Pozdravljeni,
Danes sem se odločila,da po 9 letih mojega zadnjega pisanja tukaj,kajti potrebujem izkušnje,nasvete vseh Vas,ki ste doživljali napade panike in anksioznost približno isto kot jo doživljam Jaz.
18 let se zdravim zaradi paničnih napadov(redna terapija je bila Asentra 50 mg in Parogen 20 mg) in anksioznosti.2 krat sem bila na zdravljenju v PB,nazadnje pred 9 leti.Od takrat pa do zdaj sem funkcionirala zelo dobro,znala sem se soočati z stresom,ločila sem se,živela dokaj težko,čustveno,saj me je takrat zapustila hčerka,odšla k očetu,bila zmanipulirana,kar je bilo dokazano na sodišču(sodni izvedenci psih.in psihologije)2 leti ni želela stikov z mano...nakar po 2 letih je stopila z mano v stik..potožila da z očetom ne more več, saj jo psihično maltretira.Prisla je nazaj k meni.Moje srce je bilo veliko kot hiša.(mlajši otrok je ostal pri meni).Vmes sem spoznala sedanjega partnera,ki mi je zelo v uporo ,čez vse kar trenutno grem.Je razumljivajoc.
Z hčerko so se začeli nesporazumi,je zelo nespoštljivo do mene,me ponižuje,vmesuje se v dogovore z mlajšim otrokom,(glede učenja,glede prostega časa itd)takrat vedno omenja dogajanje pred locitvijo(bila so ji prenesene lažne informacije,predvsem o dogodku ,ki se je zgodil ,ko me je bivši mož fizično napadal,takrat je posredovala policija,peljali so me zdravniku,na policiji slikali...imel je prepoved približevanja,prvo en mesec nato se eno leto Takrat mi omeni ,da sem jaz to vse izmanipulirala,da sem se sama poškodovala...da sem varala bivšega moža izdelava...)Ne ve pa,da ga na sodišču niso obsodili ker tega nisem želela zaradi otrok.Papirje z sodišča in ločevalnega postopka z mnenji izvedencev verjetno nekje globoko skril....Da preidem na trenutno dogajanje ,zaradi katerega vam pišem.Decembra se mi iz čistega mira pojavi noro razbijanje srca,poskušala sem sproščeno dihati,čutila sem da nikakor ni bilo bolje,parter mi zmeri pritisk je bil dokaj visok 178/90 utrip srca 160.Odsla sem na urgenco,ekg ok,seveda z hitrimi utripi,razna zdravila za utrip so mi dajali 1x 2x 3 X ni pomagalo.Nato so mi se drugo vrsto zdravil dali in pa Apaurin 5 mg ki sem ga sama prosila....nato se je vse umirilo.Od tistega dne,sem jaz dobila nenormalni strah.Ze naslednje jutro ko sem se.zbudila sem umirala od strahu,sla nazaj na urgenco,zdravnica mi predpise helex 0.25 3 krat na dan po 2 tableti.Opravila sem Ct srca in koronarnih arterij,holter in obremenitveni test.Vse je v redu.Med jemanjem helex sem bila čisto v redu.No,težave so se začele ko sem prenehala z helex.Po tel.pogovoru z os.psihiatrinjo,sma se dogovorili za postopno ukinjanje helex,ampak se mi zdi da sem jaz to nekako po hitrem postopku prenehala.Na 5 dni eno tableto stran sem dala...Vsak dan...2 krat na dan tako želi močni napadi panike anksioznosti,ki so trajali do 2 ure,pomagala sem si z vagusovim manevrom...Poklicala sem zdravnico,za lajšanje mi je predpisala loquen 0.25 3 krat na dan in pa povečala Asentro na 100 mg.Lahko rečem da sem že bila vesela,da so se panicni napadi raznih vrst zmanjšali...nakar...nevem Ali mi je ro povišanje Asentre povzročilo ali pač se en stres kajti zvedela sem da mi ne bodo podaljšali pogodbe,kjer sem delala 2 leti.V službo sem hodila zelo rada,uživala sem v tempu dela,dobro smo se razumeli,pozitivna atmosfera....Tuf,tako mi je hudo....In...Nenormalen nor Nemir čez celi dan...pred tremi dnevi sem bila na urgenci,saj nisem zmogla.vec,utrip, nemir metalo me je.od tresenja,želodec,slabost...dobila sem injekcijo Apaurina 10 mg,prosila za napotnico za urgentnega psihiatra....do PB (1 uro) mene ni primila enekcija..šele ko je prišel zelo dober zdravnik,tako lep pristop je imel,on ko sva se začela pogovarjati sem se zjokala in mu povedala vse to...umirila sem se.Dal mi je dobre smernice(tudi ukinil Asentro in rekel naj kar zacnem Z parogenom tudi zjutraj 20 mg,zvecer pa ga jemljem ze vrsto let),jaz globoko v sebi vem kje in kako reševati težave,da se poskušam manj ozirati na telesne simptome....ampak to je tako močno, tako močno...Ko čutim nemir,greva z partnerjem ven,ja pomaga,ampak morem res intenzivno,hitro hoditi,da cujem olajšanje,pa je mogoče uro v redu in potem ponovno nastopi,močen nemir,slabost...zato sem predvčerajšnjim sla svoji osebni zdravnici in jo prosila da mi predpise nazaj Helex,katerega zdaj 1 mesec nisem pila.Danes sem ga vzela,2 tablete,nisem zmogla ,utrujena sem od vsega kar počnem,pa ne izginja ta tesnoba,nemir...veliko olajšanje ko ga vzamem...Ali sem po domače povedano "prpa"slabič ki ne zmore ?
Povejte mi,kako ste vi premagali te močne napade nemira,tesnobe?
Veselim se vaših izkusenj

L.P.
(V SREDO IMAM KONTROLO PRI OS.PSIHIATRINJI)