FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 01:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KOMPULZIJE  (Prebrano 1134 krat)
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

« dne:: nedelja, 16. april 2023 ura: 13:14 »

Pozdravljeni,jaz pa imam eno kar hudo OCD misel in sicer da bi si npr iz zobmi grizu kožo z rok in pa da bi si obrvi spulu,pa nisem imel nikoli težav z trihotilomanijo,vendar sem par dni nazaj prebral nekaj o puljenje obrvi in me je oblila po domač povedan tesnoba in se nisem mogel sestaviti 4 dni ker je bila zeo huda tesnoba.Sedaj se mi pa že recimo da slab teden pojavljajo misli dej zgriz si kožo in ko se upiram je kar močna tesnoba,vendar lahko pa nekako shajam hodim ven tečem itd.Pa me sedaj zanima kak nasvet kako premagati to misel,imam zdravila Cipralex in pa Eglonyl ,sem pa malo delal kompulzije na koži pa se je malo poznalo sedaj ko se upiram je pa katastrofa.Sem dobil tudi dobre nasvete od članine Zmajčiče se pa nebi branu še kakšnega.So pa misli pristone recimo 8 ur na dan.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 16. april 2023 ura: 13:27 »

Dobrodosel bo psihoterapevt, da ti pomaga ozavestit custva in dogajanje v tebi, ki ti sproza kompulzivne misli.

Vzrok je za ozavestit in biti z njim oz iz njega kaj ukrenit. Misli, ki jih imas so pa samo posledica. Seveda ni smiselno, da iz njih delujes.

Jeza ali krivda ali kaj podobnega te daje v ozadju... Bolje, da gres športat in das napetost malo ven iz sebe, kot da si skodujes. oki Ozavescanje custev in ozadja pa s strokovnjakom. pomezik
Prijavljen
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 16. april 2023 ura: 13:31 »

Hvala za tako hiter odgovor,ja imam kar nekaj občutka krivde v sebi,sem ti pa pisal tudi privat sporočilo pa nevem če si dobila.
Prijavljen
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 16. april 2023 ura: 14:06 »

Sem pa še pozabil omeniti,da se je to pojavilo teden dni nazaj ko sem nekaj zasledil na forumu ko te obsede demon in me je tale misel obšla in od takrat se mi konstantno to vrti po glavi kaj če si ti to kaj če si uno,vendar brez oštrih predmetov pikanja z nohti ,puljenje las,ampak sam obrvi in pa grizenje kože vendar to pa itak nočem  Angry
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 16. april 2023 ura: 14:24 »

Ojla. Sem videla ZS ja, samo nisem utegnila prej.

Kaj se je pa dogajalo v tvojem življenju tik pred tem?

Obsesija...  da te obsesivno daje da bi se kaj poškodoval.. ali da te zanimajo teme kot "obsedenost z demoni", vse izvira samo iz istega vira. T.j. načina, kako si se naučil, da s tem pobegneš pred izvorno zadevo, ki te teži.

Bolj smiselno se je torej ukvarjati s tem, kar je v resnici. In ko dobiš obsesivne misli, veš kje si in se vedno znova vrneš na realno dogajanje.

Kako se počutiš?

Te skrbi, da bi se ranil?

Zakaj se počutiš krivega?
« Zadnje urejanje: nedelja, 16. april 2023 ura: 14:42 od Nives » Prijavljen
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 16. april 2023 ura: 14:27 »

Ti napišem magari na zasebec če bo lažji
Prijavljen