FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 14:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ODVAJANJE OD ANTIDEPRESIVOV!  (Prebrano 6107 krat)
bel tulipan
gost
« dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 12:09 »

Vsem skupaj en lep pozdrav! Sem nova in potrebna pomoči! Takole. Pred 6. leti sem imela prvič opravka z depresijo. Sanirala sem jo v pol leta, nato pa se mi je pred dvema letoma in pol - ponovila. Ves čas sem bila na antidepresivih. Bila sem srečna, sproščena, brez strahov,... SUPER!!! Seveda pa so bile težavice, razno razne, vendar znosne! Ker sem bila tako polna energije, moči sem se odločila, da počasi preneham z jemanjem tablet. Iz 40 mg sem počasi prešla na  mg in pri tem vztrajala -5-6 tednov. Ker je bilo vse OK sem prešla iz 20 mg na 10 mg (22. maja). Nekaj dni je bilo še kar OK, samo zelo se mi je začelo v glavi močno bliskati.  Vedela sem, da se že dogaja in da telo oz. možgani že čutijo pomanjkanje zdravil. Vendar se nisem obremenjevala, ker to je bilo posledično zaradi zmanjšanja doze. - VEM, ker sem čez isto nevihto bliskanja šla že pred 6. leti. Takrat je to trajalo 3-tedne, potem pa kot da bi kdo odrezal. Bliskanje je izginilo.
NO, sedaj pa je postalo v TRENUTKU HUDO!!! 26. maja sem prišla v službo vsa nasmejana,... Vse super. Vzamem svojo dozo, potem - čez nekaj časa - v trenutku KATASTROFA. Močno bliskanje, potenje, aritmija, jok, panika,... Ni da ni. Takoj sem odšla k zdravnici, kateri pa nisem mogla dopovedati, da se odvajam od zdravil. Želela sem jo vprašati, kako naj lažje prebrodim nastalo krizo. Vendar še to nisem mogla izustiti. Ker so bili napadi aritmije tako hudi in ker nisem bila sposobna komunikacije, so me takoj priklopili na EKG in na odvzem krvi,... No, počasi so se tudi okoli mene vsi pomirili, jaz pa sem odšla na bolniško z DOPRIMINOM v torbici! In sem mislila: OK, to je to, sedaj pa samo še navzgor. No, pa sem se zmotila!!!
Ampak to je pa že druga zgodba in jaz totalno brez energije. Se še oglasim in nadaljujem, sedajle pa ne gre več.
LP
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 12:30 »

Opisani stranski učinki od ukinjanju AD so kar pogosti.
Le ustrašit se ne.
Morda ti je ravno to pričakovanje "stranskih učinkov" pospešilo
slabo počutje..ker vse opisano je podobno napadu panike....

Predvsem je napad panike nenevaren in hkrati obupen ob doživljanju.
Naše misli (o stranskih učinkih) ... vplivajo na čustva (strah) ... in na telesu je reakcija: (tesnobno telo).
Vse skupaj rado pripelje do paničnega napada.
Tudi ti napadi se sicer zdravijo z antidepresivi.

Mnogim ostane strah  pred naslednjim napadompanike,
s tem se izogibajo situacij ki bi jih pripeljale do tega...
zaidejo v to, da sami se bi ožijo življenjski prostor...
Strah pred strahom nastane...
Depresija se rada pridruži panični motnji in obratno.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar