FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 14:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Rabim pomoč!  (Prebrano 35663 krat)
marika
gost
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 07. maj 2009 ura: 09:09 »

Samurai,

res imaš fajn nick. Upam, da ti je strah kaj popustil.
Ali si kaj razmišljal kaj bi te lahko privedlo do tako povečanega strahu? Neka sprememba je verjetno bila, če ne drugega vsaj prehod iz osnovne v srednjo šolo. Če je vzrok v tem, bo verjetno sčasoma bolje, saj se boš navadil nove šole, si pridobil prijatelje ali vsaj krog znancev in stvari se bodo stabilizirale. Lepo se mi zdi, da si se zaupal mami. Kakšen pa je tvoj odnos z očetom? Imaš kaj bratov ali sestr? Kaj te najbolj mori, česa ne maraš?
Povedal si, da ti je grozna že sama misel na šolo. Veš, da pri tej starosti in v današnji krizi ne bi mogel dobiti službe, zato kar hodi v šolo. Morda bi se kazalo malo truditi z učenjem, saj tudi višje ocene prinašajo samozavest. Skratka, nekje je zagotovo podlaga za tvoj strah, vendar moraš pogledati celotno svojo zgodovino in začeti graditi svojo novo samozavest.

Vse lepo, marika
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #21 dne:: četrtek, 07. maj 2009 ura: 09:12 »

in so se nakunci vsi spravili na mene in me zelo ponižali...zaradi tega sem se prepisal iz ene srednje šole v drugo...tega še nisem nikdar omenil psihijatru

pa bi bilo mogoče pametno, da poveš
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 07. maj 2009 ura: 14:33 »

Samurai,

res imaš fajn nick. Upam, da ti je strah kaj popustil.
Ali si kaj razmišljal kaj bi te lahko privedlo do tako povečanega strahu? Neka sprememba je verjetno bila, če ne drugega vsaj prehod iz osnovne v srednjo šolo. Če je vzrok v tem, bo verjetno sčasoma bolje, saj se boš navadil nove šole, si pridobil prijatelje ali vsaj krog znancev in stvari se bodo stabilizirale. Lepo se mi zdi, da si se zaupal mami. Kakšen pa je tvoj odnos z očetom? Imaš kaj bratov ali sestr? Kaj te najbolj mori, česa ne maraš?
Povedal si, da ti je grozna že sama misel na šolo. Veš, da pri tej starosti in v današnji krizi ne bi mogel dobiti službe, zato kar hodi v šolo. Morda bi se kazalo malo truditi z učenjem, saj tudi višje ocene prinašajo samozavest. Skratka, nekje je zagotovo podlaga za tvoj strah, vendar moraš pogledati celotno svojo zgodovino in začeti graditi svojo novo samozavest.

Vse lepo, marika
Razmišljal razmišljal že nešteto krat..pa nikdar prišel do rešitve
Šolo to obiskujem zdaj že 2 leto in ni nič boljše,ker se pač nekako bojim stika z ljudmi...Imam brata ja eno leto mlajšega samo nimava stikov že od otroštva.
Z očetom se razumem samo njemu težko kaj povem...
Bom poskusil hvala za komentar!
« Zadnje urejanje: četrtek, 07. maj 2009 ura: 19:00 od Samurai » Prijavljen
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 07. maj 2009 ura: 14:36 »

in so se nakunci vsi spravili na mene in me zelo ponižali...zaradi tega sem se prepisal iz ene srednje šole v drugo...tega še nisem nikdar omenil psihijatru

pa bi bilo mogoče pametno, da poveš
Bom mu naslednjič omenil....mislim samo nisem prepričan(ker sem že prej občutil blage siptome) da se je takrat prvič pojavil tak močen strah...nevem nekaj gotovo mora biti vzrok
Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #24 dne:: četrtek, 07. maj 2009 ura: 23:35 »

Samurai,

kako pa si danes kaj preživel svoj dan?
Si bolje ali si slabše?
Kako boš ukrepal?

Tudi jaz sem šla skozi nepopisne strahove, ki so danes na srečo le še spomin. Morala sem jemati AD-je, se veliko sproščati, se ukvarjati s stvarmi, ki so mi pri srcu, ...skratka morala sem se naučiti kako imeti rada sama sebe. Ne vem, kako in zakaj, vendar sebe nisem marala, neprestano sem se videla v slabi luči in predvsem to sem morala spremeniti, da so popustili strahovi.

marika

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #25 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 08:23 »

..Imam brata ja eno leto mlajšega samo nimava stikov že od otroštva.

Kako pa to?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 08:33 »

Samurai,

kako pa si danes kaj preživel svoj dan?
Si bolje ali si slabše?
Kako boš ukrepal?

Tudi jaz sem šla skozi nepopisne strahove, ki so danes na srečo le še spomin. Morala sem jemati AD-je, se veliko sproščati, se ukvarjati s stvarmi, ki so mi pri srcu, ...skratka morala sem se naučiti kako imeti rada sama sebe. Ne vem, kako in zakaj, vendar sebe nisem marala, neprestano sem se videla v slabi luči in predvsem to sem morala spremeniti, da so popustili strahovi.

marika

Včerajšni dan sem preživel tak kot vsakega...šel v šolo..probal potrpeti dokonca...šel domov in to je to.
Kako bom ukrepal? Hm...ja nadaljeval bom z zdravili in poiskal si bom psihoterapevta, ker me res zanima kaj je vzrok vsega tega in potem se hočem tudi soočiti s tem.

Kako dolgo pa si ti že brez strahovov? Zdaj živiš čist normalno? Lepo da si se rešila tega začaranega kroga...aja pa jaz se tudi nimam rad
Prijavljen
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 08:34 »

..Imam brata ja eno leto mlajšega samo nimava stikov že od otroštva.

Kako pa to?
Brat je že od nekdaj bil tak zaprt tip in se ni hotel z nikomer pogovarjati. Zdaj ko je v puberteti pa si je itak našel svojo družbo.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #28 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 09:43 »

zanimivo... kakšna sta pa starša? kakšen odnos imate v družini nasplošno?
Prijavljen

Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 09:48 »

zanimivo... kakšna sta pa starša? kakšen odnos imate v družini nasplošno?
Pa nevem po mojem nič nenavadnega. Dobro se razumem z obema staršema in zdaj ko mam te težave dosti časa preživim z njima pa sta mi v uporo in me probata razumeti.

Še se spomnim da sem bil kot otrok(do 5 razreda recimo) zelo navezan na mamo. Me je bilo vedno strah za njo, da se ji bo kaj zgodilo laughing
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #30 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 11:49 »

Brat je že od nekdaj bil tak zaprt tip in se ni hotel z nikomer pogovarjati.

dvomim, da je to kar tako ratalo... nekaj je že v ozadju, da se ni pogovarjal z nikomer
Prijavljen

Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 11:52 »

Heh nič takega...od majhnega je bil vedno bolj bolan in ima težave z očmi pa je dal že skoz še pa še operacij..drugače pa ni bilo nikdar nič
Potem so ga tak imeli bolj kot če bi bil v vati pa so ga razcartali..verjetno je zaradi bolezni tak
Prijavljen
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 734

« Odgovori #32 dne:: petek, 08. maj 2009 ura: 21:29 »

Moj primarni nasvet je še vedno da dobro podebatiraj s psihiatrom in poizkusi dobiti tudi drugo mnenje oz., ga zamenjati, v kolikor se mu ne bo ljubilo poizkusiti najti rešitve. Sori ker sem tečen  Smiley.
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=ATGjFcG0jtk&list=UUaT9bOxnLrPKf8YhVL4AgpA&index=4&feature=plc
ForbbidenWish
gost
« Odgovori #33 dne:: sobota, 09. maj 2009 ura: 19:00 »

No vidš če maš punco, a si ji povedu za svoje težave? Si se ji spovedu? Če te ma rada te bo skušala razumet. Kok časa sta že skupi?
Prijavljen
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: nedelja, 10. maj 2009 ura: 15:18 »

No vidš če maš punco, a si ji povedu za svoje težave? Si se ji spovedu? Če te ma rada te bo skušala razumet. Kok časa sta že skupi?
Pa nekaj sem probal..verjetno ne razume najbolje a poskuša. Zdaj že skoraj 2 leti !
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 11. maj 2009 ura: 07:54 »

Pa nekaj sem probal..verjetno ne razume najbolje a poskuša.

kdor ni sam tega dal skozi, težko razume - je pa veliko, da stoji ob strani, posluša.. to je pravzaprav ogromno  Smiley
Prijavljen

Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 11. maj 2009 ura: 15:21 »

Pa nekaj sem probal..verjetno ne razume najbolje a poskuša.

kdor ni sam tega dal skozi, težko razume - je pa veliko, da stoji ob strani, posluša.. to je pravzaprav ogromno  Smiley
Mhm najverjetneje res.
Danes ko sem se peljal domov iz šole sem razmišljal kako je ostalim lepo ko lahko gredo po cesti čist sproščeno pa uživajo zdaj fajn na soncu. Pogrešam te čase... Sad
Prijavljen
ForbbidenWish
gost
« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 11. maj 2009 ura: 19:55 »

Jah jst sm šla dans neki pisat, pa sm gledla ostale pa si misla kko so lah oni tko ql pa hepi jst pa nmorm bit. K so hodil mim sm misla da usi sam mene gledajo in kr sram me je ratal, najraj bi se zvila nekam u klobčič. Očitn mamo usi take dneve k jih najmn rabmo xD Kko je blo dans u šoli?
Prijavljen
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: ponedeljek, 11. maj 2009 ura: 20:19 »

Jah jst sm šla dans neki pisat, pa sm gledla ostale pa si misla kko so lah oni tko ql pa hepi jst pa nmorm bit. K so hodil mim sm misla da usi sam mene gledajo in kr sram me je ratal, najraj bi se zvila nekam u klobčič. Očitn mamo usi take dneve k jih najmn rabmo xD Kko je blo dans u šoli?
Jp...tak kot vsak dan za moški spolni organ  Smiley pa pri tebi?
Prijavljen
ForbbidenWish
gost
« Odgovori #39 dne:: ponedeljek, 11. maj 2009 ura: 20:29 »

Jah sj pravm, pr men je blo dokaj bedn xD Pa še neki sm se kregala duma, pa je pač bad day. Se mybi kej bolš počutš u primerjavi s prejšnimi dnevi?
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar