FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 05:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Osamljenost vs anksioznost vs depresija  (Prebrano 2605 krat)
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« dne:: ponedeljek, 11. september 2023 ura: 11:12 »

V k…. Ne gre vse skup ze par let se borim z anksioznostjo in paničnimi napadi vmes se pridejo obdobja depresije ampak to je nic proti osamljenosti in obcutkom da te dobedn nima rad in da se vse samo poigravajo steboj!Že enčas spremljam ta forum in se nikoli nisem nič napisal sam zaj sem se odločo da bom ker nea več zdržim morem dat ven  Cry :'(Nevem res nevem kaj naj več naredim vsi pravjo spravi se ven idi v druzbo saj pa bos kerga spoznal ja spoznas samo take ko ti se zagrenijo zivljenje ne pa izboljsajo Fukkkkk res me ze ma da bi nrajsi znoro!Pa pravjo da je anksioznost in vse ostale dusevne bolezni hudo men je najbolj hudo ko imam obcutek da me nebo imel dobedn prav rad.Nisem človek ki odneha po eni strani me motivira da se čem samo izboljšat in da jim pokažem da sn močn sam kot sn reko pridejo trenutki ko pa si čisto na podnu in nea veš kako naprej? Narava,sprehodi,športanje,delo,vsi pravjo da pomaga ja na nek način res sam ko bi lahko izklopo možgane to bi res pomagalo al kaj res nevem več kaj  Cry Cry Cry Se opravičujem za pravopis ker me kr trese ko to pisem pa vsem borcem Lep pozdrav.
Prijavljen
Marcel
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 11. september 2023 ura: 17:23 »

Hej !

Jaz sem tudi pred nekaj dnevi se tukaj registriral in malo prebiral zgodbe. Res žalostno, koliko ljudi ima težave. Sem se tudi malo razpisal z mojimi težavami, pa ni bilo nekega odziva ostalih uporabnikov pa me je tudi malo prizadelo. Vsekakor pomaga , če se malo razpišeš po forumu, meni je. In ko prebereš probleme drugih, da imaš občutek, da nisi sam. A si razmišljal kaj o kakšni terapiji? Jaz jo imam jutri prvič-bom poročal kako bo.

Iz zapisa je razbrati, da te je veliko ljudi prizadelo. a to na splošno ali bolj ljubezensko področje? Koliko pa si star? Kaj trenutno počneš v življenju?

M
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 11. september 2023 ura: 20:27 »

V k…. Ne gre vse skup ze par let se borim z anksioznostjo in paničnimi napadi vmes se pridejo obdobja depresije ampak to je nic proti osamljenosti in obcutkom da te dobedn nima rad in da se vse samo poigravajo steboj!Že enčas spremljam ta forum in se nikoli nisem nič napisal sam zaj sem se odločo da bom ker nea več zdržim morem dat ven  Cry :'(Nevem res nevem kaj naj več naredim vsi pravjo spravi se ven idi v druzbo saj pa bos kerga spoznal ja spoznas samo take ko ti se zagrenijo zivljenje ne pa izboljsajo Fukkkkk res me ze ma da bi nrajsi znoro!Pa pravjo da je anksioznost in vse ostale dusevne bolezni hudo men je najbolj hudo ko imam obcutek da me nebo imel dobedn prav rad.Nisem človek ki odneha po eni strani me motivira da se čem samo izboljšat in da jim pokažem da sn močn sam kot sn reko pridejo trenutki ko pa si čisto na podnu in nea veš kako naprej? Narava,sprehodi,športanje,delo,vsi pravjo da pomaga ja na nek način res sam ko bi lahko izklopo možgane to bi res pomagalo al kaj res nevem več kaj  Cry Cry Cry Se opravičujem za pravopis ker me kr trese ko to pisem pa vsem borcem Lep pozdrav.

Pozdravljen Dadam!  rozicodam
Tudi jaz sem se pred 20 leti dolgo ciklala v podobnih mislih. Da me nihce ne mara..osamljenost... odvecnost ..da je itak vse narobe z menoj. Se najdem v tem.
Si ze preizkusil psihoterapijo? Meni je zelo pomagala .. delo na sebi na dolgi rok sicer. Danes je cisto drugace in sem si lahko ustvarila life.

Vse dobro pomezik
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 11. september 2023 ura: 20:34 »

Hej !

Jaz sem tudi pred nekaj dnevi se tukaj registriral in malo prebiral zgodbe. Res žalostno, koliko ljudi ima težave. Sem se tudi malo razpisal z mojimi težavami, pa ni bilo nekega odziva ostalih uporabnikov pa me je tudi malo prizadelo. Vsekakor pomaga , če se malo razpišeš po forumu, meni je. In ko prebereš probleme drugih, da imaš občutek, da nisi sam. A si razmišljal kaj o kakšni terapiji? Jaz jo imam jutri prvič-bom poročal kako bo.

Iz zapisa je razbrati, da te je veliko ljudi prizadelo. a to na splošno ali bolj ljubezensko področje? Koliko pa si star? Kaj trenutno počneš v življenju?

M

Pozdravljen Marcel!

Na forumu je registriranih veliko uporabnikov. Vendar skoraj vsi zahajajo na forum samo, ko so v stiski, jim je tezko... sicer pa, ko so vredu niso toliko prisotni. Zato tudi vecinoma ni veliko odgovorov na posamezno temo.
Bolj konkretna vprasanja, kot bos postavljal in bolj, ko bos napisal, kaj potrebujes, vec bo zagotovo tudi odgovorov.

Nelaj nas, bolj "pravih norcev" sesmejem pa vse prebere in vecinoma odgovori.

Lep vecer pomezik
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 12. september 2023 ura: 00:41 »

Sem hodo na terapije pa ni blo nekega efektaa je terapevtka rekla da nemorem dat tistega iz sebe pa ceprav sem se trudo ampak nemorem pac nemorem nevem kot bi bil mrtev v sebi ko cem bit zalostn se raje smejim in si mislim da sn Malo crazy ja vcasih se res zjocem ampak to je za sekundo in pol sam sebe obsojam da sn taka picka (sorry izrazu)pa ka se cem smilit sam sebi neka bom naredo pa upam da nebo ke norega
Prijavljen
thinkingmind
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 106

« Odgovori #5 dne:: torek, 12. september 2023 ura: 07:50 »

Dadam, pozdravljen..
Tudi sama se najdem v tvoji zgodbi. Celo življenje se borim s podobnimi občutki. Tudi, ko nekoga spoznam in se zbližam, me začne preganjati strah, da bom ostala sama in razočarana. In potem s svojo nesigurnostjo in pretiranim trudom ljudi dejansko začnem odbijati. Ampak šele s pomočjo psihoterapije sem predelala te občutke. Je pa res, da je to proces. Več kot 3 leta hodim na psihoterapijo in marsikaj še imam za predelati.
Imaš kakšne hobije? Jaz mam recimo rada glasbo, naravo, živali. Zato hodim na koncerte, v planine, kupila sem si psa, ki je najboljša terapija, kar jih obstaja! V glavnem počni veliko tega kar imaš rad, ker bo zapolnilo praznino, postal boš bolj samozavesten, zadovoljen in posledično boš to tudi izžareval. Jaz sem sicer malo bolj spiritualne narave in verjamem v zakon energije. Kar oddajaš, to privlačiš. Vsaj pri meni je tako. Ko se z nekimi stvarmi /ljudmi pretirano obremenjujem, se začnejo oddaljevati. Vem, da je lažje reči kot narediti. Ampak verjemi, sama sem šla skozi vse to kar naštevaš. Še vedno nisem tam kjer želim biti, se pa trudim. In ta trud pomeni konkretno izstopiti iz cone udobja...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #6 dne:: torek, 12. september 2023 ura: 19:55 »

Sem hodo na terapije pa ni blo nekega efektaa je terapevtka rekla da nemorem dat tistega iz sebe pa ceprav sem se trudo ampak nemorem pac nemorem nevem kot bi bil mrtev v sebi ko cem bit zalostn se raje smejim in si mislim da sn Malo crazy ja vcasih se res zjocem ampak to je za sekundo in pol sam sebe obsojam da sn taka picka (sorry izrazu)pa ka se cem smilit sam sebi neka bom naredo pa upam da nebo ke norega

Moje socutje  ne zacutim prek tvojega pisanja, da ti je res tezko.
Psihoterapija je sicer kot tek na dolge proge. Po par letih se sele zacne poznati efekt. Res je pa tudi, da se nekateri nikoli ne uspejo dotakniti vsebine, ki jih bremeni. Si vztrajal dovolj dolgo? Se skusal zacutit? Ne vem.
Tudi life style zelo pomaga, kot pravi Thinkingmind. Bolk zdrav nacin in da pocnes veliko tega, kar te veseli.
Vse dobro rozicodam
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 13. september 2023 ura: 00:22 »

Hodo sem leto in pol na terapije in newem najbolj se mi pomaga se mi zdi ce sam to premljejem oziroma se na nek nacin sam pogovorim samseboj,mogoce malo cudno ko sem hodil na terapije mi je blo tak ces da je fake sam da ma sluzbo haha noro vem kaj se vse roji po moji glavi!Ja zivljenski stil res da jem kr dokaj zdravo pa kr veliko hodim po naravi saj trudim se no kar se pa tice veselja je pa v tem problem da sploh newem kaj me veseli nijam niti enega pravega veselja do necesa in to me ze tut kr fajn skrbi ker vsak ima nekaj jas pa koda sn zivi mrtvec nic Cry Sem se letos odloco da grem sam na morje kajti prijateljev tut nijam so prijatelji sam niso na moji ravni rasmislajnja kaj vem pac vsi mislijo da sn tak malo cudn kar mogoce sem res pa jebat ga tak pac sn ja no in saj nerecem da ni blo fajn sam ni pa blo tistega pravega filinga al kak bi reko vedno bolj razmislajm da bi spakiral vse skup in sel na drugo stran sveta sam dvomim da bi tam blo kaj bolje? Nevem tavam v cisti temi sluzba pa te pa te gostilna da se ga napijem ker saj te malo odklopim mozgane sam pa je pol se 100 hujse in tut tega nea vec prakticiram unsure unsure unsure
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #8 dne:: sreda, 13. september 2023 ura: 16:48 »

Hodo sem leto in pol na terapije in newem najbolj se mi pomaga se mi zdi ce sam to premljejem oziroma se na nek nacin sam pogovorim samseboj,mogoce malo cudno ko sem hodil na terapije mi je blo tak ces da je fake sam da ma sluzbo haha noro vem kaj se vse roji po moji glavi!Ja zivljenski stil res da jem kr dokaj zdravo pa kr veliko hodim po naravi saj trudim se no kar se pa tice veselja je pa v tem problem da sploh newem kaj me veseli nijam niti enega pravega veselja do necesa in to me ze tut kr fajn skrbi ker vsak ima nekaj jas pa koda sn zivi mrtvec nic Cry Sem se letos odloco da grem sam na morje kajti prijateljev tut nijam so prijatelji sam niso na moji ravni rasmislajnja kaj vem pac vsi mislijo da sn tak malo cudn kar mogoce sem res pa jebat ga tak pac sn ja no in saj nerecem da ni blo fajn sam ni pa blo tistega pravega filinga al kak bi reko vedno bolj razmislajm da bi spakiral vse skup in sel na drugo stran sveta sam dvomim da bi tam blo kaj bolje? Nevem tavam v cisti temi sluzba pa te pa te gostilna da se ga napijem ker saj te malo odklopim mozgane sam pa je pol se 100 hujse in tut tega nea vec prakticiram unsure unsure unsure

Katera psihoterapev/ka je pa bil/a? Vazno je, da je strokovnjak in da premore empatijo pa, da se ujames z osebo.
Je pa tezko reci, kaj se je dogajalo.. take misli je najbolje povedati tej osebi in se pomenit, v cem je tezava.

Psiha funkcionira tako, da vec bolecih custev, ko je potlacenih in nesprocesiranih, bolj se to nabira v telesu in potem deluje kot ekonom lonec. Ko je prevec zacne izparevati.. nekje se mora pokazati- na fizicnem ali pa psihicnem zdravju.
Ce je v telesu prevec bolecine, jo je dobro cimvec predelati. Ker ravno ta blokira obcutke veselja in zadovoljstva.
Vsak od otrostva dalje vlece s seboj razlicne vzorce.. ki se tekom novih podobnih izkusenj poglabljajo. Npr. ce sva midva imela feeling, da nisva ljubljena, sva si tudi kasneje v razlicnih odnosih dogajanja tolmacila tako, da sva si potrdila osnovno prepricanje: nisem ljubljen/a. Ceravno v odnosu, ki se zdaj dogaja, sploh ne gre za to.
Ce so bila v otrostvu mocna custva, ki jih nismo mogli obvladati, smo se jih naucili potlaciti. In tako nefunkcionalno naredimo tudi danes. Ce potlacujemo nekatera custva vpliva tudi na to, da ne cutimo veselja in zadovoljstva. Ce hocemo cutit prijetno, moramo biti pripravljeni cutiti tudi neprijetno.
Ravno to potlacevanje custev in pretekla bolecina pa povzroci ankso/depro.
Vcasih pa se je potrebno potem tudi nauciti imeti se dobro, v kolikor nam to se ni znano.
Da clovek sam to ozavesti in razresi vzorce in bolecino, je skoraj nemogoce.
Alko pa me resi nobenega problema, ampak nam samo doda problem.

Na nas je. In da se. rozicodam
« Zadnje urejanje: sreda, 13. september 2023 ura: 16:51 od Nives » Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 13. september 2023 ura: 20:53 »

Ni bil problem v terapevtki,problem je v meni kajti ona se je trudla da bi odprla rane iz otrostva ampak jas nisem mogo oziroma ne da nea morem vecina otrostva se sploh ne spominjam!Kako potem rešit zadevo če se ne spominjaš oziroma če se nočem,nekatere stvari se spominjam delno ni pa bilo glih prijetno sam sebi pravim kaj se žalim eni so še imeli slabše otroštvo pa so danes vredo al pa si saj mislim da so vredo!Vedno bolj razmišljam da bi se udeležil terapije samo kaj če ne zaupam dobeni osebi kakonse naj potem izpovem čisto tretji osebi ko je sploh ne poznam.Na vsak način iščem kako to sam predelat in kolikor se poznam bom probal najdit?Imam takšen filing da se vedno bolj spreminjam oziroma čem bit oseba brez čustev samo tako kot si rekla ko se bo pa enkrat preveč tega nabralo lahko pa nastane sranje  Cry Cry Cry Cry
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #10 dne:: sreda, 13. september 2023 ura: 22:54 »

Da se ne spominjas preteklosti, ni nek problem. Bolj ko cutimo svoje obcutke prek njih prihajamo tudi do zgodbe. Pa ne gre toliko za zgodbo. Gre za bolecine, ko so ostale vklescene v telo in jih je mordo sprostiti in predelati. Ce si zelimo dobro..
Zaupanje se ustvarja v odnosu, tudi terapevtskem, v casu. Ne zaupati terapevtu oz ljudem.. je enako ne-zaupati sebi. Koliko pa sam sebi zaupas? Kaj se bo zgodilo s tabo...in zate, ce se odpres? Mocan je tisti, ko se lahko odpre in se cuti pa pokaze feelinge in ne obratno. Morda dobra iztocnica, da na terapiji startas kar s tem.
Zdravljenje psihe se dogaja na terapiji v korektivnem odnosu s terapevtom. Kasneje, ko bos vedel vec in kako tudi drugje in delno pa na pravi način tudi sam sebe. Brez odnosov se ne bos mogel pozdraviti. Kot tudi ne bos imel nekoga, ki te bo vodil skozi in usmerjal pa te naucil, kako ravnati z vsem, na kar bos naletel. Ce si se naucil feelinge tlacit, ne znas se z njimi in bos rabil nekoga, da te tega nauci.
Postajati robot je obratna smer od zdravljenja. Ti ze imas tezave in se je ze precej nabralo. Verjetno noces dozivljati, da bo vse skup se hujse.
« Zadnje urejanje: četrtek, 14. september 2023 ura: 10:15 od Nives » Prijavljen
Michael
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 64

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 14. september 2023 ura: 10:02 »

Je Nives zelo dobro opisala. S čustvi je res tako, da vsa potlačena čustva prej ko slej pridejo na plano. Dobrih čustev se ne branimo, medtem ko teh "nizkoenergetskih" pa se jih bojimo, ker prinašajo tudi določene bolečine. Je pa vsekakor dobro, da najdeš kakšnega dobrega terapevta, da te usmerja skozi ta proces...

lep pozdrav
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 14. september 2023 ura: 11:09 »

Ja res je mogoce me je samo strah da bom prevec ranljiv in da bom pokazal prave felinge ker so mi skos pravli od malega da mors bit mocn in fantje ne jocejo haha sem odrascal v druzini ko ni blo emocij oziroma bilo je samo nasilje in prepir Sad Sad Ali mogoce ve kateri za kaksnega dobrega psihoterapevta samoplacniskega na obmocju stajerske?lp
Prijavljen
Michael
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 64

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 14. september 2023 ura: 14:37 »

Ja res je mogoce me je samo strah da bom prevec ranljiv in da bom pokazal prave felinge ker so mi skos pravli od malega da mors bit mocn in fantje ne jocejo haha sem odrascal v druzini ko ni blo emocij oziroma bilo je samo nasilje in prepir Sad Sad Ali mogoce ve kateri za kaksnega dobrega psihoterapevta samoplacniskega na obmocju stajerske?lp
To te kar dobro razumem, ker tudi sam pri svojih domačih nisem nikoli občutil, da bi sprejeli da sem ranljiv in v določenih trenutkih slabič, ki se je bal marsičesa.
Ravno danes sem poslušal tega tipa, ki v tem videu govori točno o tem, da preprosto je potrebno nekaj časa odležat v tem stanju, ko misliš da se razpadaš : https://youtu.be/G_hHwPEY8q8
Je v srbskem jeziku in meni kot otroku rojenem v Jugoslaviji mi ni problem razumet srbski ali hrvaški jezik.

Za dobre terapevte na štajerskem koncu pa mislim, da se bo kak štajerc našel in ti kakšnega svetoval.
Prijavljen
thinkingmind
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 106

« Odgovori #14 dne:: petek, 15. september 2023 ura: 21:52 »

Dadam, jaz hodim v Psihoterapevtski center Maribor k Vesni Tetičkovič.. Najprej te naročijo na eno uvodno uro, takrat ti svetujejo najbolj primerno vrsto psihoterapije in terapevta. Žal je dosti psihoterapevtov na štajerskem koncu tako zasedenih, da niti samoplačniško ne sprejemajo novih pacientov..
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sobota, 16. september 2023 ura: 15:05 »

Morem si poiskat čiprej pa se peljem na druk konec države mi je vseen!Te dni sem bil na nekem tekmovanju in sem malo gledo okol vsi so imeli neko podporo zraven al druzina al prijatelje,mene niti dobedn ni poklical po telefonu kako mi je šlo ali kak sn  :'(ne da bi se kateri priso pogledat ja je bla neka prelomnica sn se odločo da nerabim dobenga da se bom naučil in kako živeti sam sabo da pač nisem človek ki ga drugi lahko imajo radi verjemem da bo teško enčas vendar bom zmogo sn taki da ne odneham nikoli Angry Angry Vsem ki se borite tako ali drugače ne obupajte to je moj moto bolje bo tako al drugače pokazmo jim da zmoremo!!!
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #16 dne:: sobota, 16. september 2023 ura: 19:07 »

Tudi ce v tem trenutku nimas kaj posebnega za ponudit v odnosu, to ne pomeni, da cez cas ne bo drugace. Ce si pa ljudi nacrtno odpikal, je pa seveda to rezultat.

Ce bos res delal na sebi, bos lahko videl, kako stvari v odnosih funkcionirajo. Kaj vse projiciramo na druge, pa oni nimajo nic s tem. Zakaj izbiramo kaksne ljudi v zivljenju in ne drugacnih, itd.

Marsikaj se se lahko spremeni rozicodam
Prijavljen
Dejan
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« Odgovori #17 dne:: sreda, 20. september 2023 ura: 18:11 »

Je Nives zelo dobro opisala. S čustvi je res tako, da vsa potlačena čustva prej ko slej pridejo na plano. Dobrih čustev se ne branimo, medtem ko teh "nizkoenergetskih" pa se jih bojimo, ker prinašajo tudi določene bolečine. Je pa vsekakor dobro, da najdeš kakšnega dobrega terapevta, da te usmerja skozi ta proces...

lep pozdrav

Pozdrav,
čustva niso v redu... slej ko prej se spremenijo v negativna.
čustvo ni nič drugega kot potlačen občutek.
Sam sem bil dolgo prepričan, da so čustva in občutek isto, a niso. Kakršen koli občutek se pojavi, ni ga takega, ki Vam lahko kakorkoli škoduje. Škodujejo pa misli, ki se na občutek obesijo" in ga umu predstavijo kot nekaj resničnega.
Vse naj želim
Dejan
Prijavljen
Dadam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 17. oktober 2023 ura: 17:27 »

Pozdravljeni ker sem zacel spreminjat svoje zivljenje sem tudi ugotovil da bi bilo fajn vpeljat nove oziroma nasploh spoznati prijatelje in me zanima kje bi lahko spoznal pri mojih rosnih mladih 36 letih hahahha nove prijatele??
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar