FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:27

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: NEPRESTANO SMEJANJE KI GA NE MOREM KONTROLIRAT  (Prebrano 680 krat)
Osamljena24
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: petek, 28. marec 2025 ura: 19:51 »

Kar neankrat se začnem nekontrolirano smejat. Ponavadi se ne morem ustavit . Kaj je razlog? Včasih mi je grozno da se kr zasmejim. Še kdo ima ta problem?
Prijavljen
trapez
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 95

« Odgovori #1 dne:: sobota, 07. junij 2025 ura: 23:50 »

Kar neankrat se začnem nekontrolirano smejat. Ponavadi se ne morem ustavit . Kaj je razlog? Včasih mi je grozno da se kr zasmejim. Še kdo ima ta problem?

To sem doživel pred mnogimi leti, ko sem ravno končal 7. razered osnovne šole (12 let star). V mojem primeru je bil to zaščitni mehanizem pred neznosnim stresom, ki sem ga doživljal zaradi življenskih okoliščin. Smejal sem se čemurkoli, še tako banalni zadevi in ta smeh je lahko trajal tudi deset, petnajst minut ali celo dlje. To me je ponavadi pomirilo za ene dobre pol ure, da sem imel vsaj nekaj miru v tistem dnevu.

Nobenega nisem imel na katerega bi se lahko obrnil za pomoč in smejanje je nekako, vsaj za kratek čas, omililo neznosno psihološko breme. Danes gledam na to kot nek podzavestni poizkus vzpostavitve nekega notranjega miru. Dolgoročno žal to ni pomagalo in se je stopnjevalo na slabše.

To breme sem s časom rešil s preprosto tiho molitvijo (https://www.youtube.com/watch?v=zjwvbidPcIk) in s tem da sem iskreno odpustil vse hudo, ki so mi ga storili starši in tudi mnogi drugi, ki so mi s skupnimi močmi onemogočili normalen obstoj v tej družbi. V začetku sem delal tri tihe molitve na dan, danes pa vsakokrat, ko sem usedem nekam ali sem v pogovoru s kom, umirim dihanje in najdem tisti mir, ki ga poznam iz tihe molitve. Je dramatično spremenilo moje življenje.

Drugi korak je bila prehrana. Potem, ko sem skoraj dve leti in pol natančno sledil navodilom strokovnjakinje za prehranjevanje in mi ni pomagalo, sem sam raziskal stvari in videl, da je smer keto prehranjevanja prava pot. Oziroma zame je bila to izključno mesna prehrana. Kot je ena priljubljena zdravnica rekla, hrana za ljudi so meso, ribe, jajca in živalske maščobe.

Pravilne prehrane zame si žal ne morem privoščiti dolgoročno, tako da še vedno jem zraven ogljikove hidrate (ki so zelo škodljivi). Samo čas, ko sem jedel izključno meso sem prišel na optimalno telesno težo. Težave s srcem, nezbranostjo, spominom,  napetostjo, depresijo itn. so popolnoma izginile in imel sem neverjetno dosti energije in ponoči spal dobro.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar