|
goksi
gost
|
 |
« dne:: nedelja, 18. januar 2009 ura: 00:21 » |
|
Sicer sem novinka sem pa napisala že par butastih postu, večinoma pa berem. Za novo temo sem se odločila iz 2 razlogov: 1. Ker je do sedaj nisem znala odpret  2.ker sem se pravkar skregala s sestro  Ni mi jasno, kako ti lahko nekdo toliko pomeni, da te njegove besede sesujejo na dno. Ni mi jasno kako me lahko ta oseba gleda na ta način. Da vam bo jasno o čem gvorim. Preden sem zapadla v depresijo zaradi razlogov, ki jih ne poznam(še zmeraj!!) sem bila perfect! Recimo da.  Začela sem hoditi v elitno gimnazijo...mimogrede...najhujša odločitev v mojem življenju...bila sem postavna, lepa, samozavestna... To da izhajam iz delavske družine me ni motilo...Ko sem šla vn žurat...sem prvo vstopila v lokal, se ozrla, preverila, če me vsi občudujejo, in z nosom, do stropa korakala kot paradni konj. BULLSHIT!!!Res je imela sem 10 kil manj. Bila sem blond in lušna in tiste samozavesti ni več!! Ampak, tudi tedaj nisem bila dovolj lepa, suha, postavna,pametna, počutila sem se kot zadnji drek na gimnaziji, ker nisem hodila na vse tiste izlete in ker mi ate nima mercedesa. In pride depresija, se neki časa borim z njo, uspeh mi malo pade, zahvaljujoč temu, da se nikoli nisem preveč učila in mi je to malo učenja zadostovalo za 4. In se še naprej borim, večinoma jokam, gledam v strop, počutim se osamljeno, prazno, ja, prazno...Zgrabi me panika, se učim kot največji gig na tem svetu,pa mi ocene še bolj padejo,nisem se mogla zbrati, nisem spala, in seveda sem samo jedla in jedla...in uganite v čem vidi moja seka največji problem??Ker sem dobila 10 kil gor.ja...problem mojega življenja...In me žali, konstantno me žali, ker se ne rihtam več, ker se ne šminkam toliko, ker se ne oblačim in ker nisem toliko da bi naredila kaj več kot se okopala in umila zobe. In po njenem sploh nisem depresivna, ampak se počutim obupno, ker me tako ogabno(to so njene besede) nihče ne pogleda, ker nihče noče bit z mano, ker ko grem v šoping mi nič ne paše...Ok, to je en pogled. Ampak ona ne razume, da sem se deloma rešila iz depresije ampak pride takšna stvari, ki te potlači na dno. Npr. od poletja letos sem spet v k... Veliko mi pomeni, da si zaslužim kaj denarja, ampak jaz nisem mogla delati čez poletne počitnice zaradi operacije slepiča, ko sem se vrnila z maturantskega izleta( plačala sem si ga sama, ker sem delala v 3. med vikendi) se je prijateljica, ki mi je zelo veliko pomenila, obrnila stran od mene in me ni več j....Zakaj??Ne vem.Pa sem poskušala izvedeti, vendar se po enem mesecu nisem več poniževala.V šoli sem počutim obupno, samo, nisem med ljudmi s katerimi bi imela vsaj eno skupno točko. Sovražim sebe v tej šoli. In tako moji sestri ni jasno, zakaj jaz ne shujšam. Hm....to da je ona shujšala komaj s svojimi 19 je pozabila, to,da ona ni hodila v gimnazijo je pozabila, da ona ni delala med vikendi,ko je hodila v srednjo tega ne omenja. To, da je bila tako lena, da s svojo pametjo ni naredila maturitetnega tečaja ne omenja, ne omenja tudi, da si je vzela eno leto prosto, da bi se pripravila na maturo, pa se je začela učiti en mesec pred maturo.In jo celo naredila. A kako? Tako, da sem jaz hodila v knjižnico po knjige in ure sedela z njo in delala vaje.Delal je celo leto, pa za na odhod na fak ni imela nič denarja. Zakaj? Zato, ker je vse zapravila na cotke in svojga bubita. In me prav zanima, kako se ona počuti super fajn, ko je v zvezi v kateri jo fant maltretira, izdaja njene skrivnosti svoji bivši, itd. ona ga pa ne more pustiti. Ona je le maska, znotraj nje pa praznina ali pa živi kaos. Pa je vseeno sposobna meni vsakič, ko jo vidim izjavit:" Obupna si, blah, ta celulit na nogah,...." To je vse, kar ona vidi o/v/na meni. Da razjasnim imam 168 cm in 68 kg. Po ITM sem na meji z normalnim. Je zadnji čas, da naredim kaj za sebe. In menim da premalo delam na sebi. Ampak to je eden mojih problemov...premalo si bogata, premalo pametna, premalo delavna, premalo se trudiš... NE MOREM VEČ!!! Dost je, dosti delam, hodim v šolo, shujšala pa bom ko bom. Nisem jaz samo vreča celulita, je še nekaj znotraj te vrečke in ta drobovina sem JAZ.Sicer malo zmedena a se bom že pobrala. Že nekako. Samo še ugotoviti moram kako:)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
krasendan
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 18. januar 2009 ura: 00:37 » |
|
Dost je, dosti delam, hodim v šolo, shujšala pa bom ko bom. Nisem jaz samo vreča celulita, je še nekaj znotraj te vrečke in ta drobovina sem JAZ.Sicer malo zmedena a se bom že pobrala. Že nekako. Samo še ugotoviti moram kako:)
Bravo goksi...točno to! Sicer pa ja...te spravi na dno...in boli k pr norcih...še bolj... Moja mama in moja sestra, sta me konstatno opozarjali na hrano, ko smo bile pri kosilu je mama gledala vsak moj grižljaj, sestra je izkoristila vsako priliko in mi rekla naj shujšam, da mam zdej še čas, da to nardim, da bom dobila fanta in bila srečna..., naj shujšam, ker si želi, da greva v trgovino in da bom lahko kupila majčko, ki mi bo takoj prav...jap moja sestra...moja suha sestra... pa guess what...imela sem fante, kljub mojim kilam, pa dobim tut še kej fajniga za oblečt dobim, pa mam več kil kot ti... jz sm se umaknila od mojih dveh...ko sm začela v ljubljani živet...ko danes vidim, je bila to najbolj pametna odločitev v mojem življenju...stran od njiju...ampak je hudo...kljub vsemu je hudo...ker naenkrat ostaneš sam...zbrat moraš toliko moči, da najdeš druge, ki pa nikoli bodo tvoja družina, tvoja kri...vedno bodo imeli svoja življenja...sej je prav tako...ampak veš bolje to,kot pa v nedogled poslušat poniževanja in žaljenja...rajši sem neznosno osamljena, kot da nonstop poslušam njune besede Punca draga...malo še potrpi, naredi srednjo šolo, potem boš šla študirat...veš študentska leta so lepa...naredi to zase...razmišljaj zase...pusti sestro, ker je sigurno zagrenjena in na nekoga se mora znest to si pa ti...in kot si zgoraj napisala...dost je...! in to je to...ker je res dost, nikogaršnja kanta za smeti nisi...ne smeš bit in ni ti treba bit... rada se imej...brezpogojno, velja?! n.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
spelca_marelca
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 51
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 18. januar 2009 ura: 00:51 » |
|
živjo  Men se da brat  pa nobena stvar k jo napišeš ni butasta. Use kr poveš razkriva tebe tako kakršna si..edinstveno.Na svet ni butastih pa hm...perfektnih? Vsi smo sam ljudje, ki delamo dobre stvari, treba je pa tud kako slabo kdaj..drugač bi blo tko use dougocajtn  Ko sm prebirala tvoj post, sm se spounla za nazaj...poznam to, kko je k prideš na gimnazijo, v razredu maš same "direktorjeve" hčerkice pa sinkote in tko naprej...Tvoj starši so pa pč delauci. Ampak tud to je poklic. če ne bi blo delaucev, bi direktorji sam v pravlicah žvel ne pa tud dejansk u realnem živleji kdaj pa kdaj kej nardil. Tud js sm mela u razredi neki "nastopaču" k so bli najbolj popularn, najbol...bla bla bla...in usi so poslušal, slišal sam njih. No tud koga druzga so kdaj pa kdaj...k so kej nucal..  tvoja sestra pa hm...nism dobr svetovalec, skušam pa pomagat no..  ne vem ka naj ti rečem..učasih je težko enm dopovedat d depresija ni stvar k si jo ti zmišleš..ampak d je to dejansk bolezen tko k ostale...č bi reku d maš gripo je use kul..k pa umenš eno duševno bolezen pa usi misljo d je to sam u tvoji glau...vrjamem d tvoji sestr ni usejen za tebe, mugoče sam ne zna izrazt kko se una počut ob tem? ampak tvoj življenje je na prvem mesti.ne oziri se na ostale, pa čeprou je to sestra, prjatlca k nimate več stiku...prou č se je prjatlca tku odločila njen problem.js vrjamem d si dobra oseba,prijetna in srčna....noben ne žvi tvojga živleja, nuben ne trpi k ti je hudo, tud noben se ne uči namest tebe, zto te tud nima pravice obsojat. Vrjamem d ti je hudo zarad sestre..ne vem...poskuši se mogoče pogovorit še z njo na mirn način...vem kko je pr men, k enmu k ne razume skušam dopovedat, pa zmer na konc pride do tega d sm jezna, d upijem...ampam lepa beseda lepo mesto najde...probi, mrbit bo pa šlo..sorry za dolg post, tud js sm še bl nova 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
kdor želi videti mora gledati s srcem...bistvo je očem nevidno..
|
|
|
|
goksi
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 18. januar 2009 ura: 15:46 » |
|
hvala obema!! am...pogovorit se s seko poskušam že nekaj časa a ni haska... vsaj ve sta me poslušale(brale) do konca!  Am....ja, glede tega, da se nimam rada. enostavno imam občutek, da če bi se imela rada ne bi naredila nobene spremembe na sebi.  ma še kdo tak občutek??
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 18. januar 2009 ura: 16:00 » |
|
Goksi, mislim, da se ni za bat, da se ne bi pobrala.. Pa izkoristi svoje težave za osebnostno rast in tako naredi življenje lepše kot kadarkoli. Ne ge samo za to, da ršiš svoje težave gre za to, da dvigneš kakovost svojega življenja na popolnoma nov nivo.. postala boš močnejša in predvsem bolj prijazna do sebe.. In v tvojem življenju se bo to odslikavalo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 08:26 » |
|
Goksi, velik objem  - in jap, vem da se boš pobrala ; če kaj pomaga - meni je bila srednja šola prava mora, šele na faksu sem se počutila enakovredno. In kile... ja no, pomembno je, kaj je v človeku ... in kako se človek počuti v sebi...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
marika
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 10:49 » |
|
Zakaj ne bi brali?
Kot opisuješ so poglavitna ovira v odnosu s sestro tvoje kile. Očitno se sestra res zanima le za tvoj zunanji izgled, medtem ko ji tvoja praznina ni kaj dosti mar. Poiskati boš morala nekoga in se zaupati ter resno pogovoriti, da ne boš padla globlje. Srednja šola kot taka zagotovo ni bila napaka, saj gimnazija nudi zelo širok plafon znanja in ti omogoča, da študijsko pot nadaljuješ skorajda v katerokoli smer. Verjamem, da se ti doslej ni bilo treba kaj dosti učiti, zato imaš zdaj možnost in priložnost, da se navzameš in naučiš metod, kako se učiti in koliko se učiti. Ne pozabi, da je znanje tisto, ki ti bo omogočilo, da se boš lahko osamosvojila in zaživela življenje po tvojih merilih. Jaz bi se na tvojem mestu prijela šole in sošolk ter sošolcev, saj so v teh letih ljudje še dojemljivi za prava prijateljstva. Boš videla, kasneje je tega vedno manj.
Vse dobro ti želim,
marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
spelca_marelca
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 12:45 » |
|
Ne pozabi, da je znanje tisto, ki ti bo omogočilo, da se boš lahko osamosvojila in zaživela življenje po tvojih merilih.
Se popolnoma strinjam z Mariko.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jola
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 19. januar 2009 ura: 14:08 » |
|
Goksi, si ena fejst punca veš...........! Najprej pomisli, kaj pravzaprav tebe moti glede tvojih kil, oz. če te sploh kaj!? Po moje te sploh ne, ampak to obremenuje le tvojo sestro......to pa je njen problem. Očitno imaš sestro zelo rada in ji to pretirano tudi kažeš, kar je sicer zelo lepo, vendar iz lastnih izkušenj vem, da to ni dobro. Osebno sem se na tak način skozi življenje precej razvednotila........Vse preveč sem dajala drugim, nase pa sem pozabila........to sicer vsem paše, vendar tega nihče ne ceni.
Zato ti polagam na srce, IMEJ SE RADA! Krepi si samozavest, misli le nase in na svoje dobro. Postavi se zase in za svoje življenje pa ne samo glede kil, ampak glede na vse kar je zate dobro. Sama sem naredila velik korak, ko sem se začela tako obnašati......,enostavno sem se požvižgala na žaljiva mnenja in obnašanja drugih. Vedi, da tisti ljudje, ki se najbolj ukvarjajo z drugimi težavami, jih imajo sami še največ. Dobra samozavest in dobra samopodoba delata čudeže!
Pozdrav-jola
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
|
|
|
|
goksi
gost
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 20. januar 2009 ura: 23:27 » |
|
Hei!! Hvala vsem za odgovore  Marika eden izmed problemov je, da sem sama in zato sem tudi zelo navezana na sestro.Ko so me vsi zapustili, je bila ona vedno na voljo, pa tudi jaz njej. Zato jo imam še toliko bolj rada. Včasih pa vseeno pomislim na njeno metodo: polepšaj se od zunaj in počutil se boš bolje od znotraj. Sicer se mi sliši butasto in nelogično, je pa možno. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 21. januar 2009 ura: 10:44 » |
|
hja, mogoče pri komu ... meni vem, da nobena obleka ni ponudila pozitivnega počutja.. pa če bi si takrat krono na glavo posadila.. v sebi sem bila še vedno zamorjena, depresivna, smotana.... ja, sem se rada lepo oblekla ... pa k počutju to ni velikp doprineslo...  Sedaj, ko se počutim ok, se počutim tako in v novi obleki kot v ponošeni trenirki.... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
solza
gost
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 21. januar 2009 ura: 11:05 » |
|
Ola! Ja, tudi meni obleke niso pripomogle k boljšemu počutju...Oblečena in urejena, ko mam voljo za to, na obrazu pa še vedno tisti grenak priokus in nemir v sebi. Dnevi, ko se bolj uredim, so zame grozni, ker mam občutek, da me vsi opazujejo in da vidijo le tisto "etiketo na mojem čelu"-glej kak je čudna... To je le pri meni. Vsi smo si različni, prav zato bi mogoče komu to pripomoglo k večji samozavesti. hja, mogoče pri komu ... meni vem, da nobena obleka ni ponudila pozitivnega počutja.. pa če bi si takrat krono na glavo posadila.. v sebi sem bila še vedno zamorjena, depresivna, smotana.... ja, sem se rada lepo oblekla ... pa k počutju to ni velikp doprineslo...  Sedaj, ko se počutim ok, se počutim tako in v novi obleki kot v ponošeni trenirki....  Bravo Arwen Coprnica  Upam, da bo zame in za vse tu prišel dan, ko bomo mirni in srečni v sebi tudi v najbolj ponošeni trenirki!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
goksi
gost
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 21. januar 2009 ura: 19:02 » |
|
Hei! moj prvi korak,da se bom fajn počutila v stari trenirki je, da si grem po novo trenirko, pa da si jo mal znucam:)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 21. januar 2009 ura: 22:53 » |
|
Pregovor naših južnih sosedov pravi:"Bolje da ljulja, nego da žulja!"  Jaz imam celo življenje veliko preveč kil, pa sem se sekirala, zdaj se pa še malo, ampak z razliko, da sem več kot 20 let starejša in da me te stvari ne prizadanejo več. Drugače se pa urediš tako kot tebi paše in tako kot si ti zadovoljna. Objem  , Trzinka
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 21. januar 2009 ura: 23:13 » |
|
Bejb, te lahko potolažim u tolk, da sem js tud hodila na gimnazijo, kjer so moji sošolci za maturo dobil nov avto, eni clo stanovanje, in si med letom uzel proste dneve, ker so potoval ne-vem-kam-vse, mel vikende, jahte in vse po vrst. In celoten sistem je bil za pobruhat, ker je bil itak naravnan na kdo-bo-boljši, tko k na vsaki šoli, ampak morm priznat, da, ej, eni so bli fajn, pa so mel lahko vilo doma (  ), eni pa pač niso bli... Je pa res, da se med njimi nikol nisem čist usidrala, ker pač... Suma sumarum, drug način lajfa. Moja seka je bla še na bolj elitni gimnaziji (verjetno isti kot ti, ker za res šmensi itak še vedn velja samo ena  )... In ko sm pršla tja na informativca (ker sm hotla tud js it tja, pa thank god, nism šla), sem vidla fotra v obleki, s kovčkom in fensi mobitelom u rok, in zraven 15leten sin, kopija fotra - skor u isti obleki in s kovčkom (halo, kaj bo 15letniku kovček?!)... mislim, kot da producirajo male bille gatese tm  Anyway, moja seka (starejša), je tud sama neki kvačkala po svoje in v 4. letniku komi spackala use skupi, in isto, dve let za tem, men očitala, kaj da se grem, da se nč ne učim, da hodim okoli in bla bla bla. Logično, njene napake sprojicirala name. Bitch  Ampak, itak, ko zaključiš gim. te noben več ne vpraša, kakšne ocene si pa imel. In čeprav jim to ful ni všeč, se počasi ljudje okoli tebe (beri: seka, starši, kolegice) navadijo, da je lajf u tvojih rokah. Da ti nimajo pravice kej očitat, ker nisi več 16 let stara a ne  Vmes, ko to traja, je pa jeba  Se ti zdi, da vsi tečnarjo in ti solijo pamet (in verjetno je tud res tko!  ), sam...dej jim čas. Vmes pa se zaposli rajše s stvarmi, ki jih imaš rada in v katerih uživaš ! Ma, si me spomnila nase še kšne 2 leti nazaj... Pa sem se mal razpričala tuki  Šlo bo. Miselnost maš že lepo poz. naravnano. Drži se ! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
jola
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 21. januar 2009 ura: 23:55 » |
|
Ja, prav zanimivo je kako smo si različni. Meni osebno pa zelo pomaga to, da se spravim skupaj, se posvetim sebi, se lepo oblečem in uredim............počutim se ful samozavestno, všeč sem si, zadovoljna sem s sabo in izražam povsem nekaj drugega! Ne delam to zaradi drugih......to delam predvsem zaradi sebe!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
|
|
|
|
neopredeljen
gost
|
 |
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 19:50 » |
|
Jaz ti povem rešitev. Uči se, samo uči se! Garaj kot vol ali tibetanski jaki! Služi denar, vsak dan! Turbo!!! Nekega dne, ko boš večinaska lastnica prašičje bogate multikorporacije, boš pogledala na svojo sestro in ji z vsem gnevom zasikala: "Poglej se, ničvrednica!"
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
spelca_marelca
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #17 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 20:05 » |
|
ojej...če si že sam na podnu ne vem kje boš najdu še energijo, d boš delu usako stvar s pouno paro...Pa tud mislem d goksi-jin cilj ni, prizadet sestro, ampak d d bi jo sestra razumela in ne obremenjevala zarad njenih kilogramu... Sama mislem d je preveč sovraštva pa egoizma na svetu, d bi ga uresničeval še "mi"... Moj mnenje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
goksi
gost
|
 |
« Odgovori #18 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 23:00 » |
|
ujoj...križišče mnenj:) priznam počutim se bolje ko se uredim,že iz naslova , da vsaj kaj naredim, pa te kdo pogleda, pa tko no...bolš je:) ampak to ni vse:) neopredeljen...štekam kaj hočeš povedat. Vsi se dokazujemo tako,da se dvignemo nad druge,ker nam je pač dokaz, da smo boljši. Ampak če bi pa enga dneva mela firmo hm....sanjam o McDonaldsu pol bi seko pitala z zastonj hrano pa bi se ona zredila.  ne, hecam se, prej bi ji pomagala da tudi ona pstane nekaj, ker je moja seka. Pa, ker sem manj razočarana zaradi egoizma drugih kokr zaradi mojega egoizma.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|