Pozdravljeni,
Sem nova na forumu, na vas se obracam po nasvet oz. kaksno pomirjajoco besedo. Pa da opisem svoje stanje.
Pred malo vec kot dvema letoma sem postala mamica, stara sem 28 let. S panicnimi napadi sem se srecevala nekje 10 let nazaj po izgubi dedka, na to sem se sama naucila z njimi spopadati, in jih nekje zadnjih pet let sploh nisem imela. Leto v porodniski je bilo super, eno najlepsih v mojem zivljenju. Po koncani porodniski pa so se sprva zacele vsiljive misli, ki sem jih od zacetka nekako potlacila. So prisle in so prav tako hitro sle. Poten pa nekje lani tak cas, in potem med bozicem in novim letom pa se je zacelo grozno obdobje. Kar naenkrat se je zacela konstantna napetost, zivcnost, nervoza. Mozgani delajo ves cas, od zjutraj ko vstanem in dokler ne zaspim. Ves cas se mi premlevajo misli ali bom se kdaj okej, zakaj se to dogaja, a sploh obstaja resite. iz tega. In ko recem cez cel dan resnicno ne pretiravam. Zraven pa se fizicni simptomi: napetost v nogah, ko da jih ne morem sprostiti, visok srcni utrip, obcutek ko da sem fizicno v prostoru ampak glava ni tam, tezko se zberem, slabost, zmanjsan apetit. Od nekje februsrja do poletja sen hodila na psihoterapijo.
Pred 5tedni sen zacela z asentro po obisku psihiatrinje. Rekla mi jenda gre za anksiozno motnjo. Zdaj 11 dni jemljem celo tableto 50mg, ker sem res pocasi zvisevala dozo. Ampak stanje ni nic boljse, niti malenkost ne.. Je mozno da AD se ni prijel?
Sem pa v tem casu odlsr ga jemljem zanosila, oz izvedela za nosecnost. Psihiatrinja je zato svetovala da v prvih treh mesecih ne zvisujeva doze AD..
Hodim na sprehode, zdaj sem tudi v bolniski in grem vsak dan vsaj za eno uro na svez zrak. Se je kdo soocal z istimi tezavami? Kako ste si ponagali? Je mozno da asentra se ni prijela?

??