barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 195
|
 |
« dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:08 » |
|
Pozdravljeni!
Mene pa matra panika pa ne vem kaj naj naredim. Zaj sem bla prehlajena 3 tedne, kašlam že kar neki časa, zaj je že kašelj taki, da se mi lušči in se lahko izkašljam. Problem je pa v tem, da me zdaj bolijo rebra na desni strani že 3 dni in vedno bolj, sploh ko se čudno obrnem ali pa ko zakašlam. Full me skrbi. Jutri grem komaj zdravniku popoldan. Prosim za mnenja in če je mel že kdo kako podobno zadevo.
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ježek
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 34
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:18 » |
|
lp barbara nisi nič napisala če si aktivna a se hiter utrudiš ker bi jaz na tvojem mestu takoj šel do zdravnika da ti kri pregleda ker to so lahko znaki plučnice ne se ustrašit preventiva veš drž se
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:25 » |
|
V bistvu se ne utrudim hitro pa vročine tudi nimam zraven. Mislim, da za pljučnico je značilno, da je vročina. Malo me skrbi, da je kje kaj počeno:S
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:26 » |
|
aja pa na dotik me tudi boli. full me skrbi kaj bi to lahko blo. pa jutri grem komaj pop k njej, kr dans je bla zasedena.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jetam
gost
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:33 » |
|
mogoče se ti je vnel živec in se ujel med rebre...jaz sem komaj dihal, ko se mi je to naredilo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:35 » |
|
aja, res ?:S upam, da ni kaj hujšega al pa da bi mogla zato v bolnico it:S kriza ... problem je tui, da sem cel cajt tega prehlada kadila in zato tak dolgo kašlam. Joj pol pa sem še prebrala nekje, da je eni počilo rebro od kašljanja, od tega napenjanja te pa sn se res vstrašla :S pa te je dolgo bolelo to? kaka pa je bla bolečina? se je stopnjevala?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jetam
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:36 » |
|
Vsak dan sem hodil na injekcije proti bolečini, in je nehalo po enem tednu...
to se mi je že večkrat zgodilo in ni nevarno samo po sebi...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ježek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:38 » |
|
iz izkušenj vem ko sem skor en mesec tko kašljal in brez vročine isto tko me je bolelo sam na levi strani kadar sem kašljal in se recimo v pojstelji obračal potem ko sem dobil vročino je že bila pljučnica in še sepsa ampak to ni nujno da je pri tebi dovolj je da daš kri na pregled pa boš takoj vedla kaj je lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:39 » |
|
Jap, to vem. A se ti je od prehlada to zgodilo? Upam, da nimam ki res kake pljučnice, jooo:S
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:40 » |
|
Sepsa tudi? Daj nehaj, torej si mogel biti v bolnici? No, sej jaz grem jutri k zdravniku pa upam, da bo vse vredu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:41 » |
|
Pa še to? Medtem ko si tak dolgo kašlal si imel kak antibiotik? Kak pa te je bolelo? Na dotik tudi?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ježek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:44 » |
|
ja men se je od prehlada in očitno sem že tolk časa imel pljučnico da se mi je še kri prek pluč zastrupila
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.864
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:45 » |
|
Nič panike delat. Kašelj je naporen za telo, zato se človek hitro utrudi. Počivaj, leži in kaj beri da se umiriš...topli čaji...kak Apisirup ki umirja bronhije...ali Sinecod, ki zavira kašelj (za ponoči, da se naspiš). Oboje brez recepta. Probaj tudi z umirjenim dihanjem - koncentriraj se na vdihe in izdihe (dihaš z trebušno prepono) Da se sprostiš telesno in duševno. Karkoli že je, bo DIAGNOZO dala zdravnica po strokovnem pregledu. V naprej se bati nečesa in delati možne (hude) scenarije je NESMISEL!!! Kmalu boš spet  čeprav bi bilo ob tem momentu fajn razmisliti ZAKAJ kadiš...je vredno tvegati bolezen zato...  Lep pozdravček od Aslan (ozdravljene kadilke) 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
ježek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:47 » |
|
ja sem bil v bolnici 3 dni in to preventivno so mi svetovali na dotik me ni bolelo potem sem imel antibiotike dokler nisem šel zdravniku pa nisem imel nič
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ježek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 19:51 » |
|
res prav ima ASLAN brez panike pa tud če bi bila plučnica to ni nevem kaj to si po dveh tednih kot nov lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 21:37 » |
|
Hvala vam za odgovore. Upam, da bo vse okej. Malo sem pač prestrašena, no sej ozdravit se bo že dalo.
LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 12:44 » |
|
Tako, danes sem bila pri zdravniku. Vročine nimam, le včasih imam 37,2 tak da to mislim, da je pač normalno, ker temperatura niha. Poslušala mi je pljuča in je rekla, da so čista, da nič ne sliši. Zaj pa grem jutri v laboratorij pol pa bomo vidli. Pa dobla sn nalgesin, da minejo bolečine.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 13:30 » |
|
Barbara  še malo pa boš zdrava k ribca.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barbara
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 15:24 » |
|
Joj, kak bi blo to fajn, kr me skrbi, jaz sn taki paničar.
LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 16:35 » |
|
Knjižnica in kako knjigo o tem: ŽIVETI V SEDANJEM TRENUTKU (Eckhart Tolle).
Ko se zavedamo ZDAJ-a smo polno prisotni v času in prostoru. In večinoma nam ni hudega. ...trenutek užijemo, vtisne se v nas...tukaj smo...in kaj nam manjka TA trenutek?
Naše misli pa rade brskajo po preteklosti, bolečih spominih.. Še raje pa delajo morebitne strašne scenarije za prihodnost...ki se nikoli ne uresničijo nato.
Edino kar resnično imamo in kjer lahko VPLIVAMO NA DOGAJANJE je ta trenutek ZDAJ. V sodobni psihoterapiji je to imenovano "ČUJEČNOST"...tukaj in zdaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|