|
Araya
gost
|
 |
« dne:: torek, 22. september 2009 ura: 00:00 » |
|
Tako,
po parih mesecih spet malo pišem. Službe še vedno ni. Jemljem AD-je, ki mi pomagajo. Sicer pa je vse sesuto. Ne verjamem, da bom še kdaj imel službo. To tako neznosno pritiska name. K fantu se je odselila tudi sestra in tako sem sam v tej ogromni hiši. Ne vem kje živi, ne pokliče ... domov pride 1x na 9-10 dni, za 20 min... vsa živčna. Če pokličem jaz, me na hitro odpravi ... včasih sredi besede zaslišim "no, adijo".
Ne vem kaj naj. Službo iščem, a me je hkrati skoraj strah pošiljati prošnje, čeprav vem, da je to edina pot.
Z živci sem čisto na koncu. Ne morem več. Nihče ne razume, da je prav vse postalo neznosen napor.
Ima kdo kako idejo kako bi izboljšal stvari?
Lp
A
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
morskival
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 07:53 » |
|
Hej, a nimaš nobenega prijatelja, da se kaj pogovoriš?  Mogoče bi si poiskala kakšno strokovno pomoč, kjer bi se lahko kaj pogovorila, zaupala  Če si čisto sam, ni ok!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 08:45 » |
|
sem malo prebirala tvoje prejšnje prispevke.. da si osvežim spomin.. Se spomnim, kako navdušeno si govoril o vrtu  .. Služba ? Ne vem, kaj si po izobrazbi... ali si na zavodu ? Glej, zgleda da je s sestro vse OK. Super. Kot drugo, mogoče sestra misli, da preveč "pritiskaš" nanjo, pa se malo izogiba obiskov  .. Glej, ne vem.. Si na vasi, vidim da si aktiven pri cerkvenih zadevah.. Daj izkoristi ta druženja. Res ne smeš sam premlevati zadev. Nekje sem zasledila, da "ne boš imel svoje familije" .. Kako veš ? Misliš, da si prestar ? Se mi zdi, da si še precej "nahoden"  , pa brez zamere.. Glej, glavo pokonci. Ti imaš vsaj zemljo  , možnost priti do hrane  ... uživati na svežem zraku,.. kaj pa oni, ki so "zabetonirani v betonu " Ja, mogoče si res sit vsega tega.. kaj pa je razlog, da res ne dobiš službe ? Jo iščeš preblizu .. daj povej kaj več,.. no ja mogoče si že pred meseci... ampak sem "podabila" Nič se potapljat, maš da splavaš  ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
ambra
Druge motnje
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 54
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 11:20 » |
|
Tudi se te spomnim iz starih postov. Verjamem da ti je hudo ker se je odselila se sestra, se mi je zdelo da jo imes zelo rad in je sedaj prazna hisa. Pravis da si aktiven pri zboru in mislim da to moras vzdrzevat, tam srecas dosti ljudi in naj ti bo to potrditev da nekaj znas zelo dobro. Ce imas cas mogoce lahko poskusas se kaj razsiriti, samo ne vem koliko se da kaj zasluzit s tem. Ena moja prijateljica ki je tudi organistka pogosto igra na poroka kaksnih prireditvah in nekaj je.
Glede sluzbe pa tako, imam isto izobrazbo kot ti in iskanje sluzbe je grozen probelm v mojem zivljenju.Prakticno za to smer ni sluzb oziroma prevec diplomantov. Zadevo sem resila tako da sem pac vzela kar se je ponudilo, za kar se dalec ne bi rabla izobrazbe in ni ravno izziv. Samo delo je in nekaj place, dan zapolnjen.
Vzemi kar se ti ponuja, mogoce bos scasoma lahko napredoval ali poiskal kaj drugega. Vseeno boljse kot sedeti doma, ceprav ni lahko in vcasih boli.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Spovednik
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 15
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 23:24 » |
|
uh. jaz bi takoj zamenjal s teboj.
ne razumem pa zakaj ne upas posiljat prosenj. a zato ker bojo rekli ne? poslji jih 100. to ni nikogar ubilo. in ja, vedno bo vecina rekla ne. to je tako kot frajerji v diskacu. midva, ko sva vljudna, ne teziva puncam, pa se potem ne klinckava. frajer pa oblaja vsako in 99 mi jih rece naj od*ebe, stoto pa odpelje v avto in juhuhu. he scores. we don't. wanna score? prepare for lots of rejections:)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Pain
gost
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 23:32 » |
|
Kako prijazna sestra... Pusti te na cedilu tako... Eh, to so ti ženske... Lepo je šla iz bede k svojemu fantu, k princu na belem konju iz bede. Princ jo je rešil.  Verjemi, da če bil ženska, bi ti bilo lažje. Spoznal bi enega bogatega in bi bilo to to. Zakaj je sestra se lahko rešila. Ker je ženska, ti pa si moški. Tukaj se vidi, zakaj so brezdomci pretežno moški...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 266
modrost je dragocenejsa od zlata
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 23:34 » |
|
Kako prijazna sestra... Pusti te na cedilu tako... Eh, to so ti ženske... Lepo je šla iz bede k svojemu fantu, k princu na belem konju iz bede. Princ jo je rešil.  Verjemi, da če bil ženska, bi ti bilo lažje. Spoznal bi enega bogatega in bi bilo to to. Zakaj je sestra se lahko rešila. Ker je ženska, ti pa si moški. Tukaj se vidi, zakaj so brezdomci pretežno moški... lol 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Če v času stiske obupuješ, bo tvoja moč opešala
|
|
|
|
Pain
gost
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 23:41 » |
|
Ti se kar smej... Me prav zanima ali si že kdaj sama na kaj takega pomislila... Dvomim... Če je LoL vse kar zmoreš komentirati, potem pa res...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 23:47 » |
|
ne glede na to ce si moski al zenska... vse je odvisa od samopodobe in stalisca.. in tisti lol in smejko ni blo misljeno zaljivo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Pain
gost
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 00:10 » |
|
- ne glede na to ce si moski al zenska...
Večje vudalaštine pa še ne... In zakaj je 90% vseh brezdomcev moških...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 00:32 » |
|
nwm, jim ocitn ze pase tko.. kaj je vudalastina?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 07:55 » |
|
In zakaj je 90% vseh brezdomcev moških...
ker so večje reve od žensk  .. in se praviloma nočejo al pa ne znajo spoprijeti s problemi.. žal je tako 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
|
Amelie
gost
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 10:23 » |
|
Pain, a ti se prav moraš v vsaki temi zbruhat s temi svojimi neumnostmi?  Araya, ne zmeni se zanj. Še se oglasi in drži se! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.889
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 10:35 » |
|
In zakaj je 90% vseh brezdomcev moških...
ker so večje reve od žensk  .. in se praviloma nočejo al pa ne znajo spoprijeti s problemi.. žal je tako   ker bežijo pred težavo v alkohol...to vodi v biti brez službe... to v biti brez denarja... Vzeti za partnerja nekoga, ki pije, sedi v lokalčkih cel dan, ne dela in bluzi...ZAKAJ ŽE? Zato da sami sebi težave nakopljemo? Da poslušamo cel lajf kako so drugi krivi za njegove težave... in mi happy njegovi odrešitelji, ki nas pa ON res "neizmerno ljubi"... Partnerja iščemo po vrlinah...ena teh je tudi samostojnost, odgovornost do sebe, sposobnost narest kaj iz sebe...človek, ki je zadovoljen z seboj je sproščen sogovornik, je lahko duhovit, zna čas preživljat kvalitetno...lahko DAJE in SPREJMA ljubezen... Araya tebi pa želim vse dobro...pojdi do kakega psihologa, psihoterapevta in se pogovori o stiskah ki te mučijo. Laže ti bo. Možnosti in poti iz stiske obstajajo vedno, le ko smo na tleh jih nismo sposobni videti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Pain
gost
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 16:21 » |
|
Kje pa piše, da so vsi brezdomci alkoholiki? Sploh niso vsi, veste... In nehajte se sprenevedati, da je tradicionalen pogled na zvezo takšen, da mora moški prinašati denar domov... To je tisto...
Me prav zanima s koliko brezdomci ste že govorili. Jaz sem že z večimi pa imajo narejeno tudi fakulteto pa pač nimajo službe... To je to... In žensko bo vsak vzel domov za kuhat pa za seks... To je tisto...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 18:53 » |
|
ne sodi druge po sebi Pain 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
pupika
gost
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 20:47 » |
|
Araya piši kako si ! ENi in isti, v vsaki temi pišejo bedarije. naj te to ne odvrne od pisanja !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 21:48 » |
|
Araya, mogoče ima pa sestra tudi kakšne probleme. Kolikor se spomnim te je bilo strah, da ima raka? Se motim? So bili pregledi v redu? Mogoče si želi, da bi bil bolj samostojen in ne toliko odvisen od njene družbe. Izkoristi priložnost in se pogovori z njo. Saj veš, da smo ženske muhaste osebe. Prepričana sem, da te ima zelo rada. Se pa strinjam s Tačko in Aslan glede moških in spoprijemanja s problemi. Tako pač je, ampak niso vsi za v isti koš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Araya
gost
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sobota, 26. september 2009 ura: 22:45 » |
|
Ja morda jih ima, a jaz zanje ne vem. O njih se z menoj, kadar je "zaljubljena" sploh ne pogovarja ... V bistvu se ne pogovarja o ničemer... izmenjujeva fraze in se izogibava vprašanjem, ker bi bilo preveč utrujajoče.
Raka nima. Hvala Bogu! Zdi se mi, da beži pred menoj in mojo nesrečo. Ni ji me treba gledati, zato me tudi ne gleda. Odšla je hitro, brez pozdrava ... ne vem kje točno živi, tistega fanta sem videl le enkrat. Pustila je tudi svoj mladinski zbor, ki sem ga prevzel jaz... brez pojasnila in brez kakrnekoli poslovitve... samo rez. Tako se tega ne dela!
Vem, da tako ne morem živeti. Sem na tleh. Trudim se migati, trudim se vleči ven. Trudim se živeti. A sem popolnoma brez moči, izčrpan. Zjutraj komaj vstanem. Ne vem več kaj lahko ponudim svetu.
Želim si, da bi se ne zbudil več. Spati, spati, spati. Tako zelo sem utrujen. Ne morem več. Ne vem, če se sploh še hočem boriti. Upa zmage očitno ni več.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #19 dne:: sobota, 26. september 2009 ura: 23:11 » |
|
Zakaj bi ti ponujal svetu? Ne smeš se kar tako pustiti. Osebno mislim, da je tvoji sestri izredno težko gledati te v takšnem stanju. Zato se te morda tudi izogiba. Ne bom pozabila prijateljičinih besed lansko leto. Padla sem v globoko depresijo, zaradi mamine bolezni. Ko sem se počutila malo bolje(s pomočjo ADjev seveda) sem se odločila, da se premaknem nekam, pa čeprav samo do nje in nazaj domov. Veš kaj mi je rekla en mesec po tistem, ko sem bila mnogo bolje? "Veš, še nikoli v življenju te nisem videla takšne. Sem se te ustrašila, grozno si izgledala. Sploh nisi bila prisotna, kot duh. Takšne te ne poznam in te ne želim več videti, ker si moja prijateljica in te imam rada. Vzemi se v roke, ti bom pomagala! Besede so se me dotaknile, zavedala sem se, da ji ni vseeno, ampak jo je bolelo, ko me je gledala. Ker je takrat bila tudi ona nemočna. In takemu človeku ne znaš pomagati, je težko. Z mislimi daleč, nerealne so bile itak....Bolečina neznosna, volja na psu. Upala sem, da bo čim hitreje vse minilo. Štela sem dneve, kdaj bodo zdravila prijela, ker sem želela živeti. Ne smeš obupati, verjemi vase. Razumem, da ti je težko, ampak sam si poskušaj pomagati.Poišči si ustrezno pomoč. Naredi vse za svoje zdravje, za svojo mladost, za svoje življenje. Sestri pa lahko napišeš pismo in ji ga vročiš naslednjič ko pride. Tudi njej ni lahko, verjemi. Drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|