|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #80 dne:: sreda, 27. avgust 2008 ura: 13:26 » |
|
v glavnem so vsi zadovoljni in imam na oddelku največji naval na izbirne predmete...a, kolega?  Sicer pa je JASNOST odlika svobodnih...mevže živijo raje v megli iracionalnih nujnosti in prisil.. Za mnenje te pa sploh nisem vprašal,. Ton.. me ne zanima
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
želva
gost
|
 |
« Odgovori #81 dne:: sreda, 27. avgust 2008 ura: 18:26 » |
|
"Moje načelo je naslednej:Delaj tisto za kar si pripravlje prevzeti odgovrnost in tisto 100% zagovarjati, ostalo zavrzi kot nepotreben balast" [/i] Ja saj nekaj lahko 100% procentno zagovarjaš, ampak ali dopuščaš tudi možnost, da se motiš in to sprejmeš... Meni se zdi da smo ljudje včasih preveč zaverovani v to kar delamo: "to je prav ker jaz tako delam" - pa je res ali se za tem samo skrivamo? Po moje je enako z učitelji. Če ne moremo sami sebi priznati napak, kako jih lahko drugim? In ali je morda nekdo slabši zato ker drugače razmišlja kot mi? To so vprašanja na katera vsak pozna svoj odgovor sama sem prepričana da vsak od ljudi prinese družbi nekaj kar je koristno in dobro. Če pa bomo ljudje vedno gledali na napake drugih in kazali s prstom na nekoga drugega: on je kriv in jaz sem boljši, ne bomo nikoli nič naredili. Sprejeti drugačnost, sprejeti nekoga, ki je slab v nečem - lahko se samo moti in bo vesel kakšnega komentarja ( seveda na primeren način), lahko pa samo drugače razmišlja o nečem je tisto kar bi moral znati upoštevati vsak pa ne glede na to kaj je po poklicu. Pa še tole: ne glede na to kakšen je naš šolski sistem. Otroci se v šolah učijo vse tisto kar je nekako planirano za določeno leto - kako bi izgledalo, če bi vsak podajal le snovi, ki ga zanimajo. otroci bi imeli malo znanj in še te po izboru učitelja kar pa do njih ni pravično, saj sami nebi imeli možnosti izbrati kar jih zanima. Želva
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #82 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 23:04 » |
|
zame je fax povsem druga zgodba kot OŠ ali srednja. po mojih izkušnjah je tako, da je pri vedno višji stopnji šolanja vedno manj vseh teh kalupov, sistema, itd. Lej, kolega, mene ne rabiš spraševati za mnenje. Če me pa že stalno vlačiš za rokav, pa povem, da mi tale tvoja pedagogika ni všeč. Če namreč res drži, kar pišeš, potem lahko tvoji študentje mirno rečejo, da so bili opeharjeni:namenili so se poslušat to in to, kar je bilo pač na predmetniku, ti pa si jim dal samo tisto, za kar TI misliš, da je zanje dobro, jim koristi in jih zanima. Samo pomisli, kakšna bi bila - katerakoli - šola, če bi vsi učitelji učili po tvoje.
kot študentka lahko garantiram, da VSI profesorji na faxu dajejo samo tisto, kar ONI mislijo, da je zanje dobro (pa čeprav bi vsi po vrsti to zanikali). ok, seveda se držijo nekih okvirov (učnih načrtov), ampak smo naleteli tudi na profesorje, ki so po več predavanj brali časopis. ali pa jih ni bilo. ali pa dajo gledat ene bedarije po tv. ampak resnica je (žal) taka, da nobenega to preveč ne briga. študentje se pri tem ne čutimo nevem kako opeharjeni. tako da, če profesorji vsaj malo razmišljajo KAJ JE DEJANSKO TISTO, kar študente zanima, potem so naredili že ogrooomno oz. veliko več od svojih kolegov. no ja, glede navala na izbirni predmet pa ni nujno, da je to povezano s profesorjem. na družboslovnem faxu bo recimo logično veliko večji naval na nekaj, kar vsebuje na primer besedo sociologija kot tisto, kar že vnaprej napoveduje možnost računanja, risanja in nasploh kompliciranja.. vem, ker smo ravno nekaj časa nazaj izbirali predmete.. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #83 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 10:41 » |
|
Z mojo bivšo ženo, Tomaževo mamo, sva se pred kratkim dobila in se malo pogovila o najinem sedemnajstletniku...
V vseh teh letih, kar jo poznam se ni kaj dosti spremenila kar se tiče vzgoje in odnosa do svojega otroka....Pretirana zaskrbljenost, prevladovanje kritike, nezaupanje otroku itd....In vse to je pripeljalo tako daleč, da ni več mogla shajati z njim in se je preselil k meni...
Spet sav malo kresala mneja, vendar sva sedaj dosegla nivo medsebojnega spoštovanja..tako da nisva nasilna eden do drugega...Če ne zmore shajati s svojim sinom v mojih očeh še ni slaba oseba...
nalsedni dan me je poklicala in mi rekla, da se mi nzahvaljuje, da sem prevztel odgvornsot nad Tomažem, da bi se ona dva , če bi živela skupaj, potolkla...in da je sedaj razbremenjena..
Rad sem slišal, da ni več tako zaskrblljena.....meni je pa bilo potrebno tako malo truda, da fant ostane na pravi poti...Zaupanje, umirjenost....pa kaj še rabiš?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.889
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #84 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 10:52 » |
|
Ona ima očiten problem sama s seboj, zato tudi s sinom ne funkcionira dobro. Škoda da bne prepozna težave - jo zdravi - saj bi postala predvsem ona srečnejša. In blagor njemu, da ima še tebe...ki u dovoliš bit to kar je in zaupaš.
Tudi sama namreč izredno zaupam najstarejši hčeri. In vem, vidim kako se to obrestuje.... Najin odnos je čudovita ljubezen prepletena z vzgojo. In včeraj ko je mož podvomil v njene besede je bila zelo priazdeta. Ampak on še nima te stopnje da bi ji res zaupal. Raste tudi on...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #85 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 11:42 » |
|
Ona je "Močna" ženska, ki dobro funcionira....v službi itd...Noče imeti nobenga stika s svojo ranljivostjo...
Pravi, da ji ničesar ne manjka in da ne potrenuje ničesar..to, da se ni realizirala kot ženksa..v spolnem in čsutvenem smilu...je ne moti...to ne vidi kot problem..
Ljudje, ki ne vidijo pri sebi problema..se pač ne želijo zdraviti...zdraviš se takrat ko trpiš...drugač pa je tako kot je..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ton
gost
|
 |
« Odgovori #86 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 13:45 » |
|
Meni se zdi zelo lepo od tebe, Scorpio, da si fanta vzel k sebi - zdaj pa le na delo za vsa leta, ki so bila izgubljena. Že če ga boš naučil spoštovanja do 'nerealizirane' mu majke, boš naredil ogromno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #87 dne:: ponedeljek, 08. september 2008 ura: 14:11 » |
|
No, saj sem vsa ta leta imel redne stike z njim...tako, da mislim, da v najinem odnosu ni bilo vse izgubljeno.. Rad bi ga naučil spoštovanja do samega sebe..kar se tiče spoštovanja do njegove mame..pa je bolj odvisno od nje...kot od mene 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #88 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 12:15 » |
|
No, ta Tomaževa mama ima pač še vedno tak odnos, kot ga je vedno imela, do svojga sina..Pogojna ljuebezen...Ima težave, da bi karkoli naredila brezpogojno zanj..Tako sta imela zadnjič konflikt, ker ni hotla pridet iz Štepanjca do Fužin z avtom po njega (mimogrede), ko sta se odpravljala na nek obisk...Moral bi pešačiti tja..Ker se mi je zdelo to nefer manipuliranje sem ji poslal sms:"Nehaj tako grdo manipulirat s svojim sinom!" In je takoj nehala.. Obljubila mu je računalnik..in ker je imel dve neupravičeni v šoli, mu ga ni hotla dati.....Ko je dobil malo slabšo oceno v šoli mu je zagrozila, da mu ne bo ničesar prispevala za maturantski izlet....skratka ... In Tomaž se ji , hvala bogu, postavlja po robu..Zadnič je besen rekel:"ČISTO VSE MI POGOJUJE..!!!" Če je uspešen dobi..naklonjenost in materialne stvari, če ni pa ne.....POGOJEVANJE... Jaz mu želim stati ob starni, kot oče in kot priča...kot priča v odnosu do njegvove matere...Nikoli ne rečem:"Poskusi jo razumeti"......Faj n se mi zdi, da se odkrito skrega z njo.se ne podreja..in ne dovoli, da bi ga čustveno pohabila in spremenila v maminega sinčka.. Ker je moj sin ima šanse..tudi jaz se nisem podredil svojim staršem.... 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 20. november 2008 ura: 14:48 od scorpion »
|
Prijavljen
|
|
|
|
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 128
|
 |
« Odgovori #89 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 18:38 » |
|
Če je uspešen dobi..naklonjenost in materialne stvari, če ni pa ne.....POGOJEVANJE...
pffff... kako mi je to znano 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #90 dne:: petek, 21. november 2008 ura: 00:33 » |
|
Zdajle gledam film Društvo mrtvih pesnikov....všeč mi je ta film..Kot mi je všč Vonj po ženski..Zakaj? Zato ker govorita o tem kako je treba mladim ljudem pustiti hrbtenico..pustiti življensko energijo...jim biti ob starni in jih ne pohabljati ..kot se je to skozi vzgojo stoletja počelo....v imenu staršev in drugih avtoritet..
Jaz sem za VZGOJO H NEPOSLUŠNOSTI pa kolk se to čudno sliši....Pokončnost, neodvisnot, originalnost, individualnost..to so prave vrednote..!!!!
Če bi jih ljudje imeli nebi nikoli prišli na oblast monstrumi, kot Hitler ali Miloševič
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 21. november 2008 ura: 08:01 od scorpion »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #91 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 16:53 » |
|
Nekonformizem se temu reče..samosvojost...Postati in biti to kar si, je , po moje, najvažnejše v življenju..vse ostalo je drugotnega pomena...
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 17:20 od scorpion »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #92 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 17:51 » |
|
Bravo Scorpion,  iz tvojih ust v ušesa vsem, ki upravljajo z našim vzgojno-izobraževalnim sistemom, in tudi večini staršev. Sem učiteljica v SŠ in se redno sprašujem, kdo je tu butelj: otroci, vodstvo, ministrstvo, razne poklicne klike ali jaz (No jaz diagnozo imam - potrjeno od psihiatra  ).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #93 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 17:54 » |
|
Saj v takem sistemu se ti more mal utrgat, Tepka, a ne? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.889
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #94 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 18:13 » |
|
Sem učiteljica v SŠ in se redno sprašujem, kdo je tu butelj: otroci, vodstvo, ministrstvo, razne poklicne klike ali jaz (No jaz diagnozo imam - potrjeno od psihiatra  ). Moja hči mi dnevno poroča kako nemogoče se učitelji vedejo do dijakov. Ne do nje osebno, ampak do drugih... Totalno nespoštovanje, kaki izrazi: "a si ti butelj, ti si debel, s tebe nič ne bo, kaj misliš, da si.....niti slučajno se do njih ne vedejo kot do ljudi, ki so mladi in v fazi razvoja...da o tem kako jim nekaterim smrdi iz ust, kako so živčni in imajo nevrotična obnašanja niti ne govorim...vprašajo celo a je kdo musliman - ugotovijo da ni nihče.. odgovor učiteljice: Hvalabogu??! itd... V osnovni šoli so imeli pa samo 2 učitelja, za katere lahko rečem, da sta do učencev imela razumevajoč, prijetno pedagoški, človeški način... Obupno! Pol se pa sprašujejo za kaj je mladina "taka"... Hja od prejšnjih generacij vzorce vleče...tole šolstvo bi bilo treba ornk predelat... Bom na roditeljskem zihr jezik stegnila o tem nespoštljivem odnosu do dijakov.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #95 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 18:15 » |
|
Ja.. sami hočjo spoštovanje potem pa tako poniževanje...no saj ne rečem, da vsi..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jola
|
 |
« Odgovori #96 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 21:28 » |
|
Po moje, pa tisti ljudje, ki ne spoštujejo samih sebe, ne morejo spoštovati drugih. Lahko da se niti ne zavedajo tega, kako nespoštljivi so do sebe.........in nekje iz podzavesti se pojavlja to, da potem nastopajo tako poniževalno in nespoštljivo do drugih.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #97 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 21:49 » |
|
Ja, Jola, se kar strinjam s tabo.
Aslan, žal se to res dogaja, tudi na naši šoli. Včasih se učitelji spustijo na raven dijakov in z njimi komunicirajo na njim enak način - nestrpno, agresivno in nesramno. Poniževanje je vsakdanja praksa v šolstvu. Potem sledi izgovor, da otroci itak ne razumejo drugega. Ker sem odrasla, se pa lahko odločim, kakšen način komunikacije bom izbrala. In če otroške provokacije komentiraš brez razburjanja in obsojanja, potem kar kmalu nehajo provocirat. To je res težko obdobje odraščanja. Telesno so zreli, čustveno pa potrebujejo še toliko podpore in razumevanja. Preizkušajo meje vsako minuto, iščejo svoj prostor v skupini, potrditev. Ni lahko manevrirati v razredu s 30imi učenci. In če se kaj učim od teh mojih mulcev je to potrpežljivost in strpnost. Sem pa bolj utrujena od vseh brezplodnih sestankov in žolčnih izpadov nekaterih v zbornici, kot od dela v razredu. Glade poniževanja pa se le pritoži razredničarki, jaz bi šla še na kakšno višjo instanco.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
scorpion
gost
|
 |
« Odgovori #98 dne:: torek, 25. november 2008 ura: 11:10 » |
|
Moj sine je precej duhovit fant, ki rad zabava in duhoviči..Razredničarka mi je rekla, da se moram z njim pogovriti...To je še od lanskega leta.. Predlagal sem ji da ga pošljejo tisti, ki jih moti malo ven iz razreda saj nima pravice motiti učitelja pri delu...odvorila mi je, da oni tega ne smejo.. Kaj hočejo, da jim jaz hodim red delat v šolo?  No, to je sedaj za nami... Tepka...Eno vprašanje imam zate, kaj meniš, ker učiš:Kakšna je naloga učitelja, da UČI ali da NAUČI?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #99 dne:: torek, 25. november 2008 ura: 11:48 » |
|
Nič od tega, Scorpion. To so popolnoma napačni izrazi. Jaz ne morem nikogar nič naučiti. Vsak se mora naučiti vse sam. AMEN. Moja vloga je podajati zahtevano snov, veščino, znanje, izkušnje na njim razumljiv način, jih usmerjati po njihovih zmožnostih, jih spodbujati. In vsak si "vzame" znanja kolikor in tistega, ki ga potrebuje, hoče. Učitelji učimos svojim vedenjem. In tega se vse premalo zavedamo. Pa jaz sem tu še čisti začetnik zelenec.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|