tisti, ki ste malo bolj perfekcionistični. lahko zaradi tega zbolim? je lahko kaj huje?
ti bo poskusila odgovoriti ena neperfekcionistka - po domače "ena, ki se ji je*e ali posoda ostane nepomita, ali je postelja pospravljena, ali posesano, pomito, ali cunje ležijo na tleh

.. Res. mogoče to izvira iz tega, da nas je včasih v bajti vedno živelo kr'neki ljudi, pa mama je vedno imela koga na "varovanju".. od stare mame, do bratranca, do starega očeta, do nečaka, pa nas troje otrok, pa moža, ki je hotel red, pa nas šoloobvezne otroke, pa njena služba... Noro ..

Vam povem.. mi je šlo kar na bruh, ko se je bližala sobota .. sesalec, metla, .. pa gor in dol po bajti, pa zunaj pometat... dedci so imeli pa "svoje delo"

...
Tako, da moj "vzorec" ni ravno bleščeč

in se prav nič ne sekiram, če imam zdaj nekaj dni nepospravljeno .. Kaj pa koga briga in grem raje na en čvek ali švic .. saj ne bo nihče namesto mene pospravil...
Razumem pa, da verjetno "perfekcionisti" ne morete iz svoje kože...
Tebi Zrakec pa takole --- ti povem, v realnem življenju ti ta sedanja 100% v šoli ne bo (skoraj) popolnoma nič pomagala.. res. Probaj si reci - moram se sprostiti, umiriti, moram se začeti ukvarjati še s kako drugo zadevo... reci si ... "pejd ven, na kolo, na tek, v kino... "
Imaš mogoče prevelika pričakovanja zaradi staršev ?
Uf, mogoče težko komentiram, ker jaz sem ti bila v mladosti precejšnje nasprotje.. Sicer vedno odlična v SŠ, pa na faksu v povprečju, pa kar naprej sem poslušala kako bi lahko naredila dva faksa

, ampak meni to ni nič pomenilo... Imela sem pa krasna mladostna leta ,, šport, ples, druženje ... sedaj dokaj odgovorna služba...
Najdi si še kako drugo zadevo, da te bo fizično "scuzala"

... res, "biti popoln" - hja, popolnosti NI