FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 06:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija je resnična stvar  (Prebrano 1554 krat)
GasperP
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: petek, 05. februar 2021 ura: 14:22 »

Depresija verjemite mi, je resnična stvar ki sem jo doživel na svoji koži.
Zato sem danes tukaj z vami, da vam delim kako je depresija vplivala na moje življenje.

Ime mi je Gašper in star sem 30let. Ker imam veliko časa trenutno med karanteno sem se odločil, da vam prvič delim del mojega življenja ki ne ve veliko ljudi za to. Odločil sem se to vse skupaj napisat zarad ene posebne osebe ki sem jo spoznal 20.11.2020. In seveda da se tudi drugim odprem vam delim mojo zgodbo da me bolje spoznate in razumete.

Začelo se je vse skupi nazaj pred poletjem 2014, ki sem spoznal eno punco s katero sem se veliko družil. Trajalo je nekaj mesecev vseskupaj, nisva bila skupaj samo res veliko sva se družila in jaz sem se zelo navezal na njo.
Meni se je zdelo fajn ko me je vsakič klicala ven za sprehod, pijačo ali kino ker se mi še to prej nikol ni zgodil da bi katera punca sploh želela kaj takega z mano. Skupaj sva šla enkrat na morje tudi, ko sem kar naenkrat spoznal oziroma prvič vidu da se ona dobiva še z enim fantom meni pa nikoli tega ni povedala. Ko sva se prvič spoznala je rekla da je samska.
Mene je to močno prizadelo ko sem vidu slike tudi na omrežjih ki se poljublja s tem fantom zato sm se odmaknil in prekinil stike z njo.
Bilo mi je težko in imel sem tako obdobje ki je trajalo približno 3mesece ko nism šel iz hiše. Glih v tistem trenutku pred tem dogodkom se mi je zgodilo da mi niso podaljšalo pogodbe v skladišču kjer sem delal eno leto in da mi je umrla mačka ki je imela levkemijo. Tako da so te dogodki vse skupi samo povzročili da sem bil brez volje za druženje in sploh da bi karkoli naredu. Želel sem si pa sem bil preveč len.
Tri mesece sem bil v stanju ki sem spal po 10ur, 12ur... včasih tudi po 18ur dnevno. Nisem niti komuniciral z nobenim od prijateljev v tem času, tudi nism odgovarjal na sporočila ampak vse ignoriral. En dan sem pojedu samo en obrok, nasledni dan sem cel dan jedel tako da sem imel skos nihanje v rapoloženju. Dnevno sem 20x pomislil na samomor pa nikol tega nobenmu povedal, zgubil sem 12kil v času tega dogodka.V glavi skos premleval po cele dneve razne misli. Občutki slabe volje, žalosti... in sem želel to da se preneha in težko je res kar odmisliti vse to. Spraševal sem se kako bi končal ali spremenil to vseskupaj. Iskal po googlu kakšni so simptomi za depresijo in sem samo bil ja ja, ja to tudi, ja to sem jaz ... in sem si reku da morem to spremenit in končat to.
Tako da sem v jeseni 2014 se začel spet sociolizirat s svojimi prijatelji ki sem jih zapustil za 3mesece. Razmišljal sem kaj bi naredil in kaj ne, nism želel še bolj prizadet ljudi okol sebe ki me imajo radi
Ugotovil sem da moram jaz narest spremembo in si sam seb pomagat če želim preživet to, začel sem brat knjige in mi je pomagalo. Kasneje sem dodal še šport in meditacijo in sem bil čisto druga oseba. Vesel sem da je vse skupaj hitro minilo in da nism še kakšne neumnosti naredil ki bi jo lahko zdaj obžaloval.

Še zmeraj nevem kaj je tako povzročilo tako spremembo v meni, vrjetno sem samo mogu čez te stvari it da sem zdaj taka verzija sebe kot sem. Še zmeraj delam na sebi vsak dan probam kaj spremenit na boljše in se kaj novega naučit. Ugotovil sem se da mentalno nism tako močan bil kot sem fizično in sem to spremenil s spremembo življenskega sloga in pogovora z ljudmi. Včasih je res treba čisto malo narest pa nekomu lahko zelo polepšaš dan. Lahko rečem da sem hvaležen za te težke dogoke ki sem jih doživel ker sem rastu s tem in sem zdaj 10x boljša verzija sebe kot sem bil prej.
Zato bi vsakemu rad povedal ko gre čez težke trenutke v življenju, da nisi sam ali sama, zmeraj so ljudje okoli tebe ki te imajo radi in te znajo cenit za to kar si. Ne si vzet življenja ker smo vsi unikat in vsako življenje je posebno in vsi ga drugače živimo.
Samo ti boš vedu/vedela kaj je vse skupi to povzročilo in probaj to spremenit in se naučit iz tega.

Gašper
Prijavljen
Dantalion
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 81

« Odgovori #1 dne:: petek, 05. februar 2021 ura: 18:35 »

Lep zapis! oki

Verjamem, da ni lahko takole odpreti svoje knjige in jo enostavno dati na polico za druge. Odlično preusmerjanje energije v pozitivno smer. Lahko si prepričan, da tvoje branje deluje motivacijsko ali ohrabrujoče, že želiš.
Prijavljen

Who are you to question my sincerity?
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: petek, 05. februar 2021 ura: 19:46 »

Zdravo Gasper Smiley
Rada berem taksne zgodbe, ko clovek zna preziveti svoje slabe case...oz celo tako kot ti, se iz njih nekaj nauciti in se spremeniti na bolje. Bravo clap clap
Prijavljen
Micha
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 10. oktober 2021 ura: 21:50 »

Žalostna zgodba in dober, kaj dober, odličen razplet.

Nisi edino napisal, kako si prišel iz tvoje depresije. Brez tablet, terapij?
Če je to tako, je zadeva še bolj vredna hvale.

Je celo neverjetna, saj sta izguba službe, ter izguba ljubljene živali zelo stresna dogodka.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar