP, T.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Blessed are the forgetful, for they get the better even of their blunders.
|
|
|
|
tia
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 24. junij 2008 ura: 22:50 » |
|
noelle:"...kaj bi se zgodilo, če bi se odločila za tisto kar ti je všeč, česar si želiš? ali te je strah, da to ne bo všeč drugim? ali raje ugajaš drugim kot sebi? ... kaj bi se zgodilo, če bi se odprla? ali te je strah, da te ljudje ne bodo imeli več radi? ... kaj bi bilo, če bi nekoga vprašala, če gre s tabo na počitnice? ali te je strah, da bi te zavrnili?..."
ja vse te stvari veljajo verjetno... čeprav bi jaz najraje odgovorila z mojim vsesplošnim odgovorom, ki ga sovražim..."ne vem" no, ja neke vrste mašilo verjetno... ker v drugi sekundi bi odgovorila tako kot ti... vsaj približno... vedno me je strah karkoli rečt, ker bi rada ljudem ugajala...to bo to... čeprav NE VEM... ker jim s tem očitno ne ugajam... nekaj me blokira... ne morem govoriti glasno... besede izpuhtijo... šele po letih se z osebo odprem... dosti krat imam kompleks, da nisem zabavna... pa otročja...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Just Me
gost
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 14. julij 2008 ura: 09:11 » |
|
...huh....se eden ki se tukaj (spet) najde.... ...bom povedal se zase: enako kot ti,..tia,....me je strah narediti prvi korak,..  zanimivo je res,...tudi jaz ne najdem pravega odgovora,..kajti po eni strani mi je marsikaj kristalno jasno:kot npr:da so vsi(no skoraj vsi zadrzki), v moji glavi.a hudica ko vecinoma ne morem preko njih,...ne gre in ne gre...najbolje se odrezem, ce me nekdo (lepo povedano:) ), "v rit brcne".ali pa se boljse : ce sem v nekaj prisiljen,..neverjetno,ampak takrat se vse v redu konca.... Ne vem,...verjetno univerzalnega odgovora ni,..ampak je verjetno kar precej resnice v tem,..da se clovek pac velikokrat mora sam prisiliti in stvari pac izpeljati(huh,...a kaj ko je vse skupaj prekleto tezko). lp.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
OPC
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 17. avgust 2008 ura: 10:25 » |
|
Živjo Tia! Depresija se razvije prav z negativnim razmišljanje in slabo voljo, ne bodi tako stroga do samega sebe, pusti življenje, da naj teče ker nihče od nas ga ne more kontrolirati! Svetujem ti, da se oglasiš pri psihulogu, ki ti bo resnično pomagal pri teh trežavah, vem kako je težko tako živeti, sem okusil tudi jaz na svoji koži.Potrebuješ sprostitev, si preveč napeta, na ta način se uničuješ! Pojdi v družbo, vselise vsakega manjšega dogodka, misli na lepe dogodke, ki so se ti zgodili, imej cilje, ukvarjaj se s telesno aktivnostjo, ker s tem boš sprostila to tesnobo.Delaj stvari, ki te veselijo, ne razmišlaj stalno, bodi čim bolj zaposlena, poskusi se vključiti v družbo, se sprostiti v njej, se nasmejati Uporabljal dihalne vaje za sprostitev, zaupaj sama vase in delaj to kar se ti zdi prav! S tem da se boš čim več družila bo socialna anksioznost izginila.Čim več se druži!! lp opc
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 08:27 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 08:44 » |
|
Olja...sedaj me pa jeziš.  Kako si sama? Imaš prijatelja, otroke. Imaš najbrž še sestro, brata...še koga. Nič lažje ne bo, če boš zavlačevala in si oteževala življenje. Samostojna si finančno...ali boš. A naj jaz potem začnem jokat. Nimam (tri leta) partnerja, nimam bratov in sester, nimam bližnjih sorodnikov. Sama služim...ne morem na nikogar računati. Imam pa mamo ki bo skoraj 90 let. Dala je skozi taborišče, peklensko življenje...vse mogoče. Proglasili so jo že za dementno in pd. ( ni...kriva je bila ščitnica)...in za odpisano. Jaz sem skoraj dva meseca na berglah...  , a se veselim prihodnosti. Why not? P.S. Moja sostanovalka je sedaj šla v trgovino. Oblekla je temno rdeč pulover, višje petke...dala zapestnico in uro (da bo bolje izgledala) in se ne pusti. Nikdar ni bilo, da nekdaj ni bilo. Objeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmm in ne pusti se. Najboljša leta so šele pred tabo. Če imaš mail mi ga pošlji...pa ti bom malo popestrila jutra in večere s kako oslarijo. Včasih dobim po 3o mailov in slikic. Nekateri so malo....hmmm  Cenzuirat si jih bop morala sama. Pa facebook....pa Skyp, pa MSN. Vse to so načini, da se navadiš na novo življenje. Pa kak žur naredimo ko se skockaš...jaz se bom tudi. Ne me jeziti. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 08:49 od Alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 09:01 » |
|
Alexx Ne bom te jezila, fino bi bilo če bi lahko tudi osebno kdaj poklepetale. Moj MAIL: BREZ_SEFA@EMAIL.SI . Pa hvala ker se jezaš name s tem mi daješ tudi vzpodbudo. OLJA 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 09:12 » |
|
Bova na 4 oka...ali na več. Pošto dobiš. Na mobitel sem še malo počasna (pošteno počasna)...saj sem na 4 noge, pa nobena ni kaj prida.  . Žur...YES....samo take over 40...pa še malo. Bo treba poskrbeti za varnostnike. Se pa bojim, da pred sredi septembra ne bom kaj prida. Saj bo hitro...kaj je to *za omladino* mesec dni...nič.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 09:40 » |
|
Alexx Se že veselim . Evo pa mi je zopet malo sončka posijalo . Prijatelj me je klical in rekel da imam grozen glas, naj neham tuhtat in raje razmislim kam greva septembra ko ima on rojstni dan in me pelje nekam za dva dni. UF mislim da se že malo bolje počutim. Veš saj ko sem v družbi je v redu, le ko sem sama je hudo. Takrat vse premlevaš kaj je prav in kaj ni. Ampak problem je v meni , nočem postati odvisnica moram se navaditi tudi malo samote. Čauči ! OLJA 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.871
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 12:08 » |
|
olja in alex! rada berem vajine poste. veliko se naučim! hvala vama! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 13:47 » |
|
Najboljša leta so šele pred tabo.Če imaš mail mi ga pošlji ...pa ti bom malo popestrila jutra in večere s kako oslarijo. Včasih dobim po 3o mailov in slikic. Nekateri so malo....hmmm  Cenzuirat si jih bop morala sama. Pa facebook....pa Skyp, pa MSN. Vse to so načini, da se navadiš na novo življenje. Pa kak žur naredimo ko se skockaš...jaz se bom tudi. Ne me jeziti.  Kar se tiče let... najboljša so (še) vedno pred nami . Jaz na to računam  Alexx, pol ti je oproščeno, če si jutra in večere popestruješ z "elektroniko"  sedaj, ko si na berglah.. Če to počneš tudi drugače... uf, si za po riti  ... Tia.. glej, jaz sem recimo zadnjič eni znanki med neko debato rekla tudi, kako grem SAMA na kavo, pa kaj pojest...  .. saj ni mogla verjeti .. Uf, jaz pa ne, da kdo tega še ni naredil SAM ? Torej, smo različni. Glej, saj grem sredi belega dne, saj ne hodim ponoči po barih, ah, pa tudi če bi.. Koga pa to briga, saj je moje življenje... A misliš, da bi te kdo opazil, ko bi recimo prišla sama v kino ? Ej, briga jih... Jaz pogledam samo kakšnega fejst moškega.. Iti na dopust ? Veš koliko je žensk, ki hodijo same po svetu ? Prav fajn je ... jaz se moram za to zadevo odločit drugo leto  , kakšen dopust v tujini ... (Istra zame ni tujina  ) Pojdi na sprehod, na kolo ... ne boj se - prav nič "čudno" ne zgleda, če se morebiti bojiš tega ? Probaj, boš videla... prvič je težko, potem pa vsakič lažje... na koncu je čisto samoumevno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
ZgubljEna
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 269
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 14:04 » |
|
ja olja no, si se mi zdela po zapisih tako trdna in odlocna, da me je zdle prav sokiralo, da se nisi v novem stanovanju  dej no, sej bo slo, dost si ze pretuhtala, ocitno se vse sile univerzuma vrtijo v to smer da gres na svoje, ker ce ne bi se ti postavlo vec ovir na pot... tko je pa sam v tvoji glavi... js sm se naucila v vsem tem casu vsaj to, da se ne sekiram na zalogo. skocis, pa pol razmislas. ceprov vcasih tud to ni ok, ker pol v zraku ugotovis da si padalo pozabu  ne ga no srat 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
todo en la vida tiene solución, menos la muerte...
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 23:03 » |
|
zgubljena - ja. ja. ni tako enostavno narediti določenih reči, kot pa govoriti. Vem da sem zadnja 2 dneva čisto na podnu. Ampak saj bo, vem da bo, vem da moram in TUDI BOM pa pika. TO si danes že ves dan govorim. Popoldan sem kupila še eno malo omarico za v kopalnico. In s prijateljem sva šla na bled futrat race. Bila sem zoprna da sva se skoraj skregala. Rekel mi je če že zavlačuješ selitev se vsaj skuliraj in živi. Kolesari, hodi na sprehode, se kopat in .... ! Povej mi kaj hočeš in jaz ti bom poskušal pomagati. Samo ne zapiraj se vase in ne razmišljaj preveč. Vem da je vse v moji glavi . Velikokrat sem bila že na tleh in sem se vedno pobrala pa se bom še sedaj. Hvala za vaše vspodbude. OLJA 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 10:12 » |
|
.... Rekel mi je če že zavlačuješ selitev se vsaj skuliraj in živi. Kolesari, hodi na sprehode, se kopat in .... ! Povej mi kaj hočeš in jaz ti bom poskušal pomagati. Samo ne zapiraj se vase in ne razmišljaj preveč. pameten, tale prijatelj Iti na dopust ? Veš koliko je žensk, ki hodijo same po svetu ? Prav fajn je ... jaz se moram za to zadevo odločit drugo leto  , kakšen dopust v tujini ... (Istra zame ni tujina  ) Pojdi na sprehod, na kolo ... ne boj se - prav nič "čudno" ne zgleda, če se morebiti bojiš tega ? drži; sem šla sama v kino, pa sama poleti na teraso kake slaščičarne na ledeno kavo ali pa sadno kupo.... pozimi pa sama drsat .... pa sama na morje, pa sama na Irsko,... čist OK, druščino dobiš spotoma, če ti pa paše pa tudi čist ok, če si človek sam ogleduje kraje... je pa res, da mi je na dolgi rok postalo dolgčas, na kratki pa to zelo ok deluje....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 13:42 » |
|
drži; sem šla sama v kino, pa sama poleti na teraso kake slaščičarne na ledeno kavo ali pa sadno kupo.... pozimi pa sama drsat .... pa sama na morje, pa sama na Irsko,... čist OK, druščino dobiš spotoma, če ti pa paše pa tudi čist ok, če si človek sam ogleduje kraje... je pa res, da mi je na dolgi rok postalo dolgčas, na kratki pa to zelo ok deluje....
Coprn'ca... najboljš, da tisti dolgi rok presekaš na dva dela  .. hecam se.. Drugače pa čisto drži, da je prav prijetno biti včasih tudi sam, tudi na dopustu.. pa me takole včasih vprašajo .."ali ti ni dolgčas ? ".... ja, zakaj pa , za hudiča...  Berem, rolam, tečem, se vmes kaj "umijem"  , si dam užitka pri hrani,... grem v šoping... in 2 tedna sta mimo kot bi mignil... Sicer pa tako in tako potem padem v gužvo, hrup, med ljudi, med prijatelje, sorodnike... skratka, v običajnem življenju imam okoli sebe precj ljudi, tako da kakšnega pretiranega "šundra" okrog sebe na dopustu sploh ne pogrešam... razen pri tedenski smučariji mi je pa fajn, če nas je več... pol greš pa v paviljonček, spiješ en par pirčkov, zaplešeš v pancerjih...  ... Enodnevna solo smučarija - ni boljše zadeve  .. tako vsaj smučam cel dan, drugače se pa lahko prekmalu začne pivski počitek  ... Je pa res, da ti včasih postane tudi dolgčas, al pa postanem kr mal slabe volje, začneš koga pogrešat  .. sploh če vidiš kakšne zaljubljence  .. , ampak si rečeš - mah, pa kaj pol, če sem sama in ta "napad" mine v parih minutah ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
|
tia
gost
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sobota, 30. avgust 2008 ura: 22:08 » |
|
ufff, spet sm tle... spet se mi meša... ne vem... mislim, da si ovire ne delam sama... ampak situacija, usoda... kaj pa vem... spet bi si rada samo metek izstrelila v tilnik... spet mi gre na jok... vse mi gre narobe... hočem se ful učit že kak mesec... najprej je bla služba, vmes modrostni zobi, izgubljanje živcev z raznimi ljudmi in hrup... hrup in še enkrat hrup doma, tako da se ja človek ne more učit... in ok... grem v ljubljano... tam bom mela res mir... ja seveda... fak of... techno poslušam že cel večer in popoldan... zjutraj kosilnico... umrla bom... že cel dan se nič ne učim in v ponedeljek imam izpit in bom padla in si nardila sramoto... pa se za ta izpit pripravljam že od marca... zdaj pa ko bi bil res čas pa nič... se ne da... in že 3 leta si govorim, da se bom selila, ampak cimra je vedno tako vredu... bljah... pa še sm ful hotla it na neko delavnico... in ja in kr neki z datumi, da seveda ne bom mogla it... ker kr neki spreminjajo datume... tako se slabo počutim... ker dejansko, vedno ko se nekaj odločim in vem da nekaj hočem...pol je to nedosegljivo... tako me boli glava... mogoče tudi zaradi zoba... najraje bi pojedla vse tablete, ki mam v predalu... in zaspala...in se zbudila nekje drugje... mogoče v nebesih... bolj verjetno pa v peklu...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tia
gost
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sobota, 30. avgust 2008 ura: 22:59 » |
|
ok,... da si odgovorim sama... v tivolijiu je neki...nek žur in zdaj mora pol ljubljane trpet... fak of...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Mačica
gost
|
 |
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 31. avgust 2008 ura: 02:19 » |
|
Jz živim nasprot tivolija, direkt!! In ni blo zabavno tole razbijanje in predvsem folk, ki še vedno neumorno straši oz bolje rečeno nori (se dere, nori z avti, nabija muzko in vse to direkt pod mojim oknom oz čez cesto na parkirišču tivoli  ) tle naokol, sam je bil žur v dobrodelne namene  (imenuje se: žur z razlogom), tko da je z moje strani temule ropotu, ki mi krade spanec, skorj čisto oproščeno!!  Da ne bom čist off topic: Jz sm tud sama seb največji sovražnik in so ovire, ki si jih sama postavim najvišje in najtežje premagljive!! Ampak počasi delam na tem. Sam ŽAL ne gre čez noč.  Lp Mačica
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 31. avgust 2008 ura: 07:32 od Mačica »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|