FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 18. maj 2025 ura: 12:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Hudi strah  (Prebrano 469 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
mxiiiikr
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« dne:: nedelja, 03. november 2024 ura: 16:58 »

Pozdrav. Huh?Huh???
Mene se pa je prijel en nov strah oz. skrb. In sicer, strah pred psihozo. Ja, to se mi je pojavilo pred par dnevi in me prav duši.
Začelo se je tako, da sem pred približno 4-5 dnevi, začela imeti takšen čuden občutek v glavi. Težka glava, 'pijan' občutek, omotica, težke oči, 'prepih' v ušesih. Nato pa sem se pričela počutiti, kot da nisem prisotna v telesu. Zmedena, prestrašena, zajokala sem se za vsako stvar, pozabljiva, glava polna negativnih misli. In seveda moja napaka je bila, da sem šla na analizirati na Google, kaj to pomeni. In mi vrže ven psihoza, šizofrenija, ipd. Groza. Zdaj me še bolj skrbi, da bi enostavno izgubila kontrolo in da bi se mi to razvilo. Sploh me skrbi, ker se je ta strah pojavil nenadoma.
Stara sem 27 let in sem študentka. Trenutno na absolventu, da zaključim magistrsko nalogo. Sem šla skozi ogromno težkih stvari v življenju, tako da ne želim, da bi se mi kaj takega zgodilo in uničilo vso moje trdo delo, ki sem ga vložila vaše. In takšni časi, ko gre vse navzdol me čisto vržejo iz tira.
Sem pa trenutno na prvem dnevu menstruacije in ne vem, če je lahko tudi to krivo. Imam PCOS, pa sum na endometriozo.
Hvala za vaša mnenja. Mogoče me pa kdo uspešno pomiri. Huh??
Prijavljen
Tomos
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 04. november 2024 ura: 17:37 »

Pozdravljena,

Imam anksioznost in tocno te simptome, sicer zelo redko ker sem na AD ampak v casu uvajanja vsakodnevno..Ravno danes imam slab dan, ocitno je ta ponedeljek po podaljsanem vikendu kriv,  ampak vem da se mi ne bo nic zgodilo ker to dela psiha je pa neprijetno za pop…

Lahko pises ZS ce te kaj zanima.
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 646

« Odgovori #2 dne:: torek, 05. november 2024 ura: 19:17 »

Pozdravljena,

z enakimi težavami se tudi jaz soočam. Imam diagnozo generalizirana anksiozna motnja in točno takšne strahove. Je zelo neprijetno, ker mi je po dolgem času te dni spet izbruhnila malo višja stopnja tesnobe in sem preko dneva ujeta v svojih mislih, ki se nanašajo na strah pred izgubo razuma (moja klasika).

Tudi občutke nerealnosti poznam ...predvsem to občutim, ko se s kom pogovarjam ...

Še vedno je minilo, ampak nekaj časa traja, da se anksa poleže, z njo pa se tudi misli potem umirijo in so redkejše.

Skupaj bomo zborbali Huh?Huh???.

Lp, Maycha
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.936

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 07. november 2024 ura: 20:32 »

Pozdravljeni vsi :-)

Ta strah pred psihozo je tipičen za anksioznost. Tako, da brez skrbi. Samo anksioznost je. Smiley

Pa tudi anksioznost se da z ozaveščanjem in spreminjanjem preseči. Samo delati na sebi (psihoterapija in v okviru tega zares ukvarjanje s samim seboj), pa enkrat bo.

Prijavljen
jurekodric
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17

« Odgovori #4 dne:: petek, 08. november 2024 ura: 10:23 »

hej!

ful te razumem – res je grozno, ko te kar naenkrat zgrabi tak strah, pa se še ti te občutki v telesu čisto podrejo. kaj ti je google vrgel ven, sigurno ni pomagalo, ampak samo še poslabšalo tvojo tesnobo. te občutke, ki jih opisuješ, ima veliko ljudi pri anksioznosti, sploh ko je telo že tako pod stresom.

ampak hej, ti si že ogromno dosegla – magistrska je velik dosežek! tole zdaj je samo en težji trenutek, ampak kot je rekla maycha – bomo zmogli. če hočeš, ti lahko priporočim terapevtko, ki nudi brezplačen uvodni pogovor, da malo vidiš, če ti ustreza. res upam, da ti bo kmalu boljse!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar