FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PONOVNO SE MI JE VSE VRNILO  (Prebrano 2580 krat)
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 76

« dne:: ponedeljek, 04. maj 2009 ura: 14:59 »

Pozdravljeni vsi skupaj!
Naj omenim, da sem lani pisala na temo "ŠE SAMA NE VEM KAJ BI TO BILO" in naj povem, da sem spet tam..mogoče še v hujši obliki!
Po končani depresiji se je vse lepo umirilo, ustalilo, zaživela sem normalno..niti sledu ni bilo več od depresije in zdaj že en mesec paffff...kar naenkrat!
Pa mislila sem, da se ne more vrniti, ker sem pač to premagala in, ker točno vem kako zgleda, da se bom dobro odbranila tudi, če se začne..pa se nisem niti zavedala kdaj se je spet začelo Sad
Nekje v februarju sem zamenjala službo naenkrat..to je bil velik šok za mene...težko delo, slabi odnosi v kolektivu, neprijazno okolje (delo v centru), sodelavka me je maltretirala, itd. Domov sem hodila v solzah..Kar naenkrat sem postala brez volje, sploh da bi šla kam..in to se je samo še stopnjevalo!
Od vsega tega sem se odtujila od partnerja ( če ne se super razumeva), zaprla se vase, razmišljala o neumnostih ali je to to, kaj se mi dogaja..zakaj sem tako brez čustev, tako hladna? In vse to me je pripeljalo spet nazaj, da ne morem ven iz stanovanja, da ne morem komunicirat z nobenim..da ne morem jest (shujšala sem 5 kil v enem tednu). Danes me je mama prepričala da sem šla k zdravniku po antidepresive.. Takrat sem pila Asentro. S pitjem sem končala januarja. Ko sem jih pustila se je nekako začelo. Mogoče jih ne bi smela prekinit!
Zdravnica pravi naj ne prinašam nobenih odločitev zdaj in, da sem tako tuja do partnerja in vseh zaradi depresije. Da potrpim 2 meseca in naj potem vidim kako in kaj. Jaz sem se tega ustrašila! Da ne bo kot prej, da bom čisto "zadušila" ta čustva do njega. Fant je čisto na mestu in seveda ga imam rada, vendar zdaj imam zmedo v glavi (od vseh teh misli).
Zanima me ali se je komu med vami kdaj ponovila depresija in kakšna so bila čustva do partnerja? Razmišljanja na splošno? Naj vam zaupam, da sem se zdaj še bolj ustrašila kot pri prvi epizodi depresije!

Lp
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.674

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 04. maj 2009 ura: 15:28 »

Pozdravljena,
si poleg antidepresivov morda prejemala tudi kakšno psihoterapijo? Če ne, potem bi ti to priporočala kot naslednji korak. Zdravila so sicer včasih potrebna, niso pa tista, ki bi nas dolgoročno naučila kako se obdržati nad vodo v stresnih obdobjih.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.084

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 04. maj 2009 ura: 21:16 »

..... niso pa tista, ki bi nas dolgoročno naučila kako se obdržati nad vodo v stresnih obdobjih.

Imas izkusnjo da si se enkrat pobrala in tudi tokrat se bos. Ja imela si kar nekaj prelomnic in....
tudi jaz pogresam psihoterapijo. Imas IZKUŠNJO da si enkrat prišla ven in naj ti bo tokrat v spodbudo.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 04. maj 2009 ura: 21:20 »

Se strinjam z Anchi, psihoterapija je potrebna, da te drži pokonci še potem, ko nehaš s tabletami.

Samo pogum in mej v mislih, da vsak nov premagan padec pomeni moč.  rozicodam
Prijavljen
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 76

« Odgovori #4 dne:: torek, 05. maj 2009 ura: 10:52 »

Psihoterapije nisem imela, samo tablete sem pila..Ne vem kam naj se obrnem za psihoterapijo..
Groza me je, da spet tavam v nekem svojem svetu..kot, da bi bila na nekem drugem planetu..Strah me je, ker sem se tako odtujila od vsega!!!!
In ne vem zakaj tako težko verjamem, da bom spet nekoč dobro, četudi sem jo takrat premagala..Kot, da ne bi imela moči več, kajti tokrat me dodatno skrbi še partner!
Med ljudi nimam poguma iti..ne vem kako bom jutri delala od straha!
Počutim se tako hladno, brez čustev  jok

Pozdrav putki, če bere in ostalim seveda.
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #5 dne:: torek, 05. maj 2009 ura: 11:37 »

Joj Sončeko, ne bit tolk žalostna, no.
Najprej začni verjeti vase, vzemi kakšno beležko, list papirja in si piši vse še najmanjše pozitivne misli, ki se jih kdaj spomniš in predvsem ne pozabi napisati nalist, da verjameš vase in da veš da zmoreš, da ti ni ničesar strah.
Potem to beri vsak dan, meni je to zelo pomagalo in počasi sem začela spet verjeti.

Za psihoterapevte pa mal pobrskaj pod Psihoterpaije, psihiatri, tam boš našla seznam terapevtov.  rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: torek, 05. maj 2009 ura: 11:39 »

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
PeSa
gost
« Odgovori #7 dne:: torek, 05. maj 2009 ura: 11:55 »

sončeko
Jaz sem tudi prekinil z zdravili. Važno je volja in ne se sekirat. Naj se ti vse malo j...., pa bo dosti lažje.
Meni so se podobne težave v službi uredile in spet z veseljem hodim na delo, doma pa se je sicer zakompliciralo, saj  žena z mano počne kot z "bolnikom" oz. z otrokom. Naj bi bil ponižen in ubogljiv, vse na komando (kam greš, kje si, kdaj prideš, tja pa negreš, dokler sva skupaj, itd.,itd.
Sem dovolj močan in sem se odločil za ločitev. To je preseglo vse meje svobode.
Tudi tebi želim veliko volje in ne zapiraj se, spremeni okolje in uživaj!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar