Lea
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 7
|
 |
« dne:: nedelja, 12. maj 2024 ura: 10:22 » |
|
Pozdravljeni, že več kot dve leti se srečujem z anksioznostjo, predvsem strahom pred boleznimi. Dva meseca in pol nazaj so se začele težave s crevesjem in od takrat sem stalno v strahu, tako da sem začela pit cipralex 10mcg. Sem ga kar dobro prenašala, vendar po 2 tednu cele tablete so se mi začele pojavljati stalne aritmije, preskakovanje srca in potem tudi občutek, da se ustavlja srce. 2krat sem bila pri osebni zdravnici na EKG, kjer ni nič zaznalo, takrat tudi nisem čutila, takoj ko sem šla od zdravnice pa spet,po helexu se je malo umirilo. Meni se ima dobesedno za zmešat, tako da s m šla.pod nujno k psihiatru, ki mi je cipralex zamenjal za asentro, čeprav je rekel da tablete niso krive. Zdaj sem drugi dan na polovici asentre50, čez tri dni celo. Ne vem, če bom preživela, ker se mi dobesedno meša, ves čas mislim samo na srce in da bo moje srce uničeno. Bojim se tudi, da so mi tablete uničile srce. Ves dan živet v teh aritmijah je grozno, nisem zmožna funkcionirati, nič. Psihiater mi je rekel naj jemljem sedaj 1 teden tudi helex 2x na dan, da se malo umirrim.ga tudi jemljem, ampak ne vem, kako bom preživela brez helexa. Že vidim v naprej, kaj vse bom morala prestati zaradi srca, ne bom mogla več živet, za sabo bom pustila majhne otroke. Res ne zmorem več, sploh ne verjamem da te aritmije niso nevarne in da so to samo ekstrasistole zaradi živcev. Tudi prej sem kdaj imela občutek, da se je srce ustavilo, vendar enkrat na toliko mesecev, sedaj odkar imam tablete pa stalno. Groza! Ta teden imam kolonoskopijo zaradi črevesja, potem pa že vidim da bom samoplačniško šla h kardiologu. In bom polna zdravil. groza me je. Je imel kdo podobno situacijo, kako priti ven iz te more? Ali antidepresivi samo še poslabšujejo stvari? Hvala.
|