Mini
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
 |
« dne:: sreda, 25. februar 2026 ura: 15:08 » |
|
Pozdravljeni. Ima kdo izkušnje z bipolarno motnjo? Sem v zgodnjih 40, mama 2 otrok. Imam potrjeno diagnozo ADHD in aspergerjev sindrom. Zaradi izgorelosti sem trenutno na aripiprazolu 5mg zdaj 1 teden, in v zadnjih dneh sem začela razmišljati, da imam morda bipolarno motnjo. Moj oče jo ima, vendar o tem nismo smeli govoriti, on diagnizi nikoli ni verjel, in se je na to pozabilo (čeprav iskreno, je z njem vedno bilo težko živeti).
Skratka, veliko stvari sem priposovala adhd, pa vendar me zadnje dni nekaj to daje mislit, da bi lahko imela tudi to. Nikol nisem zares srečna, imam samo 2 nastavitvi, tista sreča pri kateri letiš, ali depresija. Potem je še tisto vmes, ki nekako ni nič od nič. Samo nekako obstajam. Kar mi je dalo mislit je to, da se spomnim neke svoje evrforije, kjer sem dobila idejo da bom študirana glasbenica, čeprav sem nazadnje klavir igrala 10 let pred tem, pa še to ne preveč dobro. Hodila sem okoli prijateljev, znancev, in vsem razlagala kakšen je svet lep, da naj si drznejo bla bla bla skratka vsem sem težila NA veliko, da morajo spremeniti svet in svoje življenje, in da jaz bom neka huda akademska glasbenica. Spala nisem ker sem cele noči o tem premišljevala.
V zdajšnji dobi takega občutka letenja nisem več imela, občasno pa delam iracionalne poteze. Ko sem rodila, sem bila prepričana, da mi želi nekdo vzeti otroka. Strah je bil grozen. Sestra, zdravnik... grozljiv občutek. Nihala sem med tem grozljivim strahom in mislijo, da je z menoj nekaj narobe. Odšla sem h osebmi zdravnici po napotnico za psihiatra, ki mi je ni hotela dati, ker itak se 1 leto čaka in brezveze (takrat nisem vedela, da greš lahko brez), in sem ostala brez pomoči. Občutke paranoje imam še danes, 8 let za tem, a ne glede otrok, ampak če osebe moškega spola glasno vstopijo v prostor itd, pa nimam nobenih hufih izkušenj z moškim spolom, mislim da sodelovci grdo govorijo o meni....
Ali to zvenii kot bipolarna motnja? Zaradi adhd izgorelosti sem bila zdaj 2x pri psihiatru. Naslednjič ji želim to omeniti, a se bojim, da se mi bo smejala. Nisem namreč skakala s streh ali imela podobne ekstremne manične epizode. Večino časa sem samo depresivna, se pa trudim da ne kažem, a vsake toliko samo še obležim.
|