Cico
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 08. junij 2021 ura: 15:48 » |
|
Zdravo Joco!
Jaz se isto zdravim od 2008. Do 2013 sem imel 50 mg Asentre in sem imel tudi malo probleme z libidom! Potem sem pa na lastno pest opustil zdravila, zaradi česar se mi je, poleg, 7 dnevnega delavnika, stanje na hitro izredno poslabšalo. Moral se ponovna na zdravila, in sicer iz 50 pa počasi na 150mg Asentre. Ko sem prišel po štirih mesecih nazaj na normalno počutje sem imel mir do Novembra 2019, ko se mi je zaradi preobremenjenosti z delom in turobnega vremena ponovila Anksioznost. Zopet sem moral povišati odmerek, in sicer na 200 mg. Po izboljšanju stanja sva se z psihiatrinjo odločila za menjavo ADja, iz Asentre(200) na alvento(225mg). Mislim da ima alventa širši spekter delovanja,(ni toliko preskakovanja utripa) Pred dobre 14 dnevi se mi je zopet ponovila anksa, predvsem zaradi pandemije in bolj kot 4 mesece dolgega varstva treh malih otrok, ki pa jo že počasi obvladujem. Trenutno se še malo tresem, drugega pa ne. Da se ne prestrašiš preveč, sem za ponavljanje Ankse kriv sam, razen te zadnje. Ankso se da popolnoma obvladati, samo da nekaj narediš na sebi, samo zdravila so premalo, najbolje da se o tem pogovarjaš z takšnimi kot sma midva, še bolje pa z terapevtom., predvsem pa si ne nalagaj preveč načrtov in obveznosti. Preberi kakšno knjigo na to temo ( tris panična motnja, premagovanje anksioznosti za telebane, ....)
lp
|