FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:21

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: depersonalizacija?!?  (Prebrano 1039 krat)
sova123
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: petek, 16. december 2022 ura: 13:56 »

Pozdravljeni.. kar nekaj casa oziroma let se ze borim s tesnobo in anksiznostjo. tokrat pa se mi vse to kaze na zelo drugacen meni nepoznan nacin in me zanima ali je to normolno oziroma pac pase zraven. kolikor sem brala na internetu na hitro gre najverjetne za depersonalizacijo ampak stanje je res zoprno... pocutim se namrec zelo drugace, kot da nebi cutila svojih nog in rok,hodim kot pijana po oblaku,glava je grozno tezka po drugi strani pa imam misice tako napete da se zbujam z groznimi bolecinami. koncentracijo imam popolnoma na dnu, avto komaj vozim ker sem v taki zakrcenosti, vidim megleno in tako smesno nerealno...predvidevam da gre za tako hudo tesnobo ker imam tudi slab apetit, slabosti v trebuhu in tiscanje v prsih... zanima me se kdo dozivlja podobno? ker tole je obup wav traja pa nekje teden dni in bi ze ress rada da popusti
Prijavljen
MP2011
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 403

« Odgovori #1 dne:: petek, 16. december 2022 ura: 14:35 »

Tud men se je pred kratkim to zgodil. Pri men je biu covid sprožilec. Sm dobu Ecytaro in Zolrix. Bil teden na bolniški in se je normaliziralo. Moraš se umaknit iz stresnih situacij dokler ne mine.
Prijavljen
Fema
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 70

« Odgovori #2 dne:: petek, 16. december 2022 ura: 16:59 »

Pozdravljena,

jaz se že veliko let borim s hudo tesnobo. Kar opisuješ bi jaz pripisala manifestaciji hude tesnobe, saj sem in tudi trenutno sama doživljam vse kar navajaš. Disociacija med katero spadata občutka derealizacije in depersonalizacije, je nekaj najbolj groznega, kar sem osebno občutila. Zelo težko jo je tudi razložiti drugim, saj je tako intenziven subjektiven občutek. Meni so pri disociaciji in paniki pomagali edino benzodazepini - ne da delam reklamo za njih, ampak samo povem izkušnjo.

Veliko sreče ti želim pri odpravljanju teh stanj.
Prijavljen
Žalostna Breza
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 18. december 2022 ura: 15:33 »

Hojla vsem!

Je to tisti občutek, ko se ti zdi, da ne moreš resnično doživeti sveta okoli sebe, kot bi bil v enem balončku in od zunaj opazoval sebe. Vse je nekako otopelo, tuje..?
Prijavljen
Taja12345678
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #4 dne:: sobota, 04. marec 2023 ura: 22:15 »

Hej,

pri meni je huda depersonalizacija trajala cca. 5 mesecev.. potem cez cas je bilo tega dosti manj. Je pa treba razumet zakaj se le ta pojavi - telo nas zeli zascitif od nekih obcutkov, ki jih dozivljamo, saj so takrat za nas prevec.

Pomagajo grounding vaje (vaje za prizemljitev), veliko casa v naravi in cimmanj stvari, ki te se dodatno spravijo v disociacijo (npr. veliko TV, socialnih omrezij, telefona, tudi branje knjig je lahko oblika disociacije)
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar