FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 07:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nov na forumu - panični napadi, tesnoba, depresija  (Prebrano 4806 krat)
panicca
gost
« dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 21:50 »

pozdravljeni vsem skupaj

Zelo sem vesel da sem slučajno našel to stran. Upam da se kdaj v živo spoznam z vsemi vami, ki se skupaj soočamo s  paničnim napadom.

Že tri leta jemljem Seroxat, sedaj se imenuje Paroxat. v vseh teh letih rednega jemanja ( 1 tabletko na dan ), se mi je stanje občutno izboljšalo.
 Ko sem že mislil da sem premagal to bolezen , se mi zopet pojavlja nenehen strah, črne misli, tesnoba, enkrat celo klasičen paničen napad kot takrat ko nisem jemal še zdravil.
 potne roke, brezup, in nato kot finale občutek izventelesnosti kar me najbolj skrbi, ker recimo me je zopet strah da se ponovi kje drugje recimo med vožnjo avta.

Ali je treba antidepresive po nekaj letih zamnejati, da spet opravljajo svojo funkcijo?

Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 22:00 »

dobrodošel na forumu
sama jemljem D približno eno leto. in ko sem že mislila, da jih bom nehala jemati, mi je zdravniva povišala dozo
tako, da sama niti ne vem odgovora na tvoje vprašanje. o tem ali bi ti zamenjlai AD ali ne, se boš pač moral pogovoriti z zdravnikom.
za ostale težave, pa se na forumu vedno najde kak sogovornik
Imej se lepo
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 22:09 »

Pozdravljen in dobrodošel !
Določenih stvari ti tukaj skoraj nihče ne more povedati.Si boš moral vzeti čas in prebrskati forum kar na široko,največ pa boš našel na starem forumu.Tukaj je vse kar ti povemo - povedano iz lastnih izkušenj.
Malo več nam napiši kaj delaš oz. kako se izogneš paniki,saj sami antidepresivi storijo bolj malo,saj nam samo pomagajo vse ostalo pa moramo naprej mi sami .
Vse dobro ti želim !

lp
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 23:25 »

Panicca pozdravljen....

Že kar dolgo jemlješ Paroxat....hm hm hm
Hja je pa to tako, da zdravila sam od sebe čudeža ne bodo naredila.
Samo zdravila NE.

Potrebno je več stvari hkrati....

1.)
spremembe v svojem življenju....
Čas zase...za stvari ki te veselijo...
za hobije, za izlet, nič deloholika, nič perfekcionista...
samozavest dvignit, znat se postavit zase-.....
čustva se naučit izražat....počistit s preteklostjo...živeti za zdaj.
Torej: OSEBNA RAST ali DELO NA SEBI

2.)
sproščanje telesa in duha
(več načinov..gibanje, dihanje, meditacija...)

3.)
antidepresivi
(na začetku nas ko smo na tleh postavijo dokaj hitro na noge,
popravijo nam porušeno ravnotežje kemičnih snovi v možgančkih...serotonina...)

.................
Plus zavedanje, da je panični napad sicer normalna reakcija telesa če bi bilo le to v nevarnosti.
Edina napaka je to, da naše telo reagira tako takrat ko zato ni zunanjega vzroka.
Imamo pa zato strahove..ker se bojimo naslednjega napada, smo tesnobni, napeti...pod stresom...
Črne misli nas peljejo v tesnobno telo...in neželena reakcija je tu.

Lep pozdravček
Aslan
(tud jedla Paroxat,tud panična motnja)
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
lost_in_time
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 227

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 14:37 »

Ko sem že mislil da sem premagal to bolezen , se mi zopet pojavlja nenehen strah, črne misli, tesnoba, enkrat celo klasičen paničen napad kot takrat ko nisem jemal še zdravil.

ne skrbet,tut meni se je to ze zgodilo..ko sem mislila da ze obvladujem napade,sem parkrat dobila dobila spet taksne kot na zacetku-pred zdravili in psihoterapijo. ampak je bilo to samo parkrat. zdaj je trenutno spet ok.me pa ne bi cudilo,ce bi se to se kdaj ponovilo. naj ti to ne odvzame poguma!!
lp
Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 532

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 21:13 »

Jaz sicer nimam izkušenj s paničnimi napadi. Zato ti ne morem nič svetovati. Poskusi postaviti to svoje vprašanje še na tej povezavi, če želiš:
http://med.over.net/forum5/list.php?6

Oglasi se še kaj!

Tayana
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar