FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 16. januar 2026 ura: 04:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Psiha ali kaj drugega  (Prebrano 1202 krat)
heretic
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« dne:: sobota, 11. januar 2025 ura: 14:13 »

Najprej lep pozdrav vsem, sem se le odločil da napišem.
Namreč, že skoraj leto dni se spopadam z čudnimi težavami, ki jih ne znam pojasniti. Star sem 30 let, delam v igralništvu in imam super kolektiv, delo ni stresno.
Pred tem nisem imel nobenega problema z želodcem, ne ničemer, športnik (košarka in kolesarjenje rekreativno). Začelo se je z refluksom po zaužitju hrane in omotico in bolečinami med rebri. Kadar sem kam šel me je bolelo med rebri, kisel okus, pa malo v vrat, v glavo itd tako da sem bil negotov kaj bo in se prizemljil bolj doma. Kdaj pridejo dnevi, da bi šel na konec sveta in me ne muči nič, kdaj si pa ne upam iz stanovanja skoraj ven.
Zdravnica mi je predpisala vse možne zaviralce kisline ampak niso pomagali. Opravil sem gastroskopijo dvakrat (aprila in en teden nazaj), ki je bila ok..razen manjsega vnetja zapiralke. Vzeli so mi test na celiakijo ki ga še čakam. No, potem zdravnici nisem dal miru ker resnično, enkrat mi je mravljinčilo dlani, drugič so bile noge malo čudne, kot da bi bile težke, vedno me je bolelo zadaj med lopaticami od vsega začetka, vedno pa pa je bila prisotna ta omotica kot bi lebdel po tleh in si ne upam nikamor, in takrat so tudi težave z želodcem zelo izrazite, bojim se da me bo vrglo po tleh, dvakrat sem že izgubil zavest za par sekund. Ko se zjutraj zbudim teh težav največkrat ni, ali pa so mile..nato pa se pričnejo počasi.
Opravil sem že nevrološki pregled večkrat, mr glave, ct glave, ščitnico kri, zelo podrobne krvne preiskave večkrat, mr celotne hrbtenice, lumbalno punkcijo, UZ trebuha, dvakrat EMG in še in še in sedaj čakam še cta ožilja in uz vratu. Nevrolog je rekel, da sem verjetno prebolel vnetje živcev ampak da mi mora še izključiti torakalni izhod sindrom.
Kot pravim neke težave so prisotne verjetno, bolečina med lopaticama, trzljaji v mišicah, slabost in omotica, ampak zanima me ali so lahko simptomi psihe tudi tako specifični? Kot seveda vsi sem tudi sam pogooglal različne stvari in seveda si diagnosticiral vse žive bolezni, od raka do ALS, do MS itd, tako da tudi to verjetno prispeva k tem stanju..ampak vseeno. Tudi če res, počnem neko stvar ki jo zelo rad in me veseli se kdaj pojavi omotica, bolečina nenadna v mišicah itd.
Namreč če doma kaj delam kar mi je všeč načeloma je veliko boljše, pozabim in je skoraj ok, ko pa imam kam za it, ali karkoli da vem da bom med ljudmi, v kakšni čakalnici mi takoj ko pridem tja rata slabo, ne najdem udobnega položaja na stolu itd..kot da bi se mi tla majala pod nogami in nekako preživim da gre mimo ampak res mislim da bom zlezel skupaj. Mravljinči mi roke, hrbet me boli, želodec nagaja itd.
Antidepresiva nisem hotel, ker enostavno nikoli nisem imel problema s psiho ali čemerkoli, potem pa kar v enem dnevu udarilo vse našteto in se ne morem rešiti tega.
Ima kdo podobne izkušnje in bi se malo pogovoril o tem, lahko na privat tudi.
Hvala  kiselnasmeh
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 136

« Odgovori #1 dne:: sobota, 11. januar 2025 ura: 17:18 »

Najprej lepo pozdravljen.
Ko berem tvojo objavo se spomnim na več kot dvajset let nazaj ko sem se tudi sama spopadala s podobnimi problemi. Slabost,omotica občutek da bom omedlela, mravljinčenje ,.vsakodneven glavobol .... Po raznih pregledih mi je zdravnica napisala antidepresiv. Vsa šokirana kajti menila sem,da sem resno bolana ne pa psihično. Pa kako je imela prav. Začela se jemati in po mesecu dni sem bila spet jaz. Po osmih mesecih sem prenehala z zdravili a je držalo samo pol leta,pa spet bum. Tokrat ne telesno ampak miselno. Misel,da bom znorela,da si bom kaj naredila...pa grozna nespečnost sta me spet privedla do antidepresivov. Še vedno jih jem. Enkrat je noljše enkrat malo slabše ampak živim normalno. Če se tesnobna imam prvi znak težavo z kislino. Pregled ni pokazal nič ,razen refluksa.Če sem psihično stabila je tudi tega veliko manj. Tako,da sem se sprijaznila,da raje vzamem eno tabletko na dan kakor pa da trpim. Eni za pritisk,eni za sladkor eni pač antidepresiv. Če te še kaj zanima napiši. Verjemi,da bo bolje?Huh?
Prijavljen
heretic
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 13. januar 2025 ura: 17:12 »

Najlepsa hvala za odgovor...razumem..ampak a lahko psiha povzroci simptome da si omoticen neprestano in da se vse kar naenkrat zacne ce delam kar me veseli? Pac..res se ne spoznam na to..zato sprasujem..in ker ne cutim da bi imel probleme s tem kdaj. Razen googlanja bolezni?Huh?Huh??‍?Huh?
Prijavljen
Anksa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 13. januar 2025 ura: 18:27 »

Žal psiha res lahko povzroča vse te simptome. Veliko je v naši podzavesti, česar se ne zavedamo, udari pa ven skozi telo.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.961

"I See You"

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 13. januar 2025 ura: 20:02 »

Pozdravljen!

Psihosomatika.. kup stvari se odrazi tudi na telesu.

Kaj pa ko bi stopil do kakega psihoterapevta, da ti pomaga malo prepoznati to, kar ti telo sporoca? Smiley
Prijavljen
heretic
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 14. januar 2025 ura: 15:50 »

Hvala vsem za odgovore. In prosim ne zdaj tega vzet slabo kar bom napisal..ampak jaz sem se tista stara sola ko je mnenja da ko zacnes enkrat hodit k psihoterapevtu, da te potem toliko zblodijo da res mislis da je kaj narobe s tabo, ceprav naprimer ni. Ko berem kaksne neumnosti ljudje vse pocnejo in da jim to pomaga, sem potem se bolj preprican v svoje. Razno tapkanje ki odpravo vse probleme, bioenergetik ki jih je pozdravil pa jih medicina ni mogla itd..Huh?Huh?Huh?Huh?
Saj ne recem, morda so to tudi moji problemi, zato sem pisal ma forum..ampak mislim da je pri psihoterapevtu bolj to, da das to ven iz sebe, se pogovoris z nekom..nevem pa kaj mu bi povedal? Ce mu recem, da smo imeli leto nazaj smrt v druzini bo sigurno zagrabil za to in trdil da je to vzrok naprimer. Res..to s temi psihoterapijami je zame vse novo.
In jaz sem taksne probleme vedno reseval s sportom, izleti, delom..ampak zdaj me ti problemi ovirajo in je to malo tezje.
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 136

« Odgovori #6 dne:: torek, 14. januar 2025 ura: 15:55 »

Zdravo
Tudi jaz nekako ne verjamem v psihoterapijo,bioenergijo in podobnim. Mogoče nebi bilo slabo poskusit,sam mene je tega strah,da se mi po tem ne bo šele zmešal. Začaran krog. Pokusi s zdravili,ko boš pa boljše,se boš pa lažje odločil.
Prijavljen
heretic
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 14. januar 2025 ura: 16:10 »

Ja..saj to..zdaj bom speljal do konca kar mam diagnostike in drugace probam druge variante se. Je pa kot si napisala, terapevti te zblodijo pomoje..pac...on privlece na dan vse tvoje travme in te skusa prepricat nekaj..in bolj ko beres o tem bolj si zblojen. Kot pravim, jaz te stvari resujem v naravi super, pa se zastonj je. Ampak ce te nekaj ovira je problem.
Bioeergija, mentalizem, jasnovidnost itd je pa itak najvecji nateg v zgodovini clovestva..tega me ne preprica nihce nasprotno.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar