FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 16. januar 2026 ura: 04:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Samskost in iskanje psihoterapevta  (Prebrano 1062 krat)
wastedlife
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 15

« dne:: sreda, 16. julij 2025 ura: 00:18 »

Pozdravljeni!
Ali bi mi lahko nekdo priporočil psihoterapevta/ko za moje težave? Psihično me muči to da nikoli nisem imel partnerke in sem še kar devičnik v svojih dvajsetih. Ob tem doživljam anksioznost in depresijo. Že imam predpisane antidepresive ampak rabim terapijo v obliki pogovora. Poleg tega sem zelo osamljen in nimam veliko prijateljev v svojem kraju. Hvala, ker ste prebrali moje sporočilo čeprav je forum neaktiven.
Prijavljen
wastedlife
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: torek, 22. julij 2025 ura: 22:24 »

A bi se našel nekdo ki bi mi svetoval? Malo je bedno k folk skoz samo prebere in gre.
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 814

« Odgovori #2 dne:: petek, 25. julij 2025 ura: 10:56 »

Pozdravljen,
težko ti svetujemo terapevta, terapevtko, saj ne vemo, od kod si. Na tej strani je sicer seznam terapevtov.
Če jemlješ antidepresive, je pomembno, ali si že v fazi izboljšanja počutja, ali si šele na začetku. Lahko ti tudi psihiater, h kateremu hodiš, koga predlaga.
Načeloma pa je za spoznavanje partnerjev pomembno druženje. Poskusi najti neko dejavnost, kjer se boš družil z drugimi mladimi in to je najbolj naraven način, da prideš do partnerke. Kakšno društvo poišči, planince mogoče ali kaj podobnega. Če imaš psa, je sprehajanje psa tam, kjer so tudi drugi takšni sprehajalci, zelo dober način, ljudje se pričnejo spontano pogovarjati o kužkih in že se stkejo nova poznanstva... Pri nas v Mariboru zelo veliko ljudi, mladih in starih, vsak dan hodi peš na Pohorje, veliko jih ima s seboj tudi kužke.
Opcije so še: tečaj joge (ko sem pred leti jaz hodila, je bilo 90 % žensk, tudi deklet), plesni tečaji - običajno je premalo moških plesalcev (salsa je recimo ful dober primer)... Razmisli, kaj te zanima in potem poišči, kje bi se lahko vključil.
Ribica
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.961

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: petek, 25. julij 2025 ura: 19:42 »

Pozdravljeni!
Ali bi mi lahko nekdo priporočil psihoterapevta/ko za moje težave? Psihično me muči to da nikoli nisem imel partnerke in sem še kar devičnik v svojih dvajsetih. Ob tem doživljam anksioznost in depresijo. Že imam predpisane antidepresive ampak rabim terapijo v obliki pogovora. Poleg tega sem zelo osamljen in nimam veliko prijateljev v svojem kraju. Hvala, ker ste prebrali moje sporočilo čeprav je forum neaktiven.

Pozdravljen!

Če si iz Lj ali okolice, ti lahko pošljem moj seznam kvalitetnih psihoterapevtov.
Super, da se zanimaš za terapijo. Imel boš možnost govoriti z nekom o tem in kaj ukreniti..

Drugače pa.. mislim, da je v resnici kar veliko devičnikov pri dvajsetih. Opeva se pač samo vse tisto, kar je nasprotno. Osebno poznam veliko drugačnih zgodb.

Vse dobro!
Drugače pa..
Prijavljen
wastedlife
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 27. julij 2025 ura: 00:18 »

Pozdravljeni obe skupaj in hvala za nasvete. Nives, sem drugače z gorenjske in lahko mi pošlješ seznam psihoterapevtov na gorenjskem. Probal sem že ukrenit nekaj glede tega ampak me je že veliko punc zavrnilo in počasi obupujem + ni veliko eventov za mlade v mojem kraju. Nažalost nisem zgovorna oseba in sem introvert. Zelo rad bi imel kakšno žival npr. muco, psa da se ne počutim osamljenega ampak živim v stanovanju, starša temu nasprotujeta ker sta oba umazana, uničujeta pohištvo.
« Zadnje urejanje: nedelja, 27. julij 2025 ura: 00:35 od wastedlife » Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.859

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 27. julij 2025 ura: 10:20 »

Zelo rad bi imel kakšno žival npr. muco, psa da se ne počutim osamljenega ampak živim v stanovanju, starša temu nasprotujeta ker sta oba umazana, uničujeta pohištvo.

Mucke in psi niso umazani ... in ne uničujejo pohištvo.
Potrebna pa je nega in vzgoja.
Pa pes je odličen za sprehode in pogovor z neznanci takoj steče.
Je tudi odlična družba ko si sam ... in vedno te je vesel, prinese igrivost in seveda tudi odgovornost.

Tebe straši "na kratko" držijo?

Naredi si profil na Tinderju, napiši da si miren in introvert.
Tudi punc je veliko takih.

Pri tvojih letih jih še veliko nima spolnih izkušenj.
In nič ni narobe s tem, prej je narobe če prezgodaj začnejo z nečim za kar niso tudi čustveno zreli.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 27. julij 2025 ura: 12:45 »

Zdravo!

Za Gorenjsko ne vem. Imam osebne info samo za Lj. Poglej pod seznam terapevtov na tem forumu, ali pa če Aslan koga z Gorenjske pozna?

Mi imamo 2 mačka.. in je bilo dolg ajoj.. zofa je čisto raztrgana in še kar čakamo s prenovo dnevne sobe sesmejem Itak tudi nova sedežna ne bo dolgo v dobrem stanju. Kljub 3 praskalnikom in stimulaciji, kako naj jih uporabljata. Niso pa vsi mladiči isti.

Jaz bi za v stanovanje izbrala kako antialergeno pasmo psa, ki ne pušča dlak in ne smrdi. Nekateri imajo v stanovanju tudi kot male pesjake.. ograjeno hišico. Sama sicer tega ne razumem...
Pes pa ja.. obvezno vzgoja.

Pogovori se še malo s staršema oki Lahko se uredi tudi tako, da ni škodljivo za stanovanje.

Drugače pa, kot Aslan pravi.. naj se ti ne mudi.. Na silo ni vredno. Bolj zrele punce ali ženske itak rabimo najprej odnos. Torej Tinder.. zmenki, srečanja, daljša poznanstva. Ne da žensko vprašaš za sex Shocked sesmejem ampak, da se dogaja v odnosu, ki ga gradita. oki

Prijavljen
wastedlife
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 27. julij 2025 ura: 15:50 »

Zdravo vsem skupaj,
Jaz isto mislim da mačke in psi niso umazani če se jih vzgaja in neguje, ne jemljem osebno mnenja staršev, mogoče lahko starsa prepricam da imamo muco in da ne dela škode, če ne pa jo bom dobil ko se odselim od njiju. Pozabil sem omeniti da kužka ne morem imeti notri v hiši/stanovanju in ga lahko imam žal samo na vrtu/zunaj za varovanje, ker potem ne pridejo dobri angeli v stanovanje, pač pravilo moje religije Sad. Za psihoterapevta v gorenjski bom pogledal na seznam ali na splet, v bistvu pa iščem resno zvezo, kdor čaka dočaka pravijo  sesmejem. Še je upanje da obstajajo dobre duše na aplikacijah za zmenke izmed vseh neresnih.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.859

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 27. julij 2025 ura: 19:28 »

Za psihoterapevta v gorenjski bom pogledal na seznam ali na splet, v bistvu pa iščem resno zvezo, kdor čaka dočaka pravijo  sesmejem. Še je upanje da obstajajo dobre duše na aplikacijah za zmenke izmed vseh neresnih.
wav
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 27. julij 2025 ura: 20:48 »

Prisla bo, ko bo.. Partnerstvo je samo eno podrocje. Je pa se veliko drugih, pomembnih. Fokus se na ostalo, kaj zelis od zivljenja in delati na tem.. na vseh podrocjih. Sportati, se druziti s tistimi, ki ti ustrezajo, hobiji..
Veliko nas je mladost zazivelo z idejo, da ko pravi partner pride se vse resi in je vse fajn. Ne gre tako.. Na vse pomembne konce je za vlagati. Pa v odnos s seboj, delati na sebi..

Kak moski mislis, da je tudi bolj privlacen? Tak bolj notranje poln sebe in svojega zivljenja ali tak, ki trepeta samo za tem, da bo koncno eno nasel? Stekas? Na silo ne gre.

Good luck, pa porocaj nam kaj, kako ti gre rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar