FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 06:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ponavljajoča depresivna motnja  (Prebrano 847 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
joco
mgDupGD
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 83

« dne:: torek, 08. junij 2021 ura: 14:38 »

Pozdravljeni.
Od leta 2008 imam anksiozno depresivne motnje ki se ponavljajo prvič sem bil 5 let na zdravilih potem leto in pol brez zdravil dokler se mi ni spet 2015 ponovilo od takrat sem imel 150 mg welbutrin in 50 mg asentro. Asentra mi je vedno pomagala edino mi dela težave z spolnostjo. V dogovoru z psihiatrom smo ukinili asentro in dodali 1/3 tritico bilo je vredu 1 leto. Sedaj se je stanje spet poslabšalo nazaj smo dodali asentro 4 tedne 25 mg zdaj že 5 tednov 50 mg
Psihično sem boljše vendar huda utrujenost je prisotna  tremor rok in celega telesa. Kakšne so vaše izkušnje ali je to še vedno stranski učinek asentre ali mogoče premali odmerek prosim za vaše mnenje. Lp vsem Joco.
Prijavljen

Cico
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« Odgovori #1 dne:: torek, 08. junij 2021 ura: 15:48 »

Zdravo Joco!

Jaz se isto zdravim od 2008. Do 2013 sem imel 50 mg Asentre in sem imel tudi malo probleme z libidom!
Potem sem pa na lastno pest opustil zdravila, zaradi česar se mi je, poleg, 7 dnevnega delavnika, stanje na hitro izredno poslabšalo. Moral se ponovna na zdravila, in sicer iz 50 pa počasi na 150mg Asentre. Ko sem prišel po štirih mesecih nazaj na normalno počutje sem imel mir do Novembra 2019, ko se mi je zaradi preobremenjenosti z delom in turobnega vremena ponovila Anksioznost. Zopet sem moral povišati odmerek, in sicer na 200 mg. Po izboljšanju stanja sva se z psihiatrinjo odločila za menjavo ADja, iz Asentre(200) na alvento(225mg). Mislim da ima alventa širši spekter delovanja,(ni toliko preskakovanja utripa) Pred dobre 14 dnevi se mi je zopet ponovila anksa, predvsem zaradi pandemije in bolj kot 4 mesece dolgega varstva treh malih otrok, ki pa jo že počasi obvladujem. Trenutno se še malo tresem, drugega pa ne. Da se ne prestrašiš preveč, sem za ponavljanje Ankse kriv sam, razen te zadnje. Ankso se da popolnoma obvladati, samo da nekaj narediš na sebi, samo zdravila so premalo, najbolje da se o tem pogovarjaš z takšnimi kot sma midva, še bolje pa z terapevtom., predvsem pa si ne nalagaj preveč načrtov in obveznosti. Preberi kakšno knjigo na to temo ( tris panična motnja, premagovanje anksioznosti za telebane, ....)

lp

Prijavljen
joco
mgDupGD
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 83

« Odgovori #2 dne:: torek, 08. junij 2021 ura: 19:38 »

Cico hvala za odgovor sem se pogovarjal z psihiatrom ki je mnenja da mi psihoterapije niso v pomoč ker zgleda da je pri meni biološki razlog za moje težave. Lp.
Prijavljen

Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar