FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 06:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: HELP- res čuden občutek...  (Prebrano 1525 krat)
Lagertha
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 14:10 »

Pozdravljeni.

Torej...stara sem 35. Zavedam se, da imam hude težave - anksioznost, verjetno sem že dperesivna, imam napake panike, ogromno telesnih simptomov...hodim ze leto na terapijo, ampak ni izboljsanja. Itak nimam več veselja za nič v lajfu, živim iz dneva dan, ker pač sem.

Zadnje čase pa se pojavljajo neki čudni občutki 'neskončne groze, občutka konca, predaje'. Zelo fizični!
Spomnim se leta 2015, ko sem doživela anafilaktični šok in mi je krvni tlak grozljivo padel - takrat sem v vsej paniki in tesnobi doživljala podobno, ampak zdaj se pa to pojavi kar tako, ali pa me filing zbudi iz spanja.

Občutek neke teže v prsnem košu, občutek bližajoče se pogube, kot, da ne zmorem več in da se odklapljam od tega sveta. V tistem trenutku mi je vseeno za vse - za otroka, svet, ki ga zapuščam za sabo. En tak grozen občutek obupa, predaje.....da bi sam rekla 'odpeljite me pa nafilejte me s tableti, da to čimprej mine'. Ne morem več.

Kaj bi to lah blo? Kdo doživlja kaj podobnega?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 14:29 »

Pozdravljena.
Obcutek obupanosti in predaje.. je dusevni klic po spremembi. Psiha ti prek telesa sporoca, da ne more vec. Cesa? Kaj te v tvojem zivljenju tako bremeni? Oz kako ti dojemas samo sebe in svoje zivljenje?
Trenutne situacije se povezujejo tudi s starimi, preteklimi custvi v podobnih situacijah, kar sproza zelo mocna custva. Tako, da te lahko prek sedanje bremeni tudi neka pretekla izkusnja.. bolecina ali travma. In to je za raziskati in predelati. Se nauciti ravnati s temi custvi, ozavestit custveno-miselno dogajanje, spremeniti kaksne situacije ali poglede. Zelo dobrodosla pomoc ti bo psihoterapija pomezik
Prijavljen
Lagertha
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 15:54 »

Ojla..hvala za tvoje misli.
Kot sem rekla..na terapijo hodim, ampak mi je kvečjem slabše po njej, kot pa bolje (ker preko nje dobivam še bolj objektiven pogled na moje zlorabe s strani staršev). Še bolj me zadane.

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 20:20 »

Ja, tudi sama poznam zlorabo s strani starsev, zal Angry
Normalno je, da ti je po terapiji se slabse, ker ozavescas stvari, ki so se dogajale. To je zate samo dobro. Scasoma se bos naucila ravnati s temi mocnimi obcutki in custvi in jih bos predelovala in predelala. Pri tem pa nujno rabis empaticno terapevtko, ki ti je v podporo. Jo dozivljas kot podporo? Le govori z njo o svojem dogajanju.. Scasoma..s predelovanjem se bo to umirjalo.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar