FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 06:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pekoča bolečina po telesu  (Prebrano 1569 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Petraa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« dne:: torek, 08. junij 2021 ura: 21:46 »

Pozdravljeni, sem nova na forumu. Ker sem v nosečnosti prvič v življenju začutila da moram zbežati iz trgovine, ker bi drugace omedlela se je stanje po porodu ponavljal vse pogosteje do dneva ko sem dobila zelo močno vrtoglavico in bruhanje ter herpes zoster. Bila sem zelo slabotna in na infuzijoi. Domov so me prišli iskat z rešilcem. Pregled na nevrološki je bil B.p. Pregled na infekcijski b.p. Kri in vse ostalo b.p. Diagnoza panična motnja in anksioznost. Prejela sem Asentro in jo jemala 3 leta. Postopoma sem jo zmanjševala in najbolj mi je ugajalo 25 MG. Odločila sem se da tudi to dam stran saj se po njih nisem dobro počutila. Bila sem utrujena, nenehno sem zehala, zelo sem se potila, bila omoticna, brez volje, zredila sem se 15 Kg. Ko sem prenehala z AD-ji sem se počutila super. Glava čista bila sem polna energije. Vmes sem hodila na psihoterapijo in na bioresonanco, spremenila prehrano. Življenje imam urejeno. Sedaj pa po 7 mesecih me je iz nenada začela zelo noga pect. Pekla me je 10 dni. Šla k zdravniku pregled je bil naslednji: hodi po prstih, hodi po peti pregled krvi zaradi strdkov, vse b.p.Z vami ni nič to je del vaše dusevnosti. Nogo sem si mazala z voltarenom in jemala lekadole in ni nehalo. To me je obremenjevali da se mi je pekoč občutek začel sprehajati po rokah,  na vrh glavoe. Opazila sem tudi da se v službi tresem. Sedaj pa ne vem ali naj začnem nazaj jesti adje in me bo zopet napadala tesnoba ali naj vztrajam in vzamem raje kakšna  pomirjevala. Do sedaj jih se nikoli nisem in jih tudi nimam. Čisto sem zmedena in ne vem kaj naredit. Se koga peče po telesu kot bi te z likalnikom žgali? Kako si pomagate?
« Zadnje urejanje: torek, 08. junij 2021 ura: 21:51 od Petraa » Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 17. junij 2021 ura: 14:11 »

Koliko si pa kaj aktivna? Aeorobna vadba tudi? Mišične mase je zadosti? Stare poškodbe? Obremenitve oz. ponavljajoči se gibi? Kakšna je tvoja prehrana?

Lahko je povezava z anksioznostjo, depresijo, lahko da ni. Lahko je tudi prehranska preobčutljivost-kar boš sama ugotovila z izločevalno dieto in dnevnikom. Zna kar trajati.

Načeloma ti ne škodi spremeniti prehrano, da zmanjšaš vnos omega 6 (vnetne) in povečaš vnos omega 3 (protivnetna).

Vnetje živca ni? Ukleščanje kakega živca? Premik vretenc?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar