FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 21. julij 2026 ura: 17:21

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost/panicna motnja - manualno dihanje  (Prebrano 45 krat)
VibezNotVibin
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 13

Whiskas :)

« dne:: nedelja, 19. julij 2026 ura: 23:41 »

Zdravo,

Spet sem nazaj Sad. Sedaj se že 2 tedna spopadam s velikonpovečano tesnobo (od kar sem začela hodit ma delavnice “podpora pri spoprijemanjem s tesnbobo”). Sepravi zadnje 2 tedna po delavnicah mi je zelo grozno. Pojavilo se mi je tisto zoprno 'manualno dihanje', ko imam občutek, da moram na vsak vdih misliti in dihati nalašč, kar me spravlja v obup. Poleg tega me grozno zebe, cela se tresem pod tremi kovtri in imam občutek, da ne morem nadzorovati telesa. Poleg tega pa se mi konstantno spahuje oz. riga. Zanima me, ali ima kdo podobne izkušnje s tem ročnim dihanjem in mrzlico ter kako si pomagate? Jemlem cipralex ampak razmišljam onpovečanju doze s psihiatrinjo in pa že od februarja jemljem Kventiax za spanje.

VibezNotVibin
Prijavljen
ForestGirl
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 229

« Odgovori #1 dne:: včeraj ob 21:50 »

Malo off topic - ker sem se pred leti tudi sama soočala s tesnobo - ste kdaj razmišljala o koreniti spremembi življ. sloga (hrana, spanje, gibanje itd.)? Mene je ravno to rešilo.
Vse omenjeno + določene vaje, moćno pomirijo živčni sistem, kar bi bilo v vašem primeru, glede na simptome, več kot dobrodošlo.
Dejansko posameznikom zdravila simptome poslabšajo.
Vse dobro želi  rozicodam
Prijavljen
VibezNotVibin
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 13

Whiskas :)

« Odgovori #2 dne:: danes ob 16:04 »

Vsak vecer hodim na rekreacijsko plavanje ce se le da. S spanjem imam problem in kakor sem že omenila jemlem kventiax da lahko sploh zaspim. Glede prehrane pa sem že od otroštva zelo zbirčna in največ jem samo meso. Antidepresive sicer jemlem že nekje 10 let in prej nisem imela težav dokler nisem menjala zdravil (3 leta nazaj).
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar