FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 05:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Dusenje, strah pred srcnim popuscanjem  (Prebrano 2098 krat)
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 20

« dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 17:04 »

Pozdravljeni.
Ze nekaj dni me muci neke vrste dusenje. Vsake toliko se obcuti le kot nekaksna potreba po globokem vdihu, ceprav se mi vcasih zdi, da ob globokem vdihu ne morem dobiti dovolj zraka, zraven pa je prisotna se bolecina v prsih. Prisotno pa je se razbijanje srca. Ceprav sem stara 24 in sem pred dobrim mesecem bila zaradi razbijanja srca in slabosti na urgenci, kjer niso nasli nicesar, oz. rekli da sem se premlada za kaj takega, me je strah da se mi na pljucih nabira voda.
Ravno vceraj sem bila ravno pred tem, da grem spet do zdravnika, vendar sem se odlocila najprej vzeti polovicko 0,25mg helexa, po katerem je za par ur postalo bolje. Danes sem se spet zbudila z nekim
strahom, popoldan pa se je to dusenje in tiscanje v prsih spet vrnilo. Naj povem se to da to tezko dihanje oz. potreba po glokem vdihu traja ze vec dni. Bi bila hvalezna  za kaksen odgovor oz vzpodbudno besedo, ce je bil kdo v podobni situaciji.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 19:24 »

Srčno popuščanje se iz tvojega dopisa ne prepozna. Pri srčnem popuščanju ima oseba težave z dihanjem, pri hoji naprimer po stopnicah v višje nadstropje, otekanje nog itd.
Občutek, da ne vdihneš dovolj, potem pa še razbijanje srca je tipična kombinacija pri paniki, tesnobi… aja oa ta tesnoba v prsih tudi. Sprosti se, helex ti da samo obliž na rano in zadeve ne bo popravil.
Išči vzorce, ki ti sprožajo tesnobo, predvsem pa sprejmi te občutke. Bolj, kot jih skušaš zatreti, slabše je. Pojdi ven na sprehod, da gre ta strah ven, ali pa se s kom pogovori, zapiši v dnevnik.

Opis je tipično tesnoben, ki smo ga vsi dali čez., ga dajemo. Nič hudega ne bo.

rozicodam
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 21:02 »

Tipicna tesnoba je April rozicodam
Ce bos dlje delala na sebi bos lahko jasno videla, zakaj.. In se naucila, kako si pomagati. Do takrat je pa fino, da imas podporo strokovnjaka v tem. Ki te vodi skozi, ti pomaga in te uci.. Ko bos enkrat globoko razumela svoje dogajanje in si znala pomagati, tudi tesnoba ne bo vec bavbav.

Je tudi taksno vreme...in tako obdobje. Se vidi po tem, da vec uporabnikov pise na forum. Zato.. cimbolj lahkotne teme premlevat. Sama sebe skusaj preusmerjati, ko vidis ga gredo misli spet v to smer. Se ustaviti in usmerjat v pozitivne vsebine.

Samo fokus dati drugam..  kiselnasmeh pozitivne misli bodo za rezultat imele pozitivno pocutje.

Zdrava mlada punca si rozicodam
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 22:27 »

Hvala obema, ampak nekako se ne morem umiriti glede tega trenutno. Ves cas me tudi spika pri srcu, zraven tega pa se trebuh, poguglala sem te simptome srcnega popuscanja (saj vem da nebi smela) in opazila da je zraven tudi "otecen trebuh" kar sem opazila tudi pri sebi, zdaj pa nevem ali je to od tega ali je to le napihnjenost, ampak to napihnjenost opazam ze nekaj dni.
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #4 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 23:19 »

Vse to smo imeli vsi anksiozni in panični. Žal. Prej kot si to priznaš in najdeš pomoč, lažje bo. Iskanje diagnoz na Googlu vodi v še hujše stiske in prepriča naš um, da smo res bolani. Pa to pišem iz lastne izkušnje. Ko sem se prepričala, da me bo kap pred desetimi leti sem stopila na trnovo pot tesnobe. Ker se nisem ustavila prej, je bila prva panična epizoda moja travma, končana z nespečnostjo in dehidracijo ter noč na infekcijskem oddelku. Telo je bilo v poziciji boja in um prepričan, da me bo konec. Pri 23ih. Takrat. Tako da čimprej najdi paihoterapije, psihiatra. Pogovor in iskanje vzroka, zakaj pride do tega, ti bo najbolj pomagal. Jaz sem živela 10 let v prepričanji, da je anska huda psihiatrična bolezen. Šele s psihoterapijo letos sem doumela, da sem izgorela, da mi anksa le kaže, da ne živim v skladu s sabo. Prej sem to "le" brala, ni mi bilo jasno, kako lahko terapija pomaga mojim nevrotransmiterjem. In ja, lahko. Lahko pomaga, da do njihovega zrušenja sploh ne pride. Pogumno in najdi si pomoč!
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: sobota, 03. december 2022 ura: 23:28 »

Obcutek spikanja, bolecina v prsih, potreba po vdihu... je zaradi ankse in so tipicni simptomi.

Strahka ti je zelo konkretno napisala oki Stran od Googla.. pa do psihiatra in psihoterapevta.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 04. december 2022 ura: 11:54 »

Ja Google je PREPOVEDAN  sesmejem clap

Sicer pa vsi (najbrž) še vedno posegamo po njem, ampak res ni dobro, da greš brat, bohnedej kakšnih forumov.  Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 04. december 2022 ura: 12:32 »

Skrbi me predvsem zato, ker to dusenje, tezko dihanje traja ze skoraj 1 teden... Danes zjutraj ko sem se zbudila sem dobila tak neprijeten obcutek, kot nekaksen strah, nenavaden obcutek v telesu, kot da bi bila nezmozna premikati svoje telo, grozna napihnjenost, slabost,v pljucih pa obcutek kot da imam nekaj v njih. Res sem pred tem da sibam spet na urgenco..Sicer sem osebno zdravnico o tem obvestilq ze v petek, ko je tudi delala popoldan, vendar me je verjetno kljub prazni ordinaciji narocila sele v torek..
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 04. december 2022 ura: 13:08 »

Mislim, da so to zgolj občutki, da je hudo, pa ubistvu (sploh) ni toliko. Pomoje bi vedela, če bi se res kaj dogajalo .. pa tudi nebi trajalo 1 teden, če bi bilo res kaj narobe ...  dam primer: me je strah da me infarkt, ker imam že 1 teden ali več čuden občutek v prsih. No ne gre tako, nebi trajalo 1 teden če bi šlo zares  Smiley .. tako se jaz tolažim  Grin

Ujeta si v krog, ki se vrti in vrti. Tvoj fokus je samo v tem, da je nekaj narobe, da se ti bo nekaj zgodilo. Tvoje misli in glava, telo, je v krču in v stalni pripavljenosti na beg. Telo res misli, da je nekaj narobe. Ustavi se, stopi korak nazaj, ponavljaj si, da si v redu, da ti nič ni.

Odkar so se ti pojavile te težave, kaj si naredila zase, za svojo dušo, za svojo psiho, telo, da bi si pomagala? Jaz sem začetek pustila, da je šel mimo... nisem si poiskala pomoči, nisem delala na sebi .. ker me je bilo vsega strah. Žal se mi je zadeva potem razvlekla in sem pol leta trpela, namesto, da bi se takoj lotila dela na sebi  Smiley
« Zadnje urejanje: nedelja, 04. december 2022 ura: 13:13 od Regina » Prijavljen

Runo24
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 04. december 2022 ura: 13:55 »

Ravno zadnjič enaki občutki. To je anksioznost ali napad panike. Pojdite na urgenco, če res mislite, da je srce, in boste videli, da boste šli domov z Apavrinom ali čem podobnim. Jaz sem po tretjem obisku urgence, že pred mnogimi leti, ugotovil, da je tesnoba in začel delati na tem. A je tega že 15 let in še pridejo taki občutki. Pol Helexa je zelo malo, jaz vzamem 0.5 pa je spet OK, a ne na dolgi rok. Zdaj zmorem toliko, da vzamem Helex na pol leta, če je res nuja, in še to ne. Drugih zdravil nisem jemal nikoli, čeprav so mi jih predpisovali. Pojdite na sprehod. Lep dežnik odprite, jakno in gremo. Pa preberite kakšno vrstico knjige ali Svetega pisma. Meni to koristi. Pa pogovor, pokličite koga, ki ga že dolgo niste slišali. Kratek klepet. Vse dobro. Lp
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 04. december 2022 ura: 14:01 »

Mislim, da so to zgolj občutki, da je hudo, pa ubistvu (sploh) ni toliko. Pomoje bi vedela, če bi se res kaj dogajalo .. pa tudi nebi trajalo 1 teden, če bi bilo res kaj narobe ...  dam primer: me je strah da me infarkt, ker imam že 1 teden ali več čuden občutek v prsih. No ne gre tako, nebi trajalo 1 teden če bi šlo zares  Smiley .. tako se jaz tolažim  Grin

Ujeta si v krog, ki se vrti in vrti. Tvoj fokus je samo v tem, da je nekaj narobe, da se ti bo nekaj zgodilo. Tvoje misli in glava, telo, je v krču in v stalni pripavljenosti na beg. Telo res misli, da je nekaj narobe. Ustavi se, stopi korak nazaj, ponavljaj si, da si v redu, da ti nič ni.

Odkar so se ti pojavile te težave, kaj si naredila zase, za svojo dušo, za svojo psiho, telo, da bi si pomagala? Jaz sem začetek pustila, da je šel mimo... nisem si poiskala pomoči, nisem delala na sebi .. ker me je bilo vsega strah. Žal se mi je zadeva potem razvlekla in sem pol leta trpela, namesto, da bi se takoj lotila dela na sebi  Smiley

clap clap
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 05. december 2022 ura: 12:42 »

Zanima me se ce je kdo od vas imel tak neprijeten obcutek pod desnim rebrom, kot da bi imela nekaj zateceno, zraven pa se napihnjenost.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 05. december 2022 ura: 13:42 »

Vsak ima svoje simptome, znake, ki ga strašijo. Meni se naprimet to ne zdi nič takega, kar si napisala. Pod desnim rebernim lokom so jetra. Zdaj če te boli oz te bo bolelo dlje časa omeni zdravniku, lahko da boš mogla kakšno prečiščevalno kuro naredit .. napihnjenost pa… jaz jo imam skozi  sesmejem
Nima bit kaj Smiley
Prijavljen

Zvončica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #13 dne:: sreda, 07. december 2022 ura: 12:19 »

Ja simptomi ankse... jst sem na začetku mislila da bom sredi ulice umrla. Da me bo kap etc... Skos me je dušilo, kar tik pri dihanju se mi je ustvaril. Ampak kot so rekle punce, če bi bila kap ne bi me špikalo en teden.. tako se tolažim. Ob najhujših dnevih sem šla tečt n sem šla res hitro in sem si rekla ok če me bo kap me bo zdej Smiley. Smešno, ampak nekako sem svojemu umu počasi dokazvala, da je moje telo ok.
Sedaj sem na AD in se mi je nekoliko umirilo, zmeraj bolj se čutim. Trenutno sem sicer na bolniški, ker sem dobila COVID in se ponovno pojavlja strah, kako se bom zamotila ali bo minil dan etc. Ampak nekako gre Smiley, veselim se tega, da gre na bolje, da je vedno več takoh trenutkov. Manj tesnobe in manj megle v glavi.
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sreda, 07. december 2022 ura: 17:19 »

Zvoncica a tudi to spikanje pod rebri?
Prijavljen
Zvončica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sreda, 07. december 2022 ura: 17:23 »

April ja tud špikanje in enako sem sla na vse preglede. Ne mores verjet kaj je sposobna nasa psiha. Zato je dobro, si najti kako profesionalno pomoč
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 07. december 2022 ura: 17:43 »

Trenutno cakam na prvi obisk psihiatra, vendar je ta sele januarja. Zdaj so se mi pojavile se slabosti, sploh zvecer in po jedi..
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sreda, 07. december 2022 ura: 19:41 »

zvoncica isto sem jaz delala, ko je bilo hudo sem nalasc sla hitro hojo in rekla, no pa naj me sedaj pobere  sesmejem … no pa je pobralo samo ankso  clap
Prijavljen

Zvončica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sreda, 07. december 2022 ura: 22:26 »

Haha Regina, me veseli da nisem edina Smiley... dobra stran tega obdobja je da sem se tok gibala in manj jedla da sem kr neki odvecne teze igubila. Tko da ni vse slabo  sesmejem

April  dobro da si sla po pomoc, drugace pa tudi slabost je poznana. Jst sem imela obdobje ko nisem mogla hrane spravit vase, ampak pac sem spustila se nisem na to ozirala.

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar