FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 14. julij 2026 ura: 05:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Sploh začeti ali ne  (Prebrano 844 krat)
sava
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: ponedeljek, 02. november 2020 ura: 13:58 »

Splošni zdravnik mi je zaradi tesnobnosti predpisal Asentro. Ko sem prebrala navodila z vsemi stranskimi učinki vred se  me je polotil dvom ali sploh začeti, ali raje ne. Tesnoba je res huda, očitno se je nalepila še depresivnost, saj nisem za nobeno rabo več. Nobene od zadanih nalog mi ne uspe speljati, še huje niti začeti ne. Od poletja je iz dneva v dan vse samo še slabše.
Nisem več mlada, Predpisanih imam kar nekaj zdravil, ki jih pri Asentri ne priporočajo, še huje, prepovedujejo. Moti me tudi, da se Ad-ji predpisujejo kar tako na lepe oči. Kaj ne bi bilo potrebno prej preveriti nivo serotonina, dopamina, adrenalina itd. Meni verjetno manjka vsega. Dolga desetletja trajajoča tesnoba z vmesnimi depresivnimi epizodami (reaktivne depresije), so verjetno moje zaloge precej, če že ne čisto izpraznile.
Potem je tu tudi moje nagnjenje k nocebo efektu. Obstaja kar  nekaj zdravil, ki jih nisem mogla uživati ravno zaradi hudih stranskih učinkov.
Tudi, če AD-ji ne povzročajo telesne odvisnosti, je psihična še kako prisotna, Kako naj nekdo, ki se mu počutje izboljša neha jemati antidepresiva, predvsem zato, ker vsi po vrsti navajajo hude odtegnitvene reakcije. Pa še nekaj stvari me moti. Vem, če ne bom poskusila jemati zdravila ne bom vedela. Prvo je rejenje, ki ga navaja večina uživalcev AD-jev, drugo nenormalno potenje, tretje, da ne smem spiti niti kapljice alkohola. Ta je huda, ker sem iz vinarskega okolja. Saj ne, da ga žrem, a kakšen kozarec mi pa paše. Hvala za vaša mnenja.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.892

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. november 2020 ura: 19:39 »

Nisem več mlada, Predpisanih imam kar nekaj zdravil, ki jih pri Asentri ne priporočajo, še huje, prepovedujejo.
Sava pozdravljena na našem forumu.
V primeru, da se zdravila ne smejo jemati skupaj z Asentro bo potrebno to predebatirati z zdravnikom.
Predvsem v kolikor je ne samo ne-priporočeno temveč celo prepovedano.
Posvetuj se raje z psihiatrom ker so bolj specializirani za psihofarmakologijo.

Ad so bergla, ki ti pomaga da se pobereš in nato lahko spreminjaš svoje življenje v bolj ustrezno smer. Nažalost so predpisovani vsevprek, a kot vsi vemo, niso čudežna tabletka sreče.
In res je, danes jih predpisujejo "po telefonu" ...

Zelo senzibilne osebe tudi stranske učinke bolj čutijo.
Zato so priporočena uvajanja AD res postopna. Po osminko prvi teden in nato postopoma poviševati. Enako je z opuščanjem AD ... postopoma in skozi daljši čas. V kolikor med tem časom, ko si jemal AD nisi v svojem življenju NIČ spremeni, so vzroki tesnobe/depre ostali enaki ... se bo počutje zelo hitro sesulo nazaj na nulo... AD samo vzdržujejo neko stabilnost, ne pozdravijo ničesar.

Nizka doza AD tudi nima nekih drastičnih stranskih učinkov,
tudi kak kozarec vina je pri nekaterih AD dovoljen. Visoke doze pa seveda prinesejo tudi povečane stranske učinke.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 130

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 02. november 2020 ura: 20:42 »

Lep pozdrav,
mislim, da se da, če se hoče, tudi drugače, ni mus z ad-ji pri vseh stanjih. Kar se tiče jemanja ad in reditve, jaz se, ko sem imela na začetku samo en ad, nisem redila, bila sem suha kot manekenka. Ko pa sem dobila zraven ap, pa sem se zdebelila kot maček pozimi  sesmejem, čeprav to ni smešno  Sad
Drugače pa, jaz imam tudi zdravila, trenutno ap in stabilizator razpoloženja in pijem alkohol. S tem mislim, da se ne nalivam, ampak ko se mi zalušta, spijem deci ali dva, kar pa se zgodi mogoče v povprečju 1 krat na dva tedna. Mislim, da ni nič narobe, četudi ima človek zdravila, da če spije en deci ali pa dva tu in tam.
Lep večer vsem  rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar