FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 13:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Rabim pomoč!  (Prebrano 35659 krat)
alen444
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1

« Odgovori #100 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 18:52 »

jst bi pa sam uprašu če lahko tut sam delaš na seb da mi npr. ne bi blo treba hodt k psihiatru, jemat tablet...?
imam podobne težave kok tisti ki je odprl to temo.
hvala za odgovor.
Prijavljen

Ne jemlji življenja preresno. Tako ali tako ne boš živel večno!
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #101 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 20:42 »

Hojla!

Če zmoreš in si dovolj močan, potem kar.

Če pa ne, pa rabiš pomoč  oki

Lp-sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 266

« Odgovori #102 dne:: četrtek, 23. junij 2011 ura: 21:37 »

alen444 Js sm poslala psihiatre pa bolnce pa tablete use u Kur*c pa sm rekla da zj bom začela sama na seb delat,tut knjigo sem rezervirala kako premagat depresijo,tesnobo in panične napade sam brez tablet in zdravnikov.Mene so naredili bolj 'noro' kot dejansko sem.Za 1 mesec so me poslali v dom za anoreksične in seveda nism šla ker sm daleč od anoreksične.Js ti predlagam, da poskusš sam delat na sebi brez zdravil pa psihiatrov pa boš čez čs vidu ali ti odgovarja ali ne.Js mam še zmeri dneve ko sm dobesedno v breznu oz. v podnu.Prvo sem par dni OK recmo kake 3 dni pol pa padm spet na dno, ampak se trudim in mislim da sm dost bol napredovala kot prei ko so mi '''''pomagali'''' zdravniki.

Drži se  rozicodam
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #103 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 07:17 »

Prvo sem par dni OK recmo kake 3 dni pol pa padm spet na dno, ampak se trudim in mislim da sm dost bol napredovala kot prei ko so mi '''''pomagali'''' zdravniki.

jst isto!

samo, potem sem se po orng razmišljanju kako naprej, odločila za ad, spet, že tretjič Shocked (sm kr mal mazohista)... in to zato, ker mi ni uspevalo delati na sebi ob službi, ki me največkrat potunka v dno.... ja, mogoče bi morala spremeniti odnos do tistih našihtu (kar mi je pa pomagalo v 20%, ostalo pa je blo isto oz. me je potem začel dajat PTS, kar pa pomeni, da ne prenesem folka za hrbtom in da moram zato spremenit mizo, pa zaradi prostorske omejenosti ne morem), in ko sem hitreje nazadovala kot napredovala - sem vedla da se morm rešit, in to hitro!

to pa je z ad.

kar pa sj več kako je za ad... preden sm prešaltala na njih, je moral bit vzrok stresov in obupa, pa samomorv 100%... ko pa začneš z ad, pa je vse to še 200%.... ampak, če pomaga proti depri+anski+PTS, potem moram poskusiti to pot!

Upam, da vama rata!!!! V obeh primerih, brez ad ali z, je jeba... samo brez ad je težje se boriti ali pa iskati notranjo moč, da ne uporabljam besede boriti, samo... men je škoda energije za bedast job, ko pa lahko zadeve rešujem na bolj izi način. Ker drgač, me bo nekdo definitivno pokopal: job, ad, ali pa duševna saga  unsure

lp sfoie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #104 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 08:46 »

Sofia, si spet na ad? No, upam, da tokrat zdržiš uvajanje in da ti pomagajo.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #105 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 09:01 »

Sofi...zahtevam od tebe, da sedaj vztrajaš pri jemanju AD-ja vsaj mesec in pol. V tem času se bo že izboljšalo toliko, da ne boš vrgla puške v kuruzo.  Angry Huda bom, in te pridem nabiti po tazadnji.  Že zaradi tega, da ti preprečim, da bi delala isto kot jaz včasih. Angry brusimsekiro
Prijavljen

alexx Afro 
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #106 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 12:43 »

hehehe alex ... me že vse to tok tepe...

kinto... ja - kaj pa čem
Prijavljen

_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #107 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 12:59 »

A obstajajo kaki čaji al pa kej za pomiritev, da ti ni treba nujno AD-ja vzet.Ker js ko mam res tist dan grozn morm AD  vzet in se seveda počasi ga odvajat prei sem usak dan po eno tableto zdej pa polovico 3x na teden.Ampak bi blo bolše kaki čaj kot pa tableto če bi seveda obstajal.

Sofi mene tolk stvari lohka na dno vrže pa še razni pritiski s strani familije pa skos razmišljam kako se mi bo izšlo iz šolo pa tko :S pa še tu v mojem mestu je tolko slabih ljudi še tisti iz osnovne šole k so me matretirali da mi je učasih grozn it ven pa sam da pomislm da med vsemi temi živim šže pride prijateljica depra  Undecided Cheesy seznojim jok
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #108 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 13:17 »

A obstajajo kaki čaji al pa kej za pomiritev, da ti ni treba nujno AD-ja vzet.Ker js ko mam res tist dan grozn morm AD  vzet in se seveda počasi ga odvajat prei sem usak dan po eno tableto zdej pa polovico 3x na teden.Ampak bi blo bolše kaki čaj kot pa tableto če bi seveda obstajal.

Limonca...verjetno misliš POMIRJEVALO, ker AD moraš OBVEZNO jemat vsak dan...  032

Poskusi s čajem od melise, pa kakšno žličko medu noter...pomaga...umiri... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #109 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 14:22 »

Sofi mene tolk stvari lohka na dno vrže pa še razni pritiski s strani familije pa skos razmišljam kako se mi bo izšlo iz šolo pa tko :S pa še tu v mojem mestu je tolko slabih ljudi še tisti iz osnovne šole k so me matretirali da mi je učasih grozn it ven pa sam da pomislm da med vsemi temi živim šže pride prijateljica depra  Undecided Cheesy seznojim jok

ja te razumem. kamorkol se obrneš, vidiš minuse, ko pa si doma, sam, pa spet ni ok. skratka cela je*ba.

in ko ne zmoreš več sam iskati svoje notranje moči, poz. energije in veselja v sebi... se odločiš, tako kot jaz, ko me 2/3 lajfa na dan sesuvajo slabi vplivi okolice, za edino pot ki še ostaja, z ad. ker smrti zaenkrat še nočem izbrati!

drži se limonca!!!  rozicodam

SOfie
Prijavljen

_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #110 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 15:11 »

Toja hvala bom poskusla meliso z medom upam da bo pomagalo.
Sofi vem kako ti je,ker ko berem tvoje probleme je tko kot da bi sebe poslušala.

Vse nailepš vam želim, skupaj nam bo uspelo  wav
Prijavljen
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 138

« Odgovori #111 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 16:05 »

jst mam doma eno fino knjigo o čajih.... in je celo poglavje posvečeno duševnim težavam in zraven so mešanice čajev, ki pomagajo....
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #112 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 16:36 »

Ful supr,če karkoli najdeš takšnega ti samo napiši.Js pa sem si v knjižnici rezervirala knjigo Kako premagati depresijo,tesnobo in panične napade brez kakršnih koli zdravil,ker sem se odločila da probam si sama pomagat ker zdravniki so me 4 leta matretirali pa nič pomagali Angry
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #113 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 18:41 »

Limonca, SJ SE DA BREZ AD IN DRUGIH ZDRAVIL PREMAGATI DEPRO IN TESNOBO+PANIKO!!!

Samo veš kaj je največji problem?

ČAS!!!

Da sam premagaš, je sicer zmaga slajša, a lahko mine 5 let, 8, 10!
Če si pomagaš z zdravili (pa ne govorim za bipolarno ali shizofrenijo, da bi lahko brez zdravil, ker tega ne upam trditi - je preveč kompleksna zadeva, zato verjamem v farmacijo), in zmagaš, je prav tako izjemen filing, vendar časovno si lahko ok že po pol leta, 1 letu ali 1,5 leta (če takoj najdeš pravo kombinacijo, brez preizkušanj seveda).

Meni je na koncu tako volje zmanjkalo, ker sem v službi nonstop pod pritiskom, da potem doma ni bilo nič od mene in kakega filanja poz. energije, branje literature ali pitja čajev (sem tudi 1 mesec pila šentjanževko), da bi po mojem še kak teden bla brez in bi se takoj fentala brez jamranj. Kajti, prejšnji teden me je prvič po 20 letih in vseh teh stresih in downih od 10/2010 dalje, ko sem pristala na forumu in psihopodročju, začela sesuvati še PTS - in ni rečeno, da grem od srede na bolniško, ker me zdeluje, zmanjkuje in zdepresuje, pa ne vem kaj še na "z" in "uje" !

Hočem ti povedati to, da samo pazi kdaj bo meja, ko ne boš več zmogla, kajti meja, ko začenš enkrat z ad in potem ne, se tako hitro sesuje iz dobrega ali znosnega počutja na total down, hitreje kot cunami. V normalnih primerih začutiš, ko te zmankuje in si utrujen, psihično ter kdaj obstaneš.

Samo to, draga limonca!!!

POzdravček Sofie  rozicodam
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #114 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 18:47 »

Aja, glede zdravil in opozorila v mejah počutja iz OK na down, sem govorila v vezi z depro!!

Ankso jst osebno premagujem po načelu neke duhovne literature (zato pravim, da se da brez ad, in z delom na sebi)

tesnobo pa z zavedanjem, kaj to je, in da bo minila + dihalne vaje + vaje za sproščanje mišic + miselno vodenje v lepe spomine!

Lp Sofie  rozicodam
Prijavljen

julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #115 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 22:37 »

Aja, glede zdravil in opozorila v mejah počutja iz OK na down, sem govorila v vezi z depro!!

Ankso jst osebno premagujem po načelu neke duhovne literature (zato pravim, da se da brez ad, in z delom na sebi)

tesnobo pa z zavedanjem, kaj to je, in da bo minila + dihalne vaje + vaje za sproščanje mišic + miselno vodenje v lepe spomine!

Lp Sofie  rozicodam

sofie  pozdravček.
Zanima me katero duhovno literaturo imaš to za ankso in paniko? Daj napiše kaj več,gremo v knjižnico iskat.
 Hvala ti   rozicodam
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #116 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 22:43 »

Ja jst se že 5 let borim z depro in paničnimi s pomočjo psihiatrov in AD-ji pa mi ne pomaga, zdaj ko pa sama probavam pa se mi zdi da mi skor bolje ratuje kot prej.Mene so psihiatri ful noro naredl ker so mi začeli da imam anoreksijo pa nevem kaj in mi niti niso pomagal.

Shupaj bomo uspeli wav

Drugače pa če koga zanima jaz sem šla v knjižnico naročit knjigo oz. rezervirat ker hitro gre ''Kako pozdraviti depresijo,tesnobo in panipne napade brez zdravil'' Ful je  upisano kako si sam pomagaš pa to in mislim sploh za nas, ki si hočemo sami pomagat da nam kar prav pride,

Objemček za vse vas  rozicodam
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #117 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 10:06 »

Lp Sofie  rozicodam

sofie  pozdravček.
Zanima me katero duhovno literaturo imaš to za ankso in paniko? Daj napiše kaj več,gremo v knjižnico iskat.
 Hvala ti   rozicodam

za ankso mi je najbolj pomagala knjiga Louise L. Hay - Moč je v tebi

za paniko / tesnobo pa delavnica, ki je bila v okviru psih.ordinacije Dirona, pa tud sama ko sem prebirala razne članke o paniki ali tesnobi in sem dojela, da ima sistem pridem-odidem  Embarrassed
Prijavljen

julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #118 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 12:26 »

Sofie  hvala ti,si bom šla piskat knjigo,če eveda pridem do knjižnice  kiselnasmeh,kot en pijanček. Sej se na zunaj nič ne vidi ,sam jaz imam tak občutek beden.

Hvala ti rožica!!!! Smiley
Prijavljen
Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar