FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 23:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: malo za pogovor  (Prebrano 2252 krat)
mesec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 13

« dne:: četrtek, 02. julij 2009 ura: 10:47 »

Pozdravljeni!
Sem nova na forumu, niti nevem kako in kam bi napisala svojo temo, verjetno že kje obstaja, vendar pa upam, da me neboste takoj nahrulili...hehe
Pred tremi leti sem se ločila in od takrat so se začele moje težave, prej nikoli nisem vedela za kakršno koli paniko ali pa za kakšen napad panike, po prvem letu ločitve, sem ostala sama z dvema otrokoma, mož se je odselil k drugi..nek večer pa, groza...mravljinci po levi roki, utrip srca takšen, da sem ga slišala kako bije, vrtoglavica, bolečine v glavi...in potem urgentno k dežurnemu zdravniku...dobila inekcijo pomirjevala, preglez z EKG, vse ok, in tako se je ponavljalo skoraj iz dneva v dan...končno po dveh mesecih urgentnih prihajanj v ZD, mi je splošni zdravnik predpisal cipralex in helex po potrebi, stanje se je po enemu letu res izboljšalo, vendar pa tam pa tam še vedno doživim kakšen napad panike, vzamem helex in se potem pomirim...vendar me pa zanima, koliko časa se ponavadi jedo AD -ji, da se telo in možgani normalizirajo? Stara sem 35 let, imam dve hčere, zaposlena in verjemite, da se najbolje počutim v službi, smešno toda resnično...zdi se mi, da sem tam na varnem, ker, če se mi zgodi karkoli, so ljudje okrog mene, ki bi mi lahko priskočili takoj na pomoč.Zanima me pa še to, če je kje v Zasavju kakšen dober psihoterapevt ali psihijater in kako do njega, al z napotnico ali brez..? lp
Prijavljen
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 02. julij 2009 ura: 11:29 »

Citiraj
Zanima me pa še to, če je kje v Zasavju kakšen dober psihoterapevt

To je zelo pametna odločitev, psihoterapija je glavna pri reševanju teh problemov, odstrlo se bo dogajanje, vzroki za to kar se ti dogaja v življenju... pa kakšnega res dobrega si najdi   pomezik

Lep pozdrav
Prijavljen
ton
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 02. julij 2009 ura: 11:36 »

Pozdravljena, Mesec.
Res, tvoja zgodba se mi zdi znana in logična, edino, kar ni logično, je to, da po letu antidepresiva, ko stanje pravzaprav ni posebej boljše, zdravnik tega ne ugotovi. Zato ti predlagam bolj psihiatra kot psihologa (oba sta pa lahko psihoterapevta), s katerim bosta morda našla kaj drugega za gašenje tvojih tesnob.
Da se varno počutiš v službi, je tudi povsem logično, verjetno te doma drži za vrat (in pomaga pri tesnobi) premočan občutek odgovornosti za dekleti, morda celo sram. Nič od tega ni potrebno, ampak za to je nujna neka zdrava samozavest, ki je stvar procesa. Skratka, res se posvetuj s kom. Glede Zasavja pa... gre za najhujšo belo liso na področju slovenske psihiatrije, se nič ne hecam. Se bojim, da boš morala najti koga v Ljubljani (ali Celju, če ti je bliže).
Srečno in pogum!
Prijavljen
mesec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 02. julij 2009 ura: 21:19 »

Najlepša hvala za to, da ste sploh prebrali in podali nekaj komentarjev...ja, glede AD -jev je pa tako, da mi jih je predpisal osebni zdravnik in imam občutek, da je to varijanto le poskusil, ker me je že imel po moje "polno kapo" z tem ko ni našel drugega vzroka (pregled krvi, EKG....) in je bilo vse ok, po moje je šel na srečo in po eni strani se mu je posrečilo, ko je rekel, da je vzrok vsemu temu, napad panike  Sad in še dobro da je tako, zdaj moram pa še verjetno sama kaj narediti na tem, ker vem, da me sam od sebe ne bo dal naprej.Mogoče, če mu bom omenila, da imam še včasih kak napad, lahko se zgodi le to, da mi bo zamenjal AD -ive in nič drugega, lahko pa da se motim, jutri se bom zopet naročila k njemu, ker ponavadi le pokličem med.sestro in mi ona napiše recepte za cipralexe, k njemu pa sploh ne grem, tako, da bom zdaj zahtevala en pogovor z njim, bomo videli kaj bo, poročam... Embarrassed
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 02. julij 2009 ura: 22:25 »

Za dobrega psihoterapevta se bos morala kot pravi Ton obrnili proti Celju ali LJ, ker koliko
je meni znano v Zasavju ni "nic pametnega" pa se to so vecinoma zdravniki ki se pripeljejo
iz LJ.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
mesec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 02. julij 2009 ura: 22:49 »

Hvala vsem, verjetno se bom obrnila kar na Celje, mi je nekako najbljižje  oki
Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 02. julij 2009 ura: 22:50 »

Vse bo dobro, mesec..
Na panične manj misli, pa jih tudi ne bo več..
Pomembno je, da je v službi ok.. To je 75 posto, da lahko delaš, da se počutiš varno.
Če so otroci zdravi in pridni, pa tudi..
Ne boj se, dobro ti gre, verjamem vate..
Psihoterapevt ti bo koristil, upam, da ga najdeš..
Po mojem imaš v podzavesti strah zaradi spremembe, ki se ti je zgodila, ampak, kot vidiš, gre in bo še šlo..

Vse dobro ti želim!

Prijavljen
mesec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 03. julij 2009 ura: 21:18 »

Res hvala za lepe in vzpodbudne besede, tudi sama želim vsem vam veliko optimizma!  oki
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar