FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 04:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ponovno na AD  (Prebrano 833 krat)
Pikapoka1207
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: nedelja, 29. oktober 2023 ura: 17:53 »

Pozdravljeni.
Pišem vam, ker sem tudi jaz ena tistih, ki rabi kakšen nasvet ali pa vsaj vspodbudno besedo..
Prvič sem z AD paroxat 20mg začela pred 10 leti. Se je stanje popravilo in po enem letu sem jih opustila. V kakšnem pol letu je prišlo vse nazaj, spet AD paroxat.. Nato sem po 2h letih spet nehala, pa se je po enem mesecu vse vrnilo. Spet Paroxat.. Nekje vms sem dobila še wellbutrin 150mg.. Ne spomnim se točno kdaj in zakaj.
Zdaj sem jih jedla še 7 let in pogumno spet poskusila nehati.. po 2h mesecih sem se začela sekirati za hčero (11let). Pridna, vse ok v šoli, naredi kar se ji reče.. postala je pa že punca in tudi puberteta jo veselo meče. Ker sve 10 let glave tičale skupaj, brale, se igrale, gledale risanke, se ogroooomno pogovarjale, je meni kar šok, da se zapira v sobo, na telefonu veliko, z mano se noče ravno družiti..
No in sem 4 tedne ze spet na paroxatu. Pa so vzponi in padci.. blo je grozno.. gre na bolje a meni se zdi, da nikamor ne pridem.. trudim se z pozitivnostjo in vsem moznim a sem v eno utrujena, pojem po 5 lexaurinov na dan, včasih manj, prišel je tudi kak dan da nisem nobenega..
Prosim za kakšno vspodbudno besedo, prosim brez obsojanja, vem da ni dobro da so otroci tolko na telefonu.. ne rabim dodatnega pritiska
Zanima pa me, če se bodo skrbi nehale, ko bo paroxat v celoti prijel? Ali mislite da je že prijel v celoti? Dr mi pravi da gre vse po planu a jaz se enostavno ne neham sekirat za otroka.. pa da povem da sploh nima smisla skrb, ker je zlata, le na telefonu in v sobi je ogromno.. in čim manj z mano..pač najstnica
Hvala vam
Prijavljen
Borec
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« Odgovori #1 dne:: sreda, 01. november 2023 ura: 08:44 »

Zdravo,
tudi jaz sem nehal jemati alvento, jo postopno zmanjševal in pred dvema in pol mesecema prenehal z jemanjem.
V zadnjem mesecu me je zvilo vse možno, tako da sem začel z uvajanjem dulsevie. Prvih nekaj dni na 30 mg je bilo znosno, zdaj sem dvignil na 60 mg na dan in so tukaj stranski učinki.  Sad Očitno sem bil malenkost prehiter z dvigom doze.
Jaz sem svojima otrokoma razložil, kaj se dogaja, da pričakujem neko vrsto uvidevnosti tudi z njune strani in pa seveda, da je za njiju dobro, da nista toliko na telefonu in ostalih napravah.  Je pa kar težko v teh časih s temi stvarmi.
Upam, da se počutiš že nekoliko bolje in je paroxat vsaj malo prijel.

lp
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 02. november 2023 ura: 10:08 »

Pozdravljena Pikapoka!

Sama imam sina starega dobrih 11 let. Kot jaz opazujem to starostno skupino, vidim da otroci sami nimajo nadzora nad casom, porabljenim na tehniki. Skoraj vsi ali vsi in tudi pri nas je tako, zato potrebuje nadzor nad tem. Da so stari 11 in na zacetku pubertete, ne opravicuje dejstva, da se lahko izolira od vseh in vsega. Nujno potrebujejo omejitve. Lahko je na tehniki npr pol ure na dan ali po uro na soboto ali nedeljo ali kaj podobnega. Lahko ima omejitve, do cesa ali koliko/kdaj ima dostop do spleta. Zelo enostavno so zasvojljivi s tehniko. Nasa starsevska naloga pa je, da za njih poskrbimo in to cimbolj preprecimo. Ko otroku odvzamemo tehniko, se ta vrne nazaj v zivljenje.
Akcija s strani starsa torej! Samo permisivna vzgoja otroku skodi! Starsa pa spravlja v nemoc!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar