FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 00:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: mene tako boli :(  (Prebrano 8823 krat)
taro
gost
« dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 18:46 »

Dolgo se že nisem oglasila. Stanje je bilo boljše ... Sedaj pa že 14 dni katastrofa! Meša se mi! Od bolečin in razmišljanja o svojih boleznih! Jaz, tako očitna in glasna zagovornica nejemanja antidepresivov sem se uklonila. Dobila sem cipralex! Jemljem ga 6 dan. Ampak, mene je tako strah za mene, za moje zdravje ... Zdravnik mi je sicer rekel da je to depra in mi je dal tablete. Ampak mene tako boli... Najprej hrbet, ponoči mravljinci v roki, sedaj vrat, glava, par dni nazaj se mi je ful vrtelo ... Se opravičujem za mal raztreseno pisanje, ampak komaj sm se sploh spravla da kaj napišem. Čist sem down:(
Prijavljen
taro
gost
« Odgovori #1 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 18:59 »

pa še to. Dobila sem helex. Pa sploh ne vem- ali ga naj vzamem ali ne? Strah me je da se ga prehitro navadim in da mi drugič ne bo pomagal:(
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.083

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #2 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 19:07 »

Pozdravljena !

JA poleg obupnega pocutja so se pridruzili se stranski učinki jemanja ADjev....samo bodi sigurna
da bodo MINILI. Tudi sam sem dobil pomirjevala za prvih nekaj dni jemanja ADjev.....in sem
se jih otepal koliko se je dalo, ker sem mislil da bodo potem ADji prej prijeli, pa ni bilo tako.
Vsekakor stanje se bo sigurno izboljsalo, le potrpi se teh nekaj dni......samo naj te tolazi misel
da gred sedaj pocutje na boljse...ker kot sama vidis slabse ze skoraj ne more biti.

In ce ti je hudo pisi ali an forum ali pa doma na list papirja....

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #3 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 19:12 »

Se pridružujem Lostu. Vem , da je zelo hudo, ampak šlo bo na bolje, ker imam sama enake izkušnje. Vztrajaj z Adji, stranski učinki bodo minili, strah pa tudi.
Helex lahko jemlješ istočasno z Adji, vendar le toliko časa, dokler le ti ne primejo, potem nehaj. Oziroma jih vzemi po potrebi, ko je najhuje, sama oceni kdaj.
Toplo ti priporočam tudi psihoterapije, vendar, ko se ti bo stanje stabiliziralo.

Počivaj, beri kakšno dobro knjigo (čeprav je težko), pojdi na sprehod (tudi po dežju) ,pogumno rozicodam
Prijavljen
taro
gost
« Odgovori #4 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 19:29 »

hvala ...Smiley Ampak mene tako skrbi da ni kaj narobe fiziološko, da me bo kr pobralo. Bila sem pri zdravniku že 3x v 14 dneh. Najprej zaradi čudnih mravljincev v hrbtu in mi je dal neke tablete. Pol sem šla en dan pred dopustom ker sem se počutila ful slabo - vse me je bolelo in je zdravnik rekel da pljuča niso čisto čista, ampak da naj vseeno grem na dopust pa bo bolje... Ampak PAnika - cel dopust sem razmišljala samo o pljučnem raku in sem se zaradi tega vrnila prej domov. Potem me je začel še ful boleti vrat in glava, pa nekak tak čudno me šipa oz. mravljinči po eni strani obraza. Šla sem nazaj k zdravniku in mi je rekel da je stanje s pljuči boljše in da imam le bronhitis. Za vse ostalo je pa rekel da je anksioznost in depresija in da naj pozabim na telo in te simptome. Zdej ko sem začela jemat cipralex so pa bolečine še hujše. Ne vem več kaj naj.
 Cry
Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« Odgovori #5 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 20:31 »

Popolnoma razumem kako ti je. Taro lahko ti rečem le drži se in zdrži!!!! Tudi jaz sem popoldan čisto zanič, mi je slabo na polno.
Mislim nate in držim pesti!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #6 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 21:13 »

Taro, če si dala preglede skozi in je OK, potem je OK. Sama sem popolnoma enaka kot ti, tudi jaz nisem verjela zdravniku, pa sem dala pregled skozi.
Urgenco poznam že tako kot lastni dom, pri zdravniku sem tudi bila inventar. Začelo se je s slabostjo, pa omotičnost, špikanje in mravljinci po levi roki, okrog srca, oblivanje znoja, občutek , da bom padla v nezavest ali da bom dobila infarkt, prekleti strah.............., to je panični napad, poleg še pokoče bolečine po vsem telesu, kot da bi jedla žerjavico.
Draga moja, tudi psiha boli, zelo, bolj kot vse druge fizične bolezni. Stranski učinki pri ADju pa so zelo podobni, kar preberi si navodila, ampak se ne ustraši. Tukaj gor na forumu nas jemlje ADje sigurno tričetrt in smo vsi dali to že skoz in se še vedno borimo.
Prepričuj samo sebe, da si v redu, da je to samo strah, ki bo minil. Ko te najbolj zagrabi, poskusi, potrudi se misli preusmeriti. Ko te pa najbolj boli, pa vedi, da bo to minilo.

Potrpi še malo, zdravila ne primejo takoj. Nekaterim po 14ih dneh nekaterim še mnogo kasneje, Bolje pa bo.
Zdrava si, trpi in boli pa psiha, vzdrži rozicodam
Prijavljen
taro
gost
« Odgovori #7 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 21:20 »

hvala Trzinka in ostali:)

Do konca tedna še počakam - potem pa grem še enkrat k zdravniku če ne bo bolje. Bila sem sicer že parkat na EKGju, pa pri kardiologu, na UZ srca in obremenitvenem testu,dala sem kri za ščitnico, pa pri nevrologu ( pred 1 letom ), ki pa mi je naredil samo pregled in me ni dal na slikanje - in to me sedaj skrbi - da je kaj narobe z glavo ( bolečina v vratu, glavobol, mravljinci,,,) Molim da bo še vse ok ker sem že čist obupana in si skoz v glavi vrtim najhujše scenarije:(
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #8 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 07:18 »

Taro, vzemi Helex, ko ti je najhujše, ker drugače boš dobila še strah pred strahom oz. paniko.
Jaz nisem nič vzela (imela sem Ansilan), čeprav mi je zdravnik rekel, da v 2 - 3 tedne sigurno ne
bom odvisna.
Trpela sem pa zelo. Vrtenje, bolečine, tresenje.
Oliva
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #9 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 08:03 »

Zdrava si, trpi in boli pa psiha, vzdrži rozicodam

Trzinka ima prav taro. Izdrži. oki
Prijavljen

alexx Afro 
taro
gost
« Odgovori #10 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 08:49 »

hvala ...

Kaj mislite ... Naj vzamem rajši kakšen naklofen proti bolečinam ali raje helex?
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #11 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 08:56 »

Taro, po moje so to psihične bolečine.
Oliva
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 09:08 »

Vzemi Helex pa boš videla, če so kaj manjše. Morale bi biti. Ne vem kako močne tabletke imaš, ampak če je 0.25 mg lahko vzameš tudi dva na en krat. Samo za poskušino, da boš videla če so bolečine res psihičnega izvora. In tudi jaz mislim, da so.
Potem pa samo po potrebi. oki Na žalost je treba preživeti začetne stranske učinke. jok
Prijavljen

alexx Afro 
taro
gost
« Odgovori #13 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 09:13 »

ja. Imam 0.25mg in zaenkat še nisem vzela več kot polovičko. Zdele bom vzela AD in š pol helexa pa bom vidla
Prijavljen
Mare R.
gost
« Odgovori #14 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 10:17 »

Taro sočustvujem z tabo,  rozicodam in povem ti da kdor ni poizkusu in probal kako je ko boli duša ne telo te bolečine nezna in nemore opisat. Vzemi rajše helex pa druge protibolečinske stvari pusti za enkrat pri miru in za božjo voljo ko vzameš helex za nekaj časa ne sedaj za volan in ne počni kaj takega da boš videla sploh kako deluje na tebi. Drugače pa je tako res nas ogromno tukaj je ADje in ne se vstrašit in to ni nobena sramota če jih ješ, sam sem pokasirav vse stranske efekte cipralexa in vem kako ti je zato pa lepo počasi in optimistično naprej ko ti bo pa hudo ali pa če kaj neboš vedela pa samo skoči na forum in ne boj se vprašat nič, zmerajse bo našel kdo ki ti bo pomagal. Lep dan Taro in držim pesti zate.  wav    Mare R.
Prijavljen
taro
gost
« Odgovori #15 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 16:00 »

bolečine so malenkost popustile... Samo zdej me pa takšna vročina obliva... telo mi kar gori, - samo ne celo - samo od pasu navzgor... Bi lahko bil to tudi stranski učinek AD?
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 17:43 »

bolečine so malenkost popustile... Samo zdej me pa takšna vročina obliva... telo mi kar gori, - samo ne celo - samo od pasu navzgor... Bi lahko bil to tudi stranski učinek AD?

DA...garantirano!
Prijavljen

alexx Afro 
Mare R.
gost
« Odgovori #17 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 17:48 »

Taro, nič se ne boj, to so stranski včinki ADja definitivno. Samo korajžno naprej oki
Prijavljen
taro
gost
« Odgovori #18 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 17:59 »

upam ... vsak dan se mi pojavi kak nov simptom in vsakič se ustrašim da je to znak kake hude bolezni - trenutno imam v mislih tumor v glavi in sem čist, ampak res čist do podna prestrašena ... Ne jem, skoz imam bolečine, mravljince, ni ene ure na dan da ne bi mislila na to diagnozo ... Meša se mi od tega Sad
Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #19 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 19:04 »

Taro, popolnoma te razumem, saj sem imela sama iste težave. Moja psihiatrinja bi te "potolažil" in ti povedala, da si pač takšne vrste človek, ki na stres in težave reagira z bolečinami.
V svojem najbolj kriznem obdobju sem bila reden gost pri zdravniku. Bilo mi je že precej nerodno, ampak bolečine so bile res hude. Šele po jemanju AD so se začele manjšat. So pa še vedno prisotne ob velikih obremenitvah, samo odkar hodim na psihoterapijo se mi je stanje bistveno izboljšalo.
predno sem šla na psihoterapijo, sem bila mnenja, da imam "samo" depresijo in nobenih drugih težav in problemov. Na zunaj je moje življenje izgledalo normalno. šele na psihoterapiji sem spoznala koliko stvari me bremeni in koliko napačnih vzorcev reagiranja in razmišljanja imam vcepljenih.
Toplo ti priporočam, da si najdeš psihoterapevta in se otreseš tesnob in bolečin
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar