FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 13:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Težave s punco  (Prebrano 381 krat)
NAJ
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: sobota, 20. december 2025 ura: 14:24 »

Zdravo, sem 37 let star fant in pred nekaj meseci sem spoznal neko punco, ki mi je po hitrem času postala všeč. Tudi jaz sem njej postajal všeč in začela se je razvijati močna energija, čustva. Po dveh mesecih sem ji pa začel govoriti, da ne vem kaj bi, da mogoče nisva za skupi itd. Punca je bila pa že kar zelo navezana name. No po treh mesecih se je pa obrnilo, sedaj pa ona ne ve kaj bi, sem pa jaz na isti točki, kot je bila ona prej. Se.mi pa še zmeraj javlja, sicer na dva tri dni, vendar pravi, da ne ve kaj bi rada.Da sem jaz do tega pripeljal.sedaj pa imam mešane občutke in ne vem kaj naj naredim. Pokazal sem ji veliko čustev v zadnjem mesecu vendar pravi, da se mi ne more odpret. Sedaj pa ne vem več kaj naj naredim. Lp
Prijavljen
trapez
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 113

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 22. december 2025 ura: 14:29 »

Lepo pozdravljen, NAJ! Nisem nek strokovnjak za take stvari, samo ti bom povedal kako jaz gledam na to, če ti bo kaj pomagalo.

Bom sklepal, da punca ne pomeni mladoletna ženska, ampak ženska, ki ti je bila partnerka. Nadaljno bom tudi sklepal, da "močna energija, čustva" se prevede v strastne spolne odnose.

V kolikor te moje domneve držijo si jo z "ne vem kaj bi, da mogoče nisva za skupi" dejansko zelo grobo zavrnil. Po mojih izkušnjah bo večina žensk to razumela kot:"Bilo je zabavno, samo mislim da je bolje, če se razideva." Efektivno si ji všeč, vendar si jo čustveno močno prizadel. Odvisno kakšna je, lahko še preboleva stvari, lahko pa že flirta z drugim(i) moškim in si morda sedaj "rezerva na klopi".

Si podal premalo podrobnosti in posledično ne bi rad pisal preveč dolgega odgovora, da bi pokril vse možnosti, ki jih vidim. Kar ti lahko povem je to, da se ženske preko spolnosti navežejo na moškega. V kolikor imaš spolne odnose z žensko in nisi prepričan ali bi imel dejansko ljubezensko razmerje ali ne, si jo fajn nategnil, dobesedno in v prenesenem pomenu. Taka ženska bo lahko zaznamovana doživljensko, ker vsak dodatni spolni partner bo dramatično zmanjšal njeno zmožnost ljubezenske navezanosti na (drugega) moškega. Na neki točki ženska lahko sploh ne čuti več nobene ljubezenske navezanosti, kot je v primeru vlačug vseh vrst. Dosti takih imajo tudi svetovno znane pesmi kjer pojejo kako smo moški grozni.

Moj nasvet?
1. Zjasni si kaj si želiš. Poroka, otroke? To, da jo sedaj pogrešaš še ne pomeni, da boš bil dejansko pripravljen biti z njo do konca življenja. Iskreno se pogovori o tem z nekom, ki te dobro pozna, če lahko. V kolikor imaš težave držati take stvari v glavi si piši točke na list papirja ali v digitalno napravo, da boš imel pregled.

2. Dobita se v živo na mirnem kraju kjer se lahko pogovarjata dalj časa in ji JASNO povej kako vidiš stvari v tem trenutku, kaj čutiš in kaj si želiš za prihodnost. Brez nakladanja, brez laži, brez "mogoče". Enako naj ona pove tebi. Seveda ji predčasno povej, da je to namen srečanja in kaj pričakuješ od nje na tem srečanju. Kolikor poznam ženske bo verjetno rabila vsaj kakšen dan, da si uredi misli. V kolikor se ne strinja z srečanjem, je čas da jo odžaluješ in greš naprej brez nje (in ji daš to nedvoumno vedeti). Kot je rekel moj bivši trener:"No take backs."

3. Vzemita si krajši čas za razmislek (predlagam manj kot teden dni) in se odločita kako naprej. Poznam primer, ko sta se morala še nekajkrat dobiti in se še dodatno pogovorjati po več ur vsakokrat. Sta obdelala in se zjasnila točno kaj želita, kaj pričakujeta, kje in kako sta pripravljena sprejeti kompromise... Po tej seriji zmenkov sta se poročila in kolikor mi je znano sta še danes poročena (20+ let).

V kolikor se ti ne uspeš sam pri sebi zjasniti kaj želiš, ali neki opletaš in si praviš da morda poroka je malo preveč zate, jo raje pusti odžalovati odnos v miru in popolnoma prekini stike z njo. Seveda ji to jasno povej, da ne bo imela kakšnega lažnega upanja.
 Enako velja, če ona preveč abstraktno definira stvari ali si začne kaj izmišljevati.
 Razmerje ni hec, mora biti iskrenost in resnost za tem kar se odločata in delata. Ne živimo večno na tem svetu in je škodljivo tratiti čas nekoga drugega. V kolikor oba nista 100% zavzeta za to razmerje se bo s časom najverjetneje izjalovilo in bosta potem oba toliko bolj oškodovana.

V zaključek bi samo povedal, da spolni odnosi niso in ne smejo biti zabava na nivoju poslušanja koncerta. Moški lahko imamo 1000 spolnih odnosov brez nekih hudih čustvenih okvar, ženske pa imajo lahko en sam spolni odnos in potem za vedno uničeno življenje. Ta kultura "proste spolnosti" je idiotizem 1. kategorije.
 Enako z druge strani, moški nimamo kaj imeti ženske za prijateljice, nikoli. Je v redu imeti prijateljski odnos, ampak ne bit prijatelj z žensko v stilu druženja kot bi se družil z moškim prijateljem. Tako kot so ženske oškodovane zaradi naključnih spolnih odnosov z moškim, ki se ne želi poročiti z njimi, enako lahko moški trpimo, ko se spoprijateljimo z žensko, ki nam je všeč a nima namena se poročiti z nami. Deluj odgovorno in premišljeno. Ti želim veliko sreče v razrešitvi teh zapletenih okoliščin.
Prijavljen
NAJ
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 22. december 2025 ura: 16:58 »

Zdravo, najprej hvala za odgovor. Res je, ni punca ampak ženska stara 35 let. No malo podrobnosti bi izpostavil. Mesec nazaj mi je rekla, da je premišljevala in, da je prišla do zaključka, da je bolje tako za oba. Sicer pa ni partnerica ampak simpatija, ki sem jo spoznaval 4 mesece in bilo je vse na poti, da bi mogoce nekega dne prišlo do partnerstva.Vendar sem take stvari govoril na zacetku da ne vem kaj itd.
No sedaj po enemu mesecu, pravi da rabi cas in, da ne ve kaj bi trenutno. Glede nato, da mi je mesec nazaj rekla, da je bolje za oba, da greva vsak po svoji poti, me je po temu, kontaktirala se na vsake dva do tri dni, nakar se je hotela se videt, vendar se nama časovno ni izšlo. No sedaj zadnji teden je ni bilo pa nič slišat cel teden, nakar sem jo probal jaz vceri poklicat, vendar se ni oglasila. Tako, da sem ji danes zjutri poslal SMS, da ne vem zakaj me je vseeno po vsem ko.je rekla, da je bolje za oba da greva svojo pot, se zmeraj kontakti rala na vsake 2, 3 dni. In mela celo željo, da se vidiva. Potem cez en teden pa nič. In da se mi zdi, da me je na lep način odslovila. Potem mi pošlje nazaj, da ne ve zakaj ji pisem take stvari, da mi hodijo po glavi, da me je odslovila, ker da zna rect tudi da me pusti na miru, vendar če nisem zastopil da mi povedala da ne ve kaj bi in, da rabi cas. Pravi da je bila dovolj direktna, da mi je povedala da rabi cas...sex je bil pa poln strasti, emocij, vglavnem božanski...moj zadnji sms je bil danes, da se opravičujem za svoj filing, da sem mislil, da me je na tak način odslovila in, da če rabi čas naj si vzame čas in, da bo mogoce nekega dne vedela kaj hoče. Sedaj jo bom.pa pustil na miru. Kozorog in Devica po horoskopu...V naprej se zahvaljujem za kakršen koli odgovor...lp
Prijavljen
trapez
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 113

« Odgovori #3 dne:: torek, 23. december 2025 ura: 15:38 »

Sem imel dosti prijateljev, ki so spali z ženskami levo in desno in to kar opisuješ zgleda kot absolutno tipičen scenarij modernih "zmenkarij". Prosim, imej v mislih, da sledeče zaključke osnujem na zelo malo podatkih, ki si mi jih podal in lahko hudo narobe sklepam za tvoj primer.

Tipični scenarij pa je sledeči, moški spi z žensko, ona pade v poželenje in se naveže. Seks je fantastičen, ker ona se daje dol z (v njenih mislih) bodočim možem, moški pa z naključno žensko katere ime lahko občasno celo pozabi. Malo kasneje moški naredi ali reče nekaj, kar da ženski vedeti, da ona ni njegova "bodoča žena" in nastopi drama.

Tu je potem razlika v odzivu med ženskami z (statistično gledano) manj kot 3 do 5 spolnimi izkušnjami z različnimi moškimi in tistimi z več kot toliko.

Tiste z manj odnosi bodo ponavadi zaprepadene in žalostne, ter ali se takoj predale in zapadle v depresijo ali pa se skušale boriti za "njenega" moškega, kar se v večini primerov žal izjalovi zanje. V takem primeru je pač za moškega lahko neprijetna izkušnja in gre naprej s svojim življenjem.

Tiste ženske, ki so se razdajale več moškim (3-5+), sploh če imajo več kot 28 let, pa so ta scenarij gotovo izkusile že večkrat in se ponavadi niso več v stanju ljubezensko navezati na moškega. Zaradi čustvene distance, ki jo imajo do moških, zelo rade in brez moralnih obremenitev postanejo zelo maščevalne. Vrnile ti bodo milo za drago, z 10000%/dan obrestmi vred. To pa storijo tako, da te skušajo navezati nanje (ponavadi tako, da vztrajajo v odnosu ravno dovolj dolgo, da se ti navežeš) in te potem mrcvarijo dokler se ne čutijo zdolgočasene ali pa si najdejo nove moške s katerimi se igrat.
 V najboljšem primeru te držijo na "klopi" za občasne spolne odnose dokler ti ne obupaš, drugače pa so že prešle na druge moške s katerimi se spogledujejo in seveda imajo potem tudi spolne odnose.
 V najslabšem primeru bodo sprožale tebi škodljive govorice, ki ti v ekstremu lahko doprinesejo tudi zelo resne posledice. Ne vem, če se zavedaš, vendar obstajajo zaprte chat skupine na raznih družbenih omrežjih, kjer take ženske potem dejansko uničujejo življenja moških z lažmi in manipulacijo, ki jih širijo naprej ostale ženske iz teh skupin. Je pred približno dvema letoma prišlo do (uspešne) tožbe s strani moškega, ki so ga take ženske napadle... V kolikor misliš, da pretiravam, ali da so to izjemni primeri, ti lahko z gotovostjo povem, da se motiš. Obstaja celo priročnik, ki opiše različne načine kako lahko ženska uniči življenje moškega, ki se ga da legalno kupiti in kljub prijavam za umik iz prodaje, vsaj po mojem zadnjem preverjanju leta 2023, še ni bilo umaknjeno.

V glavnem, že v začetku imajo taki odnosi, ki se začnejo z spolnostjo preden se dejansko moški in ženska sploh spoznata, nekje okoli 5% možnosti dolgoročnega uspeha. Torej v prispodobi, si se že na začetku teka, s kamnom močno udaril po kolenu. Če dodam še nevarnosti potencialno maščevalne ženske, se dejansko igraš Rusko ruleto, ko imaš takšna razmerja.

Napisal si mi, da je že 35 let stara in bom sklepal da ni bila nikoli poročena in je brez otrok. Koliko moških misliš, da je imela v življenju? Tri? Pet? Petdeset? Vsak dodaten moški ji oteži se ljubezensko navezati, dokler ne pride do točke, ko se sploh ne more več ljubezensko navezati. Misliš, da bi z devico bila spolnost v začetku takšna kot si jo doživel s prostaško žensko? Poleg tega, ženske so tipično plodne do 28. leta starosti, pri 35. pa so ponavadi absolutno končale s čimer koli okoli plodnosti.
 Če ne želiš otrok je vseeno, če je ženska 70. let stara. V kolikor pa si jih želiš je prav, da gledaš za ženskami pod 28. letom. Nad tem letom je možnost uspešne zanositve in potem rojstva zdravega otroka že bistveno zmanjšana in bistveno je zvečana možnost, da ima otrok razne dedne okvare. Torej že v tem trenutku bi moral gledati na ženske, ki so vsaj 9 let mlajše od tebe. Več kot se vrtiš okoli 35.+ letnic, manj možnosti boš imel najti primerno ženo, ker bo kmalu starostna razlika prevelika. Osebno menim, da je 15 let največja sprejemljiva razlika (moški je starejši, seveda). Torej po tej logiki imaš še približno 6 let za si najti ženo s katero bi imel otroke.

Ne vem kako si uspešen z ženskami. Morda si v celem življenju bil z dvema ženskama in ti je vsaka priložnost za odnos pomembna. V kolikor je tako ti moram povedati, da do kakovostnih odnosov lahko prideš le, če si pripravljen zapustiti tiste, ki so tebi škodljivi. V kolikor sprejmeš zavestno, da si pripravljen biti sam do konca življenja, če ne najdeš prave ženske, boš v veliko boljšem začetnem položaju, ko iščeš razmerje z žensko. Namreč potem ne boš pripravljen sprejeti neprimerne ženske, ker boš raje sam in se boš izognil Ruski ruleti z odnosi.

Kakorkoli, po mojem občutku si naletel na drugi tip prej opisane ženske. V kolikor si želiš otrok bi ti toplo priporočal, da ji še danes na lep način sporočiš konec kakršnekoli zveze. Nato odžaluješ odnos in greš naprej s svojim življenjem.
 V kolikor pa si ne želiš otrok in si pripravljen se iti Rusko ruleto, pa ji povej, da ji daješ še (recimo) en teden časa naj se odloči. V kolikor se ne oglasi v tem času, se ne zjasni dovolj, ali kakorkoli zavlačuje zaključiš razmerje (sporoči ji, da je potekel čas za odločitev) in greš naprej. (Ženske večinoma nimajo rade neodločnih moških in ji dat nedoločen čas za premislek je zelo velika napaka). Potem odžaluješ odnos in iščeš drugo žensko, po možnosti na bolj primeren način. V kolikor pa razmisli in bi želel biti v odnosu s tabo, pa ti priporočam, kar sem napisal v prejšnjem sporočilu v treh točkah.

V prihodnosti bi ti svetoval se ne it igric z ženskami. Simpatije in prosta spolnost so za neodgovorne srednješolce. Dobro premisli kaj si želiš od odnosa z žensko in potem išči točno to. Zmenke pa uporabi za spoznavanje ženske, da se potem odločiš, če bi se poročil z njo ali ne, ne za igrice. Namreč, ko kot odrasli jemljemo resne stvari kot igrice se hitro zgodi tragedijo za koga od vpletenih.

Upam, da ti karkoli od napisanega pomaga se odločiti kar je najbolje zate. Pa se ti opravičujem, če kaj ni dovolj jasno napisano, samo sem ti želel napisati odgovor še danes, ker potem verjetno ne bom mogel do februarja nič odgovarjati. Drži se.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar