FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 06:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: izdana...  (Prebrano 2729 krat)
katja0000
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: četrtek, 29. oktober 2020 ura: 12:52 »

lepo pozdravljeni.
Pisem vam ker sem se znasla v zelo neprijetni in tezki situaciji. Naj na kratko opisem.
Bila sem porocena, medtem sem spoznala nekoga drugega(imenovan M). Z bivsim mozem
imam stiriletno puncko.
Zveza z M je trajala okoli 3 leta. Seveda vse popolno, roznato, skupni nacrti za zivlenje, sprejel je mojo hcerko... Po nekaj casa mi je dal M pogoj da se naj locim ali pa on oddide!V tem casu pa se je M odmaknil da imam cas razmisljiti(prb 14 dni). Po premisleku sem seveda podala vlogo za locitev, da bi lahko zazivela z M. Ko sem ponovno stopila v stik z M da mu sporocim novico o locitvi, mi je on dejal da me zapusca... Zame je bil to popolen sok in padec na dno. Razlogi za njegov odhod so bili iz tedna v teden drugacni: da me zapusca ker ni dovolj dober zame, da mi ne more dati tega kar si zasluzim, da v njem ni vec toliko custev kot prej(po 14 dneh naj bi izgubo custva do mene), da nama z hcerko omogoci da nama bo lepse brez njega, da si nebo oprostil da sem se locla zaradi njega.
Seveda je vmes spoznal da me ima rad(oz. da poskusima) ampak je vedno znova odsel. V petek zvecer mi pravi da me ljubi, v soboto oddide. Poslovil se je na nacin da sma se dobila, mi je vrnil vse stvari, se jokal kot mali otrok z besedami da naju zapusca. Ta zmeda se je vlekla sedaj 3 mesece. Seveda ga imam rada in sem vsake toliko js stopila v kontakt z njim, mogoce le z sporocilom da ga imam rada. odziv je bil le da nama zeli vse lepo in da je koncano.
Iskreno nevem kako naprej.Prevec dobro ga poznam in vem da dela nasproti svojim custvom. Seveda me je blokiral in ponovno odblokoral na omrezjih. Bojim se da je to res konec, kljub vsemu pa se vedno upam.
Naj grem naprej, poskusam dojeti stvari... ?
Iz tedna v teden pricakujem drugace, to me sebolj ubija..
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 29. oktober 2020 ura: 13:24 »

Pozdravljena!
Res si v neprijetni situaciji. Vse skupaj je sprozilo malo morje custev... Vendar si ti, kot tudi tvoja hcerka!! zasluzita, da zdaj maksimalno poskrbis zase in s tem tudi zanjo. Locitev je sok tidi za hcerko, ki potrebuje cimvec obcutka varnosti in stabilnosti. Tvoja naloga zdaj je, da se usmeris vase..zgradis svoje funkcionalno in custveno zivljenje. Ne da se usmerjas na druge.. ki so enako custveno nedorasli, kako se bodo oni odlocili in v njih ni za iskati utehe. Ce sama ne zmores, potrebujes psihoterapevtsko pomoc, da bos zrastla v bolj samostojno custveno osebnost z lastno vrednostjo.
Zal mi je, da se je tako odvilo. Vendar te tvoja situacija napeljuje, da bo zelo dobrodoslo delo na sebi!! Zate in za tvojo hcerko. Ker si obe to zelo zasluzita!! Poskrbi zase! In poskrbi zanjo!!! Razlozi hcerki, da jo imata oba z ocetom rada in da ni ona kriva. Povej ji, da ji bosta stala ob strani. Pokazi ji, da je lahko varna! Naredi zase vse, da bos ti cimbolje sama s seboj!!
Prijavljen
katja0000
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 29. oktober 2020 ura: 13:56 »

hvala nives! v trenutkih res pomoslim na pomoc. Mogoce ste malo drugace razumeli kot sem hotela povedati. Hcerka je lepo prenesla locitev z možem. Izpostavila sem namrec da sem imela polek moza v zivlenju to osebo imenovano M. katera me je po locitvi zapustila. Ves clanek se nanasa na zdejsnjega partnerja ki ke odsel in ne na moza.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 29. oktober 2020 ura: 14:27 »

Kljucna si ti in tvoj odnos do sebe! Zdi se mi, da prevec polagas svoje zivljenje na tale odnos z M. Iz njegovega ravnanja je ocitno, da je malo nezrel. Tvoja odgovornost je, da razisces svoj stil navezanosti na moske, ki gre vzporedno z odnosi, kot si jih imela v primarni druzini. Ugotoviti, kaj ti zelis zase in svoje zivljenje. Crpati iz sebe in ne iz odnosa z moskim. Ugotoviti, kje si ti nedorasla, da si izbrala tega M. Zakaj se vedno cakas na njegov odziv in sebi ne postavis meje do tega, kar toleriras v odnosu z njim. Preberi si kaj na temo odvisnosti od odnosov. Zaradi tega se sploh dogajajo vzporedne zveze z vec osebami. oki
Zrel partnerski odnos zahteva iskrenost in custveno odprtost. Ce tega nisi znala ponuditi v odnosu z mozem, nimas dobre popotnice za naslednji odnos. Skratka ugotoviti, kje si ti. Okrepiti sebe custveno. In se vnaprej nauciti delovati bolj funkcionalno!
Pa veckrat povej hcerki, ce ji se nisi, da ni kriva in da sta oba zanjo na razpolago. Morda ne pokazejo...ampak potegnejo nase krivdo in okrnjen je obcutek varnosti.
« Zadnje urejanje: četrtek, 29. oktober 2020 ura: 14:38 od Nives » Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar