FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 00:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako spoznati nove ljudi če si introvertiran in imaš socialno fobijo?  (Prebrano 956 krat)
Emanresu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: petek, 03. december 2021 ura: 21:27 »

Pozdravljeni,

na forumu sem čisto nov zato se v naprej opravičujem če je slučajno ta tema že prepogosto obdelana.

Star sem 20 in študent, kar pomeni izvrstno priložnost za ustvarjanje novih socialnih stikov. No skoraj... ne čisto... Pri tem me ustavi socialna fobija/avoidant personality disorder za nameček sem pa še introvertiran, a bi vseeno rad spoznal nove ljudi, saj sem praktično brez prijateljev. S sošolci se niti ne razumem tako da mi je bolj kot ne vsak dan muka.

“Loneliness does not come from having no people about one, but from being unable to communicate the things that seem important to oneself, or from holding certain views which others find inadmissible.” - Carl Jung

Hvala za nasvet ali pa zgolj prijazne besede.
Prijavljen
Tačkica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 192

« Odgovori #1 dne:: sobota, 04. december 2021 ura: 09:25 »

Hja, kaj naj ti rečem.. vidim, da si že sam ugotovil v čem je tvoj problem..

kako prebiti to blokado do ljudi, se jim približati ? Glej, svetujem ti, da se včlaniš v nek "krožek", neko dejavnost .. V našem kraju imamo recimo tudi balinarsko sekcijo , kje opažam ljudi, ki so bili prej "sami zase" .. potem so pa našli neko druženje..

Ali pa začni športirati ? Ali pa se pridruži kakšnim planincem ? Uf, dejavnosti je ogromno, samo tudi s tvoje strani mora priti neka pobuda..

Povej kaj več.. če si izven mesta, nekje na podeželju je to še lažje

drži se
Prijavljen
Vladimirko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #2 dne:: sobota, 04. december 2021 ura: 09:42 »

Zdravo, tudi sam sem nov na tem forumu, poskušal ti bom odgovoriti.
Veliko ljudi poznam, ki so se v mladosti deklarilali kot introventirani, pa so danes normalni posamezniki, ki z lahkoto sklepajo in ohranjajo prijateljstva in stike.
Najlažji način da sklenemo nov stik je, da nekomu pomagamo. Prestavljaj si, da nekdo rabi pomoč. Je nov, se ne znajde, okolje mu je tuje, nikogar ne pozna. Naj bo to oseba A. Trudi premagati določeno oviro z veliko muke, vendar mu je preveč nerodno, da bi kogarkoli prosil za pomoč. Prestavljaj si nekoga, ki to opazi, vendar mu je preveč nerodno da bi ponudil pomoč. Naj bo to oseba B. Koliko muke v določeni situaciji.
Oseba B se odloči da bo pomagala osebi A.
Preprosto, z vprašanjem: „Ali vam/ti lahko pomagam?“, se prebije led.
 „ To mi nikakor ne gre od rok, prosim, če lahko“ sprejme pomoč oseba B.
Strahovi padejo, naši lastni strahovi vedno padejo, ko poskušamo pomagati drugim. Sprosti se ogromno energije. Počutimo se boljše, boljše se počuti tudi oseba, ki sprejme pomoč.
Najlažje boš navezal nov stik na tak ali podoben način. Je pa to aktivno dejanje, dejanje dobre volje. Iz pasivnega opazovalca okoliščin se spremeniš v aktivnega kreatorja dogodkov. To je velik preskok.
Pa srečno v iskanju novih prijateljstev.
Prijavljen

Ceni kar imaš, ne žaluj za tistim kar si izgubil, ne boj se izgubiti.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar