FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 07. marec 2026 ura: 16:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vrat  (Prebrano 1905 krat)
Anakonda
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: torek, 22. september 2020 ura: 12:55 »

Pozdravljeni,
ne vem ali je moj problem za psihiatra ali zdravnika. Naj bi imela generalizirano anksiozno motnjo in jemljem citafort 10mg že nekaj let.
Že dva meseca se mi vsak večer zgodi, da tik preden zaspim začutim čudno dogajanje v vratu. Kot, da bi mi nekaj močno utripnilo (živci) po celotnem vratu , potem se bolečina-toplota nekako razlije po vratu do glave. Občutek kot, da komaj pridem nazaj do zavesti, verjetno ker sem ravno na meji spanca. Po tem imam še nekaj časa čuden občutek. Skoraj vedno se zgodi, ko se obrnem na desno stran. Kaj bi to lahko bilo?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.979

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: torek, 22. september 2020 ura: 15:47 »

Imas sicer kaksne anksiozne simptome se? Tezko je rect.. Ce mas se kaksne simptome, je bolj anksioznost. Ce nimas..bi jaz sla do zdravnice.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #2 dne:: torek, 22. september 2020 ura: 18:51 »

Ce se tole pojavlja pri premikanju glave, vratu, bi lahko bila vratna hrbtenica, ki pritiska na živce ali je pa kakšen vkleščen. Lahko tudi žile. Jaz bi se tudi posvetovala z osebnim zdravnikom, mogoce vas pa poslje do kaksnega fizioterapevta  Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 11. oktober 2020 ura: 08:09 »

https://sensa.metropolitan.si/zdrave-odlocitve/za-bolecinami-v-hrbtu-se-skrivajo-neizrazena-custva/

Malo drugačen pogled na bolečine....
Lep pozdrav
Prijavljen
Lukas21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 12. oktober 2020 ura: 15:14 »

Živjo!  Grin
Nimam sicer takšne simptomatike kot ti ampak tudi jaz imam ubistvu z vratom največje težave. Sedaj je recimo, da boljše ampak se od začetka spomnim, da sem imel skoraj ves čas občutek kot bi mi nekdo sedel na ramenih ali pa kot bi bil ves čas zaležan od čudnega spanja. Jaz imam občasno še bolečine, pritisk v teh kotanjah (če greš od ušes proti hrbtenici). Osebno težko znosno ampak kot sem rekel se počasi umirja. Meni je psihologinja povedla "teorijo" zakaj nas bolijo različni deli telesa oz. zakaj ima vsak od nas določen del, ki nas boli in ovira. Naj bi šlo za to, da se ta anksioznost usede na najbolj šibek del telesa. Recimo, da se s tem strinjam. Je pa tudi res, da sem sam zelo velik in bolj v pomanjkanju z mišično maso.
Ni bil ravno nasvet ampak včasih pomaga že samo če kaj prebereš, sploh v tem zagrenjenem vremenu.  ne
Prijavljen

Lukas21
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar