FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 22:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nenehen strah  (Prebrano 6478 krat)
wijolica
gost
« dne:: sobota, 13. junij 2009 ura: 13:39 »

Pozdravljeni!
Prvič sodelujem v kakršnemkoli forumu. Stara sem 20 let in še leto nazaj se mi je zdelo, da je moje življenje popolno, nikdar nisem imela težav, ne doma, ne v šoli, vedno sem bila vesela in brezskrbna. Pred nekaj meseci pa se mi je začela pojavljati anksioznost, napadi panike, vzroka ne vem (razen morda nekaj razočaranj v preteklih mesecih - ljubezen, prijatelji; a se mi to ne zdi zadosten vzrok ...)
Strah me je ves čas, ne morem se znebiti negativnih misli. Kamorkoli grem (pa tudi doma, čeprav malo manj izrazito) me je strah, da bom umrla. Kar naenkrat, v trenutku. Zakaj se mora življenje nekoč končati? Zakaj mora biti tako? Zakaj enkrat pride konec? Tega ničem! Nikdar nočem umreti!
Večkrat imam občutek, da je stvar, ki jo počnem zadnje, kar bom storila v življenju ali pa je sploh ne bom dokončala. Pa čeprav vem, da sem vse življenje brez zdravstvenih težav, da ne morem kar brez vzroka umreti. A kamorkoli grem, ves čas razmišljan le o smrti. Predstavljam si, da je kar na enkrat vsega konec, da ne vem več nič, kaj se okoli mene dogaja, da je okrog mene samo tema ... Niti muh, komarjev nočem več pobijati, tako me je strah smrti. Sploh se ne upam sprostiti.
Bila sem že pri psihologu, a verjetno tja ne grem več, saj mi praktično ne pove nič drugega, česar mi ne bi že povedala mami (ona ve za mojo težavo, ji lahko zaupam, se velikokrat pogovarjava o tem). Tudi zdravil nočem začeti jemati. Bojim se, da če začnem začeti jemati zdravila, potem bom pa res znorela. Pa že tako se mi včasih zdi, da nisem čisto normalna.
Včasih se mi zdi, da sploh nisem resnična, da sem le senca, ki blodi po zemlji. Da telo, ki ga imam, sploh ni moje. Nekajkrat sem celo pomislila, da je vseeno, kaj storim v življenju, ker bom itak nekoč umrla in vsa moja prihodnja in pretekla dejanja ne bodo imela nobenega pomena zame, ker bom pač mrtva in se ne bom zavedala ničesar več.
Najhuje je na predavanjih (tam sem večkrat imela napade panike, želela sem iz predavalnice - a nikdar nisem šla ven, niti manjkala, ker vem, da če bi storila enkrat, bi to postala vsakodnevna praksa), v cerkvi (sem grozno živčna, me je strah), ko čakam na avtobus, ko stojim pri rdeči luči, ko se vozim z avtobusom, ko grem kamorkoli ... Pa sem se včasih tako rada vozila z avtobusi in hodila naokrog! Zdaj pa me je strah hoditi sama po ulici. Skoraj ne mine dan, da ne bi jokala. Če se s kom pogovarjam, me strah malce mine, a ko se ponovno spomnim - misli kar same pridejo, spet čutim, kako me začenja "prijemati". Večkrat si rečem, da so to samo misli, včasih pomaga, večinoma ne. Če bi vsaj lahko pozabila! Pa si po eni strani ne upam pozabiti, ker imam občutek - če bom pozabila, potem bom pa res umrla. Včasih se mi zdi, da se bojim časa, vsakega naslednjega trenutka. Nočem biti taka do konca življenja, a imam občutek, da ne bo nikdar minilo!!!
Kljub temu vse stvari poskušam početi normalno, povsod grem - predavanja, izpiti, cerkev, trgovina, avtobus ..., a tam grozno trpim!!! Trudim se, da ostali ljudje ne bi opazili, kaj se dogaja z mano.
Predvčerajšnjim sem po dolgem čakanju na avtobus imela po dogem času (1 mesecu) spet napad panike, anksioznost, ki se mi je v tem času nekoloko izboljšala, se je ponono poglobila.
Najhuje pa je, da se ravno začenjajo izpiti. Rada bi naredila 1. letnik, a me je strah, da se pri izpitih ne bom mogla zbrati, ker bom razmišljala o smrti in me bo tega bolj strah kot izpita in se zato ne bom mogla skoncentrirati in bom zato padla letnik. Ne vem, kaj naj storim, da bo bolje (bo sploh kdaj bolje?) ...
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: sobota, 13. junij 2009 ura: 15:36 »

Živjo Wijolica!

Tile strahovi se ti znajo iz dneva v dan, iz leta v leto stopnjevati (govorim iz lastnih izkušenj). Ker sem sama dolgo let mislila, da bo že minilo in da je to popolnoma normalno, so me dodatni stresni trenutki še bolj obremenili in sem popolnoma pregorela. Poleg anksioznosti sem padla še v depresijo in še panični napadi so se mi pojavili. Padla sem tako globoko, da so mi pomagala samo zdravila. Šele tukaj na forumu sem pričela dojemati kakšna bolezen me je doletela.
Obvezno ti svetujem, da se z mamo usedeta in poiščeta dobrega psihoterapevta, kajti s psihoterapijo iščeš vzroke za svoje strahove in jih tudi odpravljaš. Tudi jaz sem se šele zdaj prijavila in mi je žal, da se nisem že prej, ker ko bolezen napreduje je zelo hudo.

Srečno rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 15. junij 2009 ura: 08:23 »

pozdravljena, WIjolica  rozicodam

Si mogoče doživela v bližnji preteklosti kako izgubo, smrt v družini?

Praviš, da sta z mamo zaupni; kaj pa oče?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
wijolica
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 15. junij 2009 ura: 10:35 »

V bližnji preteklosti sicer nisem doživela kakšne izgube, je pa res, da sta v zadnjih 3 letih umrla najprej babica, kako leto in pol kasneje še dedek, ki je sicer umrl res na hitro in nepričakovano Cry

Oči tudi ve za moje strahove, a se mu zdijo brezvezni, neutemeljeni. Saj po svoje so res, ampak se jih ne morem znebiti.
Prijavljen
jesenka79
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 70

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 15. junij 2009 ura: 10:40 »

Glede zdravil: če si zlomiš nogo, ti je logično, da dobiš gips. Če imaš angino, dobiš antibiotik. Pa se najbrž ne ustrašiš, češ ali bom sploh še kdaj hodila, ker imam za nekaj tednov gips. Zdravila so začasno pomagalo, da sploh zafunkcioniraš, in če je tako hudo, se zdijo morda smiselna. Psihoterapija da, a kdaj in pri kom? Ne prideš takoj na vrsto, nekaj časa boš gotovo čakala. Pa tudi kar nekaj je za plačat, dobro da imaš starše, ki upm da ti to lahko nudijo.
Ni pa vse na psihični ravni, strah pred smrtjo in smisel življenja so duhovna vprašanja, na katere sama psihoterapija ne more odgovoriti, do odgovora se boš morala prikopati sama. Če zaupaš, da ti Bog (omenjala si cerkev, zato predpostavljam, da si verna) ne nalaga večjega križa, kot ga zmoreš, potem boš zagotovo zmogla.
Poleg ukrepanja za svoje psihično dobro je treba tudi zavzeti stališče do te težave, pa ne tako, češ s čim sem grešila, da sem si to zaslužila, temveč je dobro trpljenje darovati - potem ima smisel.

Glede fobij pa so drugi veliko pisali na tem forumu, tako da ne bi razpredala o tem. Zdi pa se mi res super, da se izpostavljaš situacijam, ki se jih bojiš, a pretiravati se mi ne zdi na mestu, še posebej dokler nisi v terapevtski obravnavi.

Naj povem, da sem tudi jaz imela težave, nisem se sicer bala smrti, pač pa ljudi in njihovega ocenjevanja (zato sem bila v družbi nesproščena in dolgočasna, vedno sem pričakovala da me bo kdo prizadel, vsako besedo ali smeh sem obrnila proti sebi), določeno obdobje pa sem trpela za psihično pogojeno urgentno inkontinenco (tj. ratalo me je strah, da se bom kjer koli polulala in bom osramočena, ful me je zatiščalo lulat na kakem kraju, kjer ni bilo za to možnosti - najhuje na avtobusu v prometni konici, ko pa sem prišla do WC-ja, sem polulala le par kapljic), kar pa je minilo samo od sebe, čim se je sprostil psihični pritisk.

Dobro uredi!

Prijavljen
wijolica
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 15. junij 2009 ura: 11:12 »

Jesenka79, hvala za nasvete. A rada bi rekla samo: Živim v zelo verni družini, vsa moja žlahta je zelo verna. Tudi mami mi o smrti reče - po smrti je življenje, smrt je le prehod - a sama v to ne verjamem. Dopuščam verjetnost da Bog je, a ta verjetnost je (zame) majhna. Nikomur od domačih si tega ne upam povedati. Mislim, da je s smrtjo vsega konec in tega konca, da ni nikjer ničesar, da ne bom več vedla za nič, se močno bojim.
Imam zelo slabo vest, da tako mislim. zardevam
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 15. junij 2009 ura: 11:20 »

Naj povem, da sem tudi jaz imela težave, nisem se sicer bala smrti, pač pa ljudi in njihovega ocenjevanja (zato sem bila v družbi nesproščena in dolgočasna, vedno sem pričakovala da me bo kdo prizadel, vsako besedo ali smeh sem obrnila proti sebi), določeno obdobje pa sem trpela za psihično pogojeno urgentno inkontinenco (tj. ratalo me je strah, da se bom kjer koli polulala in bom osramočena, ful me je zatiščalo lulat na kakem kraju, kjer ni bilo za to možnosti - najhuje na avtobusu v prometni konici, ko pa sem prišla do WC-ja, sem polulala le par kapljic), kar pa je minilo samo od sebe, čim se je sprostil psihični pritisk.

Ojla, se opravičujem, ker spreminjam temo, ampak ko sm brala zgoraj citirano je bilo kot bi jaz to napisala...jesenka79 kako si se znebila tega, kaj ti je pomagalo...si jemala kaka zdavila, bila pi psihiatru...?
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Latifa
gost
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 15. junij 2009 ura: 21:53 »

Pozdravljena Wijolica  rozicodam

Dopuščam verjetnost da Bog je, a ta verjetnost je (zame) majhna. Nikomur od domačih si tega ne upam povedati. Mislim, da je s smrtjo vsega konec in tega konca, da ni nikjer ničesar, da ne bom več vedla za nič, se močno bojim.
Imam zelo slabo vest, da tako mislim. zardevam

Zakaj si ne upaš povedati? Saj imaš vendar pravico do lastnega mnenja. Nič slabega nočem, lepo se mi zdi, da so še družine, ki so verne... pod tem smatram, da imate lepo urejeno družinsko okolje, da se da pogovarjati in zmeniti vse. Tudi jaz, odkar sem zbolela, sem kar nekajkrat molila in prosila, da mi Bog odvzame te muke. Vendar je žal vse na tebi/nas. Pa glej tako; Bog je ustvaril človeka, ta tehnologijo ter ona tablete. Niso noben bav bav. Tud sama sem porabila kar nekaj mesecev, preden sem si priznala, da jih pač rabim. Da ne bo pomote, ne delam nikakršne reklame za AD-je, vendar če se ti stanje tako ponavlja, te bodo one pripeljale, da boš lahko sama pri sebi trezno premislila, kaj te žre in mogoče našla razlog.
Srečno  oki
Prijavljen
jesenka79
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 15. junij 2009 ura: 22:57 »

No, v bistvu nisem hotela deliti nasvetov, temveč le bolj razdelati zadevo in nadaljevati temo, da vidim, kaj boste napisali.
Oh ja, sram ... o tem bi kot nakazano veliko napisala.
Iz zapisanega se mi zdi, da je tvoje stanje res bolj na področju duševnosti. Sori wijolica če se ti zdi da predalčkam. Duhovno in duševno se sicer itak skoz dotikata, pa tud telesno, bolj kot se zdi.
Se strinjam z Latifo glede antidepresivov. Niso vsa zdravila za v en koš in za odpis, niso pa tudi edina oz. dokončna rešitev.
Tudi ko umreš, živiš v spominih ljudi, ki so bili povezani s tabo, tako da se splača. Saj vsi priznavamo kup nevernih ustvarjalcev, ali celo "samo" sošolce, sosede ... postavljamo jim spomenike, nagrobnike ... tako da tudi če se bojiš smrti in ne veruješ v Boga na tak način kot sorodniki, lahko živiš v srcih ljudi, s katerimi si v odnosih, in te odnose neguješ. Se trudiš za dobro na svetu. Uradno izrekanje o veri nima tolk veze, ker štejejo dejanja. Apostol Janez je rekel nekako v stilu: tisti, ki ljubi svojega brata/sestro, res na pravi način ljubi Boga. Jezus sam se je utelesil, da bi nam bil blizu, kajti "bog" je lahko zelo neoseben, abstrakten. In da nam pokaže pot življenja in nas nauči lekcijo o trpljenju, o prenašanju trpljenja.

Ko zoriš in trpiš, tudi na Boga začenjaš gledat drugače, ne na moža z brado, ki deli darove, ki ga prosiš in mu nato rečeš hvala, angelček te varuje in to je to. Če bo še kej brcala v tej smeri, se ti lahko tudi glede odnosa z Bogom odprejo čisto druga obzorja. Ni tako enostavno, da bi rekla: trpim in tega Bog ne odvzame, torej ga ni. 

Mieaid: ni mi ratalo, kar prešlo je, ta moja težava z uriniranjem. Najvažneje je bilo, da sem se odselila od vira stresa tisti čas. Težave v smeri socialne fobije imam še vedno, včasih se bolj izrazijo, včasih manj. Naletela sem na tople osebe, ki me imajo rade, ker me bolj poznajo. Me pa večkrat ima, da bi se kaki socialni situaciji izognila in se tudi res izognem, kar pa ne pripomore k moji rasti Embarrassed Tako da sem za tujce najbrž še zmer dokaj zaprta in nezanimiva za družabne priložnosti, čvek pa to.

Prijavljen
wijolica
gost
« Odgovori #9 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 10:16 »

Nekaj me zanima - je možno da težave izvirajo tudi iz tega:
Na začetku sem rekla, da nisem nikoli imela težav, pa ni čisto tako. V družbi sem bolj tiha, zadržana, precej plašna. Vedno sem imela nekaj prijateljic (v šoli, izven šole nikoli, nikoli ne hodim ven). Letos pa novo okolje (fax), novi ljudje, nisem se najbolje vklopila vanj. Nimam prijateljev (razen za eno sošolko bi lahko rekla, da je prijateljica), bolj znance. Fanta nisem imela še nikoli, pa se tudi bojim, da bom za vedno ostala sama, ker imajo vsi bolj radi samozavestne ljudi, kar jaz nisem. Ker se bojim, da bi ljudje, ko jih spoznavam ugotovili, da sem bolj tiha, se raje držim bolj stran. Kadar sem skupaj samo z eno ali dvema osebama je še v redu, v večji družbi pa ponavadi ne pridem do besede, ali pa se bojim, da bom rekla kaj neumnega. Po drugi strani se pa rada pogovarjam, ne maram biti sama, v glavnem, zakomplicirano. Če sem z osebo, s katero se dobro razumem, mi tem za pogovor ne manjka, če pa jo poznam bolj površno, pa včasih sploh ne vem, kaj naj rečem.
Poleg tega sem si v začetku gimnazije začela izmišljevati zgodbe (kmalu sem to počela ves čas, v zgodbah sem lahko bila, kar sem si vedno želela - pogumna, samozavestna), zaradi zgodb, ki sem si jih ves čas izmišljevala sem bila vedno brezskrbna, ker sem probleme preprosto odpisala, kot da jih ni. Tako sem bila zaposlena z njimi, da sem celo pozabila nase, da obstajam (vem, sliši se bedasto), da je življenje tudi izven mojih zgodb. Nisem se zavedla sebe, svojega življenja, lahko bi rekla, da sem živela v pravljici ... Čeprav sem vedno navzven delovala normalno, v šoli sem bila odličnjakinja. Pa sem se letos odločila, da je čas, da pri 20 končno odrastem in začnem živeti v resničnosti. Res sem prenehala (je bilo težko se znebiti neke vrste zasvojenosti, sem se trudila več mesecev), s tem pa sem izgubila svoj glavni vir sprostitve. Kmalu za tem pa so se začeli strahovi in tesnoba.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #10 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 10:22 »

Wijolica, od kje, meniš, da to izvira
V družbi sem bolj tiha, zadržana, precej plašna....
...se raje držim bolj stran. Kadar sem skupaj samo z eno ali dvema osebama je še v redu, v večji družbi pa ponavadi ne pridem do besede, ali pa se bojim, da bom rekla kaj neumnega. Po drugi strani se pa rada pogovarjam, ne maram biti sama, v glavnem, zakomplicirano. Če sem z osebo, s katero se dobro razumem, mi tem za pogovor ne manjka, če pa jo poznam bolj površno, pa včasih sploh ne vem, kaj naj rečem.

malce me na socialno fobijo spominja....

ostalo opisano pa zelo dobro poznam

Vedno sem imela nekaj prijateljic (v šoli, izven šole nikoli, nikoli ne hodim ven). Letos pa novo okolje (fax), novi ljudje, nisem se najbolje vklopila vanj. Nimam prijateljev (razen za eno sošolko bi lahko rekla, da je prijateljica), bolj znance. Fanta nisem imela še nikoli...

Poleg tega sem si v začetku gimnazije začela izmišljevati zgodbe (kmalu sem to počela ves čas, v zgodbah sem lahko bila, kar sem si vedno želela - pogumna, samozavestna), zaradi zgodb, ki sem si jih ves čas izmišljevala sem bila vedno brezskrbna, ker sem probleme preprosto odpisala, kot da jih ni. Tako sem bila zaposlena z njimi, da sem celo pozabila nase, da obstajam (vem, sliši se bedasto), da je življenje tudi izven mojih zgodb. Nisem se zavedla sebe, svojega življenja, lahko bi rekla, da sem živela v pravljici ...

nekako tako sem tudi jaz funkcionirala...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 11:40 »

Ne bi se rada vmešavala , sam tud jst se čist tko počutm, čedalje bolj. Čedalje bolj se zapiram pred drugimi v mislih pa izmišljujem zgodbe. kar strah me je končat maturo in prestopit prag faxa....

Pa vendar jst jst hočem bit zunej, z ljudmi, it na pijačo...sam ne vem kako...nobenga ne poznat pa tud nočem bit vsiljiva...

Sej vem da mi  noben ne more povedat recepta kako se je rešu teh težav, ampak ne vem kaj naj naredim ne bi pa rada zapravila življenje med štirimi stenami, povsem sama...
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #12 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 12:04 »

najboljši recept pri socialni fobiji je - izpostavljanje; čimveč biti zunaj, med ljudmi! ter graditi na lastni samopodobi, samozavesti,.. + šport je ena izmed dejavnosti, ki človeka zbeza na plan.

nekaj o socialni fobiji je tu

http://www.psihiater-leser.com/452/27564.html

http://www.psihoanalitik.si/socialna.htm

Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 12:33 »

hvala
Prijavljen

jesenka79
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 21:21 »

Hej, kako me to spominja name pred 10, 15 leti. Sem ful žrla knjige, odličen uspeh, življenje v sanjah, muzika, hkrati pa huda napetost v družbi, strah pred ljudmi, po drugi strani pa želja po zbližanju, po biti del družbe, ne zmer outsider, a kako to doseči, ne da si nadležen ... pa sram, prenajedanje, hujšanje, ful sem tlačla čustva ...

Ja eno sprostitev moraš met, a naj bo zdrava, ne pa beg pred sabo (seveda je to lažje reči kot zaživeti).
Predvsem je pri meni pomagalo prijateljstvo, zato ga tako pogosto omenjam. No, lahko si si blizu tudi s sorodnikom, a jaz pač nisem bila, tako da sem predvsem z dvema prijateljicama, s katerima sem si še danes blizu, ure in ure prebila v druženju, pogovor, sprehod, kakšen nakup kdaj ... (zato kot študentka nisem bla več tko odlična, a ni mi žal), pa skup smo šle "na lov" na fante, žur pač!
Nekdo te mora kriti, te sprejemati takšno kot si, predvsem v živem odnosu lahko najdeš zdravo sprostitev!
Pa konec koncev dozoriš tudi za zahtevnejše odnose (fant, lastna družina ...).

Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 21:45 »

Predvsem je pri meni pomagalo prijateljstvo....

Ko bi vsaj imela koga, prijatelja/co..., ki bi mu lahko popolnoma zaupala. Trajalo je 12 let preden sem se z dvema prijateljicama nekako zbližala(vendar še vedno obstaja nekakšno nazaupanje), ki pa so bo po vsej veretnosti zdaj končalo, ko gre vsaka na svoj fax...onidve bosta spoznale nove frende, jst pa se jima nebi rada vsiljevala. Vsekakor jima privoščim imeti boljše prijatelje, kot sem bila jst, ampak jst bom ostala sama in včasih mislim, da bi se morala rajsi sprijazniti, da bom vedno sama, tako ali tako ne znam biti dobra družba za nikogar... zalostno
Prijavljen

wijolica
gost
« Odgovori #16 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 22:04 »

Vem, marsikaj bom mogla spremeniti, se bolj izpostavljati v družbi, kaj it ven, mogoče najt hobij ... In mieaid: tud jaz nimam prijatlc izven faxa
Samo trenutno se ne morem iskat prjatlov, ker me bolj muči strah pred smrtjo. Ampak bolj ko hočm pozabt, bolj razmišljam o njej, manj mi je jasno, bolj se je bojim. In če sem kje drugje kot doma, ko se spomnim, me skoraj vedno pripelje do napada panike. jok
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 16. junij 2009 ura: 22:25 »

Wijolica: Ves čas razmišljaš o smrti in teh misli ne moreš odgnati. Mislim, da se temu reče prisilne misli, ki se jih lahko znebiš na 2 načina: z zdravili ali pa z metodo, ki gre nekako tako: ko pomisliš na smrt, si v glavi rečeš, da boš o tem ramišljala čez 5 min in začneš razmišljati o nečem drugem...ko mine 5 min, rečeš čez 10 min, čez 10 rečeš 30 min....in tako naprej dokler ne izginejo misli. Nekako preložiš misli na vedno pozneje...

Malo je čudno razloženo, upam da razumeš in da ti bo kaj pomagalo pa vso srečo Smiley

Vir je zanesljiv, če pa koristi metoda pa še nisem poskusila
Prijavljen

PozitiVibrations
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 6

« Odgovori #18 dne:: sreda, 17. junij 2009 ura: 00:24 »

Podobna metoda je, ki se ji reče čuječnost. Ko ti pride misel o smrti, si reces da si jo sprejela ampak se ne bos ukvarjala z njo in da gres delat naprej kar pac pocnes.

Meni je pomagalo, se zdaj imam vsiljive misli o smrti, ampak v zelo majhni meri.
Prijavljen

Voice Of The Soul
wijolica
gost
« Odgovori #19 dne:: sreda, 17. junij 2009 ura: 09:52 »

Hvala Mieaid, PozitiVibrations, bom probala. Sam, kaj pa, če se spomnim, ko npr. čakam avtobus - ko ni nč za počet ampak morm samo stat in čakat?
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar