FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 07:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Obsesivne misli in ruminacije....strah pred psihozo  (Prebrano 3047 krat)
Lelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« dne:: nedelja, 26. september 2021 ura: 07:22 »

Spoštovani
Pred 3 leti so se pojavile vsiljivke od takrat imam diagnozo obsesivne misli in ruminacije. S casoma so se stvari uredile in sem zdravila (AD 20mg in za spanje 25mg) ukinila. Pol leta po tem pa se je pojavil strah pred psihozo o njej sem prebirala vse forume, novice in zgodbe. Prvi odziv je bil v smislu "ok jaz tega nimam". Drug dan pa je misel ki sem jo prebrala npr.ubili me bodo kar priletela v mojo glavo in spet panika , branje in nove misli.
Sedaj imam zopet zdravila ze 3 mesece ampak ni veliko bolje. Panika , misli da bom komu kej naredila ali pa drugi meni so skos prisotne.

Ima kdo izkusnje s tem ?
Skos sprasujem
Kaj je narobe z mano , ali bom kdaj zdrava in normalna  , zakaj je do tega prislo , ali se mi razvija psihoza itd.

Hvala vam za odgovore.
Vsem vam želim zdravja.
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 26. september 2021 ura: 08:35 »

Lelly, katera zdravila pa imaš? Ista kot v prejšnji epizodi? In vi isti dozi?
Glede na to, da te je teh misli strah in da panično iščeš nove vire na to tematiko, ki ti ta strah spotencirajo, gre za anksioznost.
Kako sicer preživljaš dneve? Si v službi? Obiskuješ psihoterapijo?
Prijavljen
Lelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 26. september 2021 ura: 09:23 »

Zdravila imam ista v isti dozi. Escitalopram 20mg in loquen za spanje 25 mg.Edino helex imam zdaj po potrebi. Sluzbo sem izgubila zaradi covid 19. Imam termin v oktobru za psihologa na prvem pogovoru sem ze bila.
Prav tako obiskujem dnevno bolnisnico kjer zatrjujejo da nimam psihoze ampak se kr ne verjamem in se ne pomirim.
Prijavljen
Lelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: torek, 28. september 2021 ura: 06:30 »

Ni tukaj nikogar ki se je soočal s podobnimi strahovi , občutki in težkimi mislimi ?

Res si želim iskrenega pogovora.
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #4 dne:: torek, 28. september 2021 ura: 09:24 »

Žal je ta forum kar zamrl...
A imaš v bližini kako skupino za samopomoč?
Lahko pa tudi samo kaj napišeš, če ti pomaga. Ker bralcev je pa kar nekaj.
 rozicodam
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #5 dne:: torek, 28. september 2021 ura: 12:17 »

Pozdravljena Lelly,
tudi jaz sem se soočala s podobnimi strahovi..psihoza.psihoza in shizofrenija...ampak kaj se je zgodilo...minilo je....nekega dne sem enostavno videla da nic ni in je kar minilo...ce bi bila psihoza ti tega ne bi vedela..ne sprasujes v strhu ali je ali ne...to so vsiljive, obsesivne misli...je tezko, hudicevo tezko z njimi....ampak mozgani so narejeni tako,da ko si se ob tej misli ustrasila so mozgani to dojeli kot nevarnost...ker si sedaj v strehu ti posiljajo te misli in strahove, ker te hocejo opozorit na nevarnost...tako da delat na tem da se ne ustrasis..ampak gre zal pocasi...verjemi pa da mine...ko se malo strah sprosti in mozgani se navelicajo..mine,vedno mine,ceprav ni tolazba....
ampak vedno si povej..ce bi bila psihoza bi bila popolnoma samozavestna, sigurna vase ne prestrasena in v dvomih.... rozicodam
Prijavljen
Lelly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 28. september 2021 ura: 14:43 »

Hvala crnipanter...ob tem sem se malo pomirila. Poslala sem vam zs pa ne vem ali ste prejeli
Prijavljen
thinkingmind
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 106

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 17:43 »

Lelly, tudi sama imam podobne težave. Je kaj boljše?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar