FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 05:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vprašanje  (Prebrano 2942 krat)
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« dne:: petek, 03. april 2009 ura: 13:18 »

Hey Smiley

Jes mam pa eno vprašanje. A pod anksioznost spada tudi občutek, da ne čutiš recimo roke ali noge (mislim čutiš že, ampak občutek imaš da je res šibka), pa da rataš ves omotičen? A je to od tablet? Omotice se mi dogajajo že ene 2 leti, takrat pa sm tudi začel z najvišjo dozo Zolofta in sicer 200Mg. Tako da nevem a mi ta omotica prihaja od anksioznosti a od zdravil.
Prijavljen
Maia
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 03. april 2009 ura: 14:22 »

Ma ti lahko povem, da sigurno spada to zraven. Sama imam zdaj že par dni te "more"!!! 013 Zgleda, da je prišlo vse za mano...pa še neke vsiljivke ponovno!!! Ma za znoret.... 035 Ne vem, koliko lahko človek tega zdrži.... dezuje
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 03. april 2009 ura: 16:53 »

Ma ja res je zoprna ta omotica... Pol ko pa mine se pa čist depresivnega počutim in izčrpanega. Sam nevem pomoje majo tukej tud zdravila prste umes, ker po vsaki drogi si pač zadet...
Prijavljen
mocka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« Odgovori #3 dne:: petek, 03. april 2009 ura: 18:43 »

ena izmed najav (simptomov) depresije je tudi t.i. mrtva roka. Morda je pri anksi enako.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #4 dne:: petek, 03. april 2009 ura: 21:54 »

Nekaj podobnega sem doživela pred dvema letoma, roke so bile mlahave, kot da jih nimam, pa zelo čuden občutek, sploh ne znam opisat. Mislim, da sem imela paničen napad, se pravi tudi ankso istočasno. Zraven je bila omotičnost, slabost, vrtoglavica, kot da bom padla v nezavest, groza..........
Prijavljen
Nadia
gost
« Odgovori #5 dne:: sobota, 04. april 2009 ura: 00:42 »

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam eno vprašanje in upam, da ni nič narobe, da kr pod to temo sprašujem (ni se mi zdelo smiselno odpirati nove teme)...
Da na kratko povzamem svojo ''zgodovino''Smiley Pred približno tremi leti sem prvič obiskala prishiatra, ki mi je postavil diagnozo blage anksiozno-depresivne motnje..in nato sem dobro leto jemala cipralex in se je zadeva popravila (trkam na les) Smiley Zdaj sem že precej časa brez tablet in sem načeloma ok. Zdaj pa počasi do sprememb v mojem življenju - končujem faks, nisem zaposlena..povedano na kratko - nimam ravno dosti za počet in to name ne vpliva preveč dobro..pred časom so se začeli pojavljati znani občutki tesnobe, sem pa tja kakšna vrtoglavica, nemir...ampak vse v meji obvladljivosti, saj sem zadevo že poznala in sem točno vedela kaj se dogaja. Potem te zadeve poniknejo in slabo se počutim le na trenutke ali na določene dneve...kakorkoli..moje vprašanje pa je sledeče:
pojavil se je nek nov simptom (upam, da to je simptom anksioznosti) in sicer...poleg vrtoglavice, ki je verjetno hujša kot pred leti (ali pa se mi samo tako zdi), ko imam občutek, da bom zdaj zdaj padla skupaj (ampak seveda še nikoli nisem) se pojavlja še nekaj zelo motečega in seveda, meni zaskrbljujočega. Neko donenje v glavi. Sploh ne vem, kako naj ta občutek opišem. Imam občutek, kot da imam na pol zamašena ušesa ali pa, da bi si morala izenačiti pritisk, ampak to nič ne pomaga. Hrup me takrat zelo moti (sploh kakšno pranje stroja, preglasna glasba, ipd.) Se mi zdi, da mi potem še bolj doni al da ful bolj slišim vse...ampak to se pojavlja in izginja. Je to znak anksioznosti?? Ima kdo kak podoben simptom? Včasih mi tudi piska v ušesih/glavi...glavni razlog je pa seveda spet moja panika, da mam ziher neki tumor v glavi in da prav ta povzroča ta neprijeten zvok oz. donenje al pa kakšna druga bolezen, ki ni povezana s psiho...
Hvala vsem, ki ste prebrali ta moj morda predolg post in boste odgovorili, da pa to ni nič takega Cheesy
Sam res ni prijetno...se mi zdi, da potem poleg tega donenja pride zraven še tista grozna vrtoglavica....kako naj se rešim tega? Ker drugače se ne počutim anksiozno...razen seveda včasih Smiley
Lp,
Nadia
Prijavljen
Yang
gost
« Odgovori #6 dne:: sobota, 04. april 2009 ura: 09:31 »

Nadia, poišči si ustrezno pomoč; psihične težave se trajno, dolgoročno rešijo s pomočjo psihoterapije (in ne tablet).
« Zadnje urejanje: sobota, 04. april 2009 ura: 09:35 od Yang » Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sobota, 04. april 2009 ura: 09:40 »

Hey Nadia Smiley

Ja to je simptom anksioznosti, kar jes vem. Poznam enga ki mu je ful brnel skos u glavi. Pomoje bi ti koristilo, če bi se naučila relaksacijske vaje.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar