FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 01:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Družabnost in gibanje sta zelo močna antidepresiva  (Prebrano 11373 krat)
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 286

« Odgovori #20 dne:: sobota, 11. julij 2009 ura: 14:34 »

Taja,
ko je človek "bolan", se najpogosteje zaveda kar sam, najsi je ob tem volk samotar ali čveka brez primere.

Ok pol se zgleda strinjaš, da si bolan (al pa zdrav) ne glede na to, a si sam al pa družaben, k v prejšnjem postu si napisala drugače....

Družabnost in gibanje kot antidepresiva?
To je isto kot bi reku alkoholiku, naj neha pit in začne športat al pa anoreksičarki, naj za božjo voljo pojé kaj. Itak, da sta "antidepresiva".  pomisli Večina človeškega življenja sestoji iz druženja in gibanja. In če se ne družmo in gibamo, običajno spimo. brezvezna tema.  pomisli

Večina anoreksičark še kako giba, tko da mi tole ni znano, večina jih celo pretirava s tem... alkoholik pa rabi prej kej drugega preden sploh lahko začne migat (če izvzamem Rugljeve primere k so itak prej že tolk časa abstiniral, da so sploh lahko prišli k njemu... )

Brezvezna tema? Pol je brezveze, da pišeš, če ti ni smiselno in zapravljaš dragoceni čas, ko bi lahko migal in se družil... Tistim, k se nam pa zdi smiselno pisat in se o tem spraševat pa lahko vsaj dopustiš, da imajo prostor pisat o tem, brez neumnih komentarjev o tem, kolk je o tem brezveze govorit, men ni brezveze očitno...brez zamere...

Res je. pejdi se raje zmigat in družit. Smiley

in boš ozdravljen  sesmejem

So pa svetovalne službe res butaste, namest terapij, bi bilo boljš, če bi kr športne centre pa kafiče odprle ( he he)....

« Zadnje urejanje: sobota, 11. julij 2009 ura: 14:37 od taja1 » Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 982

« Odgovori #21 dne:: sobota, 11. julij 2009 ura: 15:01 »

No, no, Taja1, ne jemlji vpisov tako osebno, če boš na kateremkoli forumu takole ravnala, boš kmalu ob živce. Smiley Predvsem pa ostani vljudna do sogovornikov, četudi se ne strinjajo s tabo, in ne zmerjaj njihovih komentarjev z neumnimi. To niso dobre manire.

Zdaj pa še enkrat preberi tole:
Citiraj
To je isto kot bi reku ... anoreksičarki, naj za božjo voljo pojé kaj.
Si zdaj razumela? Smiley

Svetovalna služba z vkomponiranim igriščem za badminton (al pa skejtplacom, kakor za koga) in kavarno! To! oki
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 678

« Odgovori #22 dne:: sobota, 11. julij 2009 ura: 17:35 »

Grin   Grin   Grin

trina o manirah... funny  Smiley
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
matheu__
gost
« Odgovori #23 dne:: sobota, 11. julij 2009 ura: 21:27 »

Citiraj
Večina anoreksičark še kako giba, tko da mi tole ni znano, večina jih celo pretirava s tem... alkoholik pa rabi prej kej drugega preden sploh lahko začne migat

Huh? Grin

Ma glej, predstavlji si da prideš ves potrt in "zavozlan" k psihologu, pa ti on reče, da rabiš hobi, pa mal migat, pa mal v družbo, pa ful se smejat. Skratka delat vse to, kar ne morš, pa če se jebesh, glih zato ker si ves potrt in "zavozlan". Skratka, ponudit take predloge je isto kot bi reku depresivnemu; Če boš vesel, ne boš več depresiven. nathelpfuletol.

Citiraj
Brezvezna tema?

yp.

EDIT: in veš kaj je še bolj brezveze; to da je en šou dejansko znanstveno raziskovat odnosnost  med gibanjem in družabnostjo ter depresijo   pomisliGrin

« Zadnje urejanje: sobota, 11. julij 2009 ura: 21:42 od matheu__ » Prijavljen
BB
gost
« Odgovori #24 dne:: sobota, 11. julij 2009 ura: 21:32 »

Ključ do zdravja je da je treba močno delat na sebi, se razgibavat, pozitivne afirmacije tud niso slabe, veliko se družit, se pogovarjat...uglavnem če vse to počneš boš kmalu kot nov...
Prijavljen
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: nedelja, 12. julij 2009 ura: 11:35 »

Zgleda sm te narobe razumela, brez zamere...

Citiraj
Brezvezna tema?

yp.

EDIT: in veš kaj je še bolj brezveze; to da je en šou dejansko znanstveno raziskovat odnosnost  med gibanjem in družabnostjo ter depresijo   pomisliGrin

Tud, če ovržeš raziskovalno tezo, pa namigneš na neki drugega, je neki, ker nekomu drugemu mogoče, da clue za neki, kar pa je mogoče bolj povezano...

No, no, Taja1, ne jemlji vpisov tako osebno, če boš na kateremkoli forumu takole ravnala, boš kmalu ob živce. Smiley Predvsem pa ostani vljudna do sogovornikov, četudi se ne strinjajo s tabo, in ne zmerjaj njihovih komentarjev z neumnimi. To niso dobre manire.

Zdaj pa še enkrat preberi tole:
Citiraj
To je isto kot bi reku ... anoreksičarki, naj za božjo voljo pojé kaj.
Si zdaj razumela? Smiley

Svetovalna služba z vkomponiranim igriščem za badminton (al pa skejtplacom, kakor za koga) in kavarno! To! oki

Hja no tole, pa sploh ne vem, če je za komentirat  :sesmejem:Preber  svoj zgornji komentar pa poskus objektivno ocenit, če je napisan vljudno, (hm vzor pa tak) pa btw: sploh ni ukazovalno, boga mala trina, kolk maš še močno pogojeno ukazovalno posedovalno vedenje (najbrž staršev), še dobro da maš tukaj kako ogledalo... (mal provokativno, ampak bo že )

Grin   Grin   Grin

trina o manirah... funny  Smiley

oki (ja jst si tud to mislim)  wav

« Zadnje urejanje: nedelja, 12. julij 2009 ura: 11:45 od taja1 » Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: nedelja, 12. julij 2009 ura: 11:55 »

No, no, Taja1, ne jemlji vpisov tako osebno, če boš na kateremkoli forumu takole ravnala, boš kmalu ob živce. Smiley Predvsem pa ostani vljudna do sogovornikov, četudi se ne strinjajo s tabo, in ne zmerjaj njihovih komentarjev z neumnimi. Še bolj predvsem pa ne zmerjaj sogovornikov, če ti stopijo na žulj. To niso dobre manire. Smiley
Prijavljen

Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 532

« Odgovori #27 dne:: nedelja, 12. julij 2009 ura: 13:46 »

Jaz lahko rečem, da mi je v času bolezni začelo iti zelo na dobro, ko sem se začela rekreirati (hitra hoja dnevno 2 uri). Dvomim pa, da me je to ozdravilo. Za ozdravitev je bilo potrebno tudi kaj drugega in mogoče nemalo stvari.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #28 dne:: nedelja, 12. julij 2009 ura: 16:12 »

Bo držalo. Bila sem danes na Toškem čelu. Pol poti peš. Če prav sva oba malo jamrla...bolj on (sorodnik) je hoja zalegla.
Sedaj moram najti nekoga ki bo hodil z mano in se zdraven še smejal.  oki 
Prijavljen

alexx Afro 
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: nedelja, 12. julij 2009 ura: 19:23 »

Alex, bravo! oki
Jaz sem pravkar švistnila čez Golovec in nazaj - mi ni dovolj, ampak nimam več časa.

Ja, redna telesna dejavnost in dobra socialna mreža sta bistveni sestavini okrevanja in ohranjanja duševnega zdravja. Tisto zgoraj o vkomponiranem športanju sem mislila povsem resno: DAM bi lahko poleg svojih skupin za samopomoč ali pa kar v okviru njih organiziral tudi neko obliko ne nujno ravno športa, pač miganja. Za tiste, ki potrebujejo spodbudo od zunaj, da se tega lotijo. Prepričana sem, da bi hitro zalaufalo in da udeležencev ne bi manjkalo. Evo, vam dajem predlog. Smiley
Prijavljen

Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.091

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 01:20 »

Trina, DAM je organiziral Bowling vsake 14 dni, redno je za organizacijo skrbela MASI.
Samo trenutno za 2 cloveka ki prideta na bowling, je rezervacija steze nesmiselna.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 11:31 »

Trina, DAM je organiziral Bowling vsake 14 dni, redno je za organizacijo skrbela MASI.
Samo trenutno za 2 cloveka ki prideta na bowling, je rezervacija steze nesmiselna.

..tako je Lost in najmanj je organizirati, samo če sem zavezana na 14 dni, da pridem na bowling in sem tudi prišla ter potem dva zainteresirana sem odpovedala kajti moj čas je dragocen prav tako kot od vseh drugih.
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 11:36 »

Ja, redna telesna dejavnost in dobra socialna mreža sta bistveni sestavini okrevanja in ohranjanja duševnega zdravja.

Preverjeno drži! oki
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 16:17 »

Ja, redna telesna dejavnost in dobra socialna mreža sta bistveni sestavini okrevanja in ohranjanja duševnega zdravja.

Preverjeno drži! oki

Vprašanje, če ni bolj kontra: ko nam gre že bolje... začnemo športat in se družit, če se nam to zdi smiselno...se prav bolj kot posledica al pa rezultat dela na sebi, razvoja... se to pokaže tud v spremenjenih zunanjih okoliščinah (več športanja, več ljudi...)...sestavina mi bolj deluje tkole: če športam in imam velik ljudi okol sebe, pol bom začela okrevat (če jih pa nimam pa ne)..., kar pa po moje ni res, ampak je bolj, ko se razvijam in pridem k sebi, ustvarjam take okoliščine, da v svoje življenje "prinašam" več športa in več ljudi al pa mi je vsaj vseeno, če so zraven (se jih ne bojim, izogibam)...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 16:26 »

V naslovu je zapisano da sta gibanje in druženje močna antidepresiva.
Kar pomeni, da po naravni poti nastaja v glavi pri veselem druženju in gibanju več serotonina,
kar pa vpliva na dobro počutje...o tem pravzaprav govorimo.

Huda depresija se seveda ne bo ozdravila samo z gibanjem in socialno mrežo.
Ker bolan človek ni sposoben ustvariti socailne mreže takrat, niti se gibati.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 16:59 »

Citiraj
Vprašanje, če ni bolj kontra
Seveda je tudi obratno, ampak jaz ne govorim o tem. Jaz govorim iz lastne izkušnje in iz izkušnje celega kupa ljudi s 'trdo' diagnozo. Gre točno za način, kako se povsem namerno poskusit potegnit iz hudega in akutnega stanja z rednim gibanjem (in s socialno mrežo). Glede na to, da govorim o trdih diagnozah, je tudi jasno, da so prva osnova zdravila. In ta princip v celoti velja tudi za hude depresivno epizodo.

Seveda imaš, Aslan, več kot povsem prav, da v hudi akutni epiizodi človek sam od sebe ni sposoben ne gibanja ne druženja, to je takrat dobesedno neznosen napor - zato brez spodbude in pomoči in podpore od zunaj to jasno ne gre. Danes je redna telesna vadba med modernejšimi psihiatri, specializiranimi za bipolarno motnjo, priznana kot popolnoma varna Smiley in učinkovita alternativa pri BMR hudo tveganim in tudi nevarnim antidepresivom (ad-ji pri BMR sprožajo manijo in pospešujejo ciklanje, kar je ireverzibilna škoda) - in gre točno za ta princip:
Citiraj
če športam in imam velik ljudi okol sebe, pol bom začela okrevat (če jih pa nimam pa ne)
- poleg zdravil, seveda.

Res pa je seveda: ko enkrat začneš, gre zmeraj lažje. Lahko tudi zelo hitro rataš odvisen. Smiley
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 17:07 od trina » Prijavljen

taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 09:04 »

V naslovu je zapisano da sta gibanje in druženje močna antidepresiva.
Kar pomeni, da po naravni poti nastaja v glavi pri veselem druženju in gibanju več serotonina,
kar pa vpliva na dobro počutje...o tem pravzaprav govorimo.

Huda depresija se seveda ne bo ozdravila samo z gibanjem in socialno mrežo.
Ker bolan človek ni sposoben ustvariti socailne mreže takrat, niti se gibati.

Se strinjam, naravnih serotininov je še več, ampak delujejo kot beg pred problemi in to je vse, kar želim povedat tukaj, ker je lažje pojest celo čokalodo, športat, se družit... in bit eno uro vesel, pa se ne soočit s problemom (to sem hotela povedat, da tudi če je povezava med tem in se strinjam, da je, bi raziskovalec, ki tako tezo poda, nujno moral pripisat in pomislit na druge vidike iste pozitivne povezave... zame je pomembno dejstvo, ki sem ga spoznala pri sebi, da šele, ko sem res na dnu (in ne manipuliram z različnimi "begi", da se spravim k sebi in na koncu, se premaknem in začnem delat na sebi, drugače odlašam...mislim, da mam dost o tej temi  sesmejem
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.091

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #37 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 09:16 »

Prilagam se enkrat link do clanka in predlagam da si ga se enkrat preberete.
....in se citat.....

"Stres, obremenitve, nerazpoloženje, težave v zasebnem in poklicnem življenju, osamljenost sredi množice - čedalje več ljudi današnjega časa zapade v depresijo. Poleg številnih učinkovitih zdravil strokovnjaki priporočajo druženje s soljudmi in redno športno aktivnost kot sredstvo proti malodušju, žalosti in negativnemu razpoloženju."

Povezava do članka tukaj ---->>>

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #38 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 09:21 »

res je, Lost  oki; meni osebno je poleg terapije (zdravnik, psihologinja), AD-ja, branja strokovne literature, pogleda v sebe, spreminjanja vzorcev... zelo pomagalo gibanje, vsak dan sem šla redno na sprehod, sprva z zelo zelo veliko težavo, potem pa vsak dan lažje; pa kolo sem si nabavila in resnično sem ugotovila, da gibanje pomaga; + seveda skupina za samopomoč je tudi čudež naredila  rozicodam

jp, vse skupaj je bilo  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 09:27 »

Citiraj
Prilagam se enkrat link do clanka in predlagam da si ga se enkrat preberete.

Smiley Bravo. Lost! oki
Prijavljen

Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar