Najprej lep pozdrav vsem, sem se le odločil da napišem.
Namreč, že skoraj leto dni se spopadam z čudnimi težavami, ki jih ne znam pojasniti. Star sem 30 let, delam v igralništvu in imam super kolektiv, delo ni stresno.
Pred tem nisem imel nobenega problema z želodcem, ne ničemer, športnik (košarka in kolesarjenje rekreativno). Začelo se je z refluksom po zaužitju hrane in omotico in bolečinami med rebri. Kadar sem kam šel me je bolelo med rebri, kisel okus, pa malo v vrat, v glavo itd tako da sem bil negotov kaj bo in se prizemljil bolj doma. Kdaj pridejo dnevi, da bi šel na konec sveta in me ne muči nič, kdaj si pa ne upam iz stanovanja skoraj ven.
Zdravnica mi je predpisala vse možne zaviralce kisline ampak niso pomagali. Opravil sem gastroskopijo dvakrat (aprila in en teden nazaj), ki je bila ok..razen manjsega vnetja zapiralke. Vzeli so mi test na celiakijo ki ga še čakam. No, potem zdravnici nisem dal miru ker resnično, enkrat mi je mravljinčilo dlani, drugič so bile noge malo čudne, kot da bi bile težke, vedno me je bolelo zadaj med lopaticami od vsega začetka, vedno pa pa je bila prisotna ta omotica kot bi lebdel po tleh in si ne upam nikamor, in takrat so tudi težave z želodcem zelo izrazite, bojim se da me bo vrglo po tleh, dvakrat sem že izgubil zavest za par sekund. Ko se zjutraj zbudim teh težav največkrat ni, ali pa so mile..nato pa se pričnejo počasi.
Opravil sem že nevrološki pregled večkrat, mr glave, ct glave, ščitnico kri, zelo podrobne krvne preiskave večkrat, mr celotne hrbtenice, lumbalno punkcijo, UZ trebuha, dvakrat EMG in še in še in sedaj čakam še cta ožilja in uz vratu. Nevrolog je rekel, da sem verjetno prebolel vnetje živcev ampak da mi mora še izključiti torakalni izhod sindrom.
Kot pravim neke težave so prisotne verjetno, bolečina med lopaticama, trzljaji v mišicah, slabost in omotica, ampak zanima me ali so lahko simptomi psihe tudi tako specifični? Kot seveda vsi sem tudi sam pogooglal različne stvari in seveda si diagnosticiral vse žive bolezni, od raka do ALS, do MS itd, tako da tudi to verjetno prispeva k tem stanju..ampak vseeno. Tudi če res, počnem neko stvar ki jo zelo rad in me veseli se kdaj pojavi omotica, bolečina nenadna v mišicah itd.
Namreč če doma kaj delam kar mi je všeč načeloma je veliko boljše, pozabim in je skoraj ok, ko pa imam kam za it, ali karkoli da vem da bom med ljudmi, v kakšni čakalnici mi takoj ko pridem tja rata slabo, ne najdem udobnega položaja na stolu itd..kot da bi se mi tla majala pod nogami in nekako preživim da gre mimo ampak res mislim da bom zlezel skupaj. Mravljinči mi roke, hrbet me boli, želodec nagaja itd.
Antidepresiva nisem hotel, ker enostavno nikoli nisem imel problema s psiho ali čemerkoli, potem pa kar v enem dnevu udarilo vse našteto in se ne morem rešiti tega.
Ima kdo podobne izkušnje in bi se malo pogovoril o tem, lahko na privat tudi.
Hvala