FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 19:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Dragi "soborci" z vami bi rad delil svojo izkušnjo v upanju da bo komu v pomoč  (Prebrano 3692 krat)
gamči
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sreda, 11. november 2020 ura: 14:11 »

Torej točno štiri leta je minilo odkar se mi je življenje obrnilo na glavo  Shocked. Vsi simptomi so bili fizični: od (prvega) pretiranega uriniranja do mravljincev na konicah prstov, bolečin v mišicah, tiščanja v prsih, občutka "mehkih nog" (kot ob izpitu), glavoboli, šumenje v ušesih, neprestan občutek strahotne nelagodnosti skoraj 24/7...v glavnem sej vsi tukaj veste dobesedno "norija". Osebna zdravnica me je seveda poslala na vse živo preiskave (+ sam na urgenco - pulz 120 v mirovanju...), rezultati itak vse ok. Sledi googlanje, ki kaže na generalizirano anksiozno motnjo. Sploh nima smisla ponavljati, kar ste se itak tukaj večinoma vsi spraševali: od kod in zakaj pa to? Pa saj nimam nobenih strahov, živim srečno družinsko življenje brez hudih pretresov, športam, ne kadim, ne pijem...Edino, kar se mi je zdelo možno je pravzaprav moje rano otroštvo do 4 leta, ko sem bil posvojen (v resnično čudovito družino). Pred tem se itak ne spomnim ničesar, zato  "razčiščevanje" nima pravega smisla. Osebna zdravnica mi je sicer dala napotnico za psihijatra. Le ta mi je  (ob začudenju kako mi je udarilo le na fizikalijo) dejal le, da s tabletami ne bova nič rešila, lahko pa poskusim z avtogenim treningom. Seveda sem to tudi naredil in po nekaj mesecih ugotovil, da ni nič bolje. Nadaljeval sem z EFT metodo, progresivno mišično relaksacijo, meditacijo...rezultat praktično isto. Kljub temu nisem obupal in iskal dalje. Naletel sem na t.i. TRE metodo (vaje za sproščanje travme), ki mi je prva prinesla nekaj otiplivih rezultatov in za malenkost boljše počutje. Sledil je še poskus pri homeopatu, ki mi je za cca 2 meseca dejansko skoraj "izničil" vse simptome. Pri njemu sem bil še 3x, vendar je žal uspešnost "zdravljenja" z vsakim obiskom upadla. Ko sem se že sprijaznil z dejstvom, da bo pač "gamči" očitno šel z mano v grob, sem na začetku letošnjega leta naletel še na metodo neurofeedback. Priznam, da nisem polagal veliko upanja, ampak (razen denarja Smiley saj nisem imel kaj izgubiti. Po 2 mesecih (ravno v času spomladanske korona karantene) sem že čutil občutno izboljšanje. V naslednji mesecih pa je bilo samo še bolje in bolje...Prejšni mesec sem terapijo končal in lahko samo rečem: hvala vsem bogovom +(hvala sebi, ker nisem obupal in iskal rešitev:) da sem (p)ostal spet stari jaz. Seveda smo vsi ljudje različni in čeprav je pomagalo meni ni nobene garancije, da bo pomagalo tudi komu drugemu. Pa še nekaj je potrebno upoštevati, kar mi je namignila terapevtka: Ker nisem (bil) na tabletah, možgani niso "zamaskirani" in  do izboljšanja stanja je prišlo hitreje. Upam, da bo kdo v mojem pisanju našel kaj, kar mu bo v pomoč. lp ex gamči              
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 11. november 2020 ura: 21:06 »

Živjo,
Rea super in bravo, da ti je uspelo!! Upam, da bo stanje trajalo in trajalooo  clap

Me pa zanima vec o tej TRE metodi, kako ti deluje?
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
gamči
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 15. november 2020 ura: 19:07 »

Najprej hvala in ja, naj trajaaaa. Glede TRE metode: Bistvo metode je simulacija tresenja kot pri živalih, ki se po doživetem stresu ob boju za življenje simultano tresejo in s tem sproščajo nakopičeni stres. Poguglaj TRE method David Berceli. Sam sem začel pri profi terapevtki, ki me je vodila v nekaj srečanjih skozi proces, nato sem nadaljeval sam. Poglej si se kak video, kjer lahko vidiš kako se telo ob sproščanju blokad zvija popolnoma nenadzorovano. Zanimiva iskušnja...Mislim, da je vredno poskusiti. Srečno in držim pesti  oki
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.392

« Odgovori #3 dne:: torek, 17. november 2020 ura: 10:58 »

Hm, samo eno malenkost bi vprašal, če kdo ve. Ali je to tresenje morda kaj v zvezi s tistim, ko rečejo, da se nekdo trese od strahu? Pa kako to naredijo umetno? A primeš za elektriko, da te trese? Oprostote, traparije sprašujem. A tole tresenje mi v resnici deluje čudno.
Prijavljen
gamči
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 18. november 2020 ura: 11:38 »

Živjo, ja res je povezano z izrazom da se "treseš od strahu". Pri živalih se tresenje sproži avtomatsko, takoj po "uspešnem begu". Ljudje pa si ga samo kopičimo in premalokrat dobesedno "otresemo". Pri metodi TRE pa telo oz. mišice spravimo v položaj, ko pride do prisilnega tresenja. S tem (poenostavljeno povedano) damo v sistemu beg/boj signal sproščanja. Se opravičujem za laično razlago. Sam sem imel izredno zategnjene mišice v ledvenem predelu in s to metodo sem jih počasi "mehčal". Tudi sam ne bi verjel, da zadeva deluje, če ne bi sam doživel.

Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136

Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.

« Odgovori #5 dne:: sreda, 18. november 2020 ura: 12:00 »

Zanimivo. Hvala za izkušnjo  :rozicodam

Vsekakor bom poskušala s to metodo, ker mi nekako instinktivno kaže, da je dobro, da stres, jezo in vsa negativna čustva "raz(s)treseš". Dolgo nakopičena, potlačena čustva, jezo, sprostiš s pogovorom; to sprotno navlako, o kateri pa nimaš kaj veliko za diskutirati, pa enostavno fizično streseš. Kot počno živali.

Lahko pa povem eno svojo izkušnjo s tresenjem, ki sem jo imela nekaj časa nazaj, pa sploh nisem vedela, da dejansko obstaja metoda s tresenjem Smiley Nekaj časa sem bila na delovnem mestu podvržena mobingu s strani vodje. Nato sem šla na drugo delovno mesto, osebo, ki je izvajala mobing še zelo pogosto videvam po hodnikih. In vedno, ko grem mimo, se po nekaj metrih stresem (ne načrtno), pač občutim tak nekak gnus do nje, da se kar stresem. Nekako se sprosti trenutna napetost, o tej osebi več ne premišljujem, grem dalje in je vse kul. Smiley
Prijavljen
2005MAJA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 05. februar 2023 ura: 12:01 »

Mene pa zanima, koliko časa je trajala terapija, kolikorat si šel ter kak zalogaj je to cenovno.
Hvala!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar