FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 05:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nitke in motnjave v očeh (eay floaters)  (Prebrano 4051 krat)
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 31

« dne:: torek, 11. februar 2020 ura: 12:37 »

Pozdravljeni

Ze nekaj let me mucijo nitke in motnjave v očeh. Nekaj casa sem jih ignoriral, zdaj pa me zopet spravljajo ob pamet. Bil 3 krat pri okulistu in mi rekel da to pac je tako. Zdravim se za anksioznostjo in panicnimi napadi. Zdaj sem ze mesec in pol na robu z zivci. Hodim k psihiatru.
Vendar so te nitke prav nadlezne na svetlobi. Strah me je zopet it ven, nic me ne veseli. Ne vem kaj naj.

Hvala.
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 125

« Odgovori #1 dne:: torek, 11. februar 2020 ura: 18:25 »

Pozdravljen Bobo,
a si pomislil, da je mogoče to od zdravil? Od zdravil je lahko marsikaj... Kdaj si začel z psihofarmaki in kdaj se ti je točno začelo to z očmi? Malo prekalkuliraj.
Drugače pa tudi meni se včasih zgodi, da imam to v očeh. Je pa res, če se dogaja pogosto, da ni prijetno.
Našla sem link: https://coopervision.si/skrb-za-dober-vid-in-zdrave-oci/motnjave-v-steklovini
Piše, da se da z laserjem tudi odpraviti itd.... poglej link.
Upam, da sem bila kaj v pomoč.
Lp
Prijavljen
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 11. februar 2020 ura: 18:49 »

Pozdravljena
Hvala za odgovor.

To se mi ze dogaja se preden sem zacel z tabletami. Zacelo se je pred 20 leti. Takrat sem zapadel v anksioznost, vendar se nisem zdravil. Nekako je minilo. Strah pred nitkam pa je ostajal. Bil pri okulistu vendar mi je rekel da se tukaj ni kaj narediti. Pred 10 leti sem se zacel zdraviti z antidepresivi. Vmes smo prekinjali zaradi izboljsav. Zadnja tri lera je bilo v redu nakar pred mesecem in pol panicni napad, ko sem pomislil na te motnjave v steklovini in nitke. Zdaj sem cisto na tleh. Zdaj sem dobil Triticco in Apaurin dva tedna nazaj. Strah me je cesa hujsega. Prebral sem ze vse pocez po internetu, ter se se bolj napsihiral. Vidim jih pa na jasnem nebu ali belih stenah.

Padel sem v zacaran krog.

Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 125

« Odgovori #3 dne:: torek, 11. februar 2020 ura: 19:00 »

Žal mi je...
Sem pa prepričana, da za vsako stvar obstaja rešitev, mogoče ne čez dan, ampak čez čas pa.
Svetujem ti, da ne bereš negativnih stvari in da bereš bolj dobre, pozitivne stvari.
Kar se pa tiče apaurina, pazi pri jemanju tega, saj je dolgoročno jemanje lahko zelo nevarno. Glih včeraj sem brala na 24 ur o enem gospodu, ki je celo psiholog, priznani in s eje zasvojil od njih. Tudi ko sem bila v bolnici, sem spoznala ljudi, ki so bili v bolnici zaradi odvajanja od benzodiazepinov. Ne strašim, samo posvarim. Pomagaj si z tehnikami dihanja, s prijetno sproščujočo muziko na youtube, ali mogoče meditacijo, nevem ogromno je stvari. Osredotoči se na rešitev problema ne na sam problem.
Lp
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #4 dne:: torek, 11. februar 2020 ura: 22:01 »

Delam v okulistični ambulanti, tudi sama imam te nitke, sploh če pogledam v belo steno, modro nebo... predvsem, ko so oči utrujene. V starosti je to zelo pogost pojav, tudi pri maljših... pojavi se zaradi prahcev v steklovini, motne steklovine  Smiley

Poslušaj zdravnico, saj to res ni nič takega, sploh pa ne nevarnega Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 12. februar 2020 ura: 10:46 »

Pozdravljena Regina, hvala za odgovor

Kljub vsemu me spravljajo v obup. Nekaj casa sem jih ignoriral, zdaj pa kot da jih je vec. Ali je to zaradi straha, ker so res motece. Konstantno mi priletijo mimo vidnega polja. Ali anksioznost vpliva na to da jih več vidiš? Hvala

Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #6 dne:: sreda, 12. februar 2020 ura: 12:45 »

Huh, ne predstavljam si. Paraziti pa niso? Vem, da je nek parazit, ampak takrat migeta, valovi ampak to je ves čas pristotno in antiparazitik pomaga. Pa najbrž bi dr. med. to že ugotovili?

Jaz včasih pri mežinkanju vidim razne svetlikajoče drobce prahu verjetno ali pa v močnem sonču. Ni pa to v očesu, to je zunaj.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #7 dne:: sreda, 12. februar 2020 ura: 15:06 »

Kljub vsemu me spravljajo v obup. Nekaj casa sem jih ignoriral, zdaj pa kot da jih je vec. Ali je to zaradi straha, ker so res motece. Konstantno mi priletijo mimo vidnega polja. Ali anksioznost vpliva na to da jih več vidiš? Hvala

Pozdravljen... najprej bi te vprašala kdaj si bil zadnjič pri okolistu, pa tudi leta so pomembna...

Sama sem že malo starejša in prav tako imam podobne težave... baje je to motnja steklovine, ki se počasi spreminja...to se neda popravit, se pa omili s kapljicami umetne solze, da je oko ves  čas vlažno,
ob močni svetlobi (sonce, sneg) očala... meni so svetovali, če se bo stanje slabšalo oz. če se bo pojavil temen del očesa, naj se TAKOJ vrnem nazaj...

Pri anksioznosti se ponavadi pojavi meglen vid... posledica tesnobe,  migetanje živca v očesu...posledica nervoze...lahko pa se pojavi tudi kot stranski učinek zdravil...

Poskušaj se sprostit in bo verjetno popustilo...drugače pa obisk okulista. da boš pomirjen.

Želim ti vse dobro  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 13. februar 2020 ura: 10:27 »

Sama živim s temi nitkami že 35 let. Bolj vidne in moteče so, če se slabše počutim (psihično ali fizično). Ko sem dobro, jih sploh ne opazim, če jih nočem. Če pa jih hočem videti, jih pa seveda vidim. Tudi meni so v vseh teh letih že večkrat povedali, da to ni nič nevarnega. Zaradi hormonov in takih razlogov pride do zgoščevanja očesne steklovine, kar pa ne vpliva niti na vid (dioptrija) niti na kaj drugega.
Pač, navaditi se boš moral.

Ribica
Prijavljen
oshee
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 150

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 05. marec 2020 ura: 19:46 »

Pozdravljena Regina, hvala za odgovor

Nima smisla, da te spravljajo v obup. Obup ne bo ničesar rešil.

Dobro vem, o čem govoriš. Mislim, da na tem forumu ni dovoljeno dajati medicinskih navodil, iz lastnih izkušenj pa bi rekel, da so simptom anksioznosti.

Mogoče ve Dr. Google kaj več od mene Wink

https://medium.com/@thepanicroom/eye-floaters-and-anxiety-a1ccec294e22
https://allabouteyes.com/stressed-stress-affects-eyes/
https://www.mumsnet.com/Talk/general_health/1769527-Eye-floaters-and-severe-anxiety
https://eyefloaterguide.com/eye-floaters-anxiety-symptoms-and-cure/

Citiraj
After doing a little bit of googling it turns out that your eyes feeling 'weird' and blurred vision is common for people with anxiety, this is due to the high levels of adrenaline caused from the anxiety, and also because people with anxiety tend to strain their eyes.
Prijavljen
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sobota, 02. maj 2020 ura: 14:38 »

Pozdravljen Oshee

Meni se te motnjave vecajo. Obcutek spikanja v očeh
Kot bi me nekdo pikal z iglam v ocesih. Ob strani. Bil pri okulistu, pravi da pac to tako je. Mene pa sprelerava groza. Kot da se zivljenje zame koncuje. Ko pogledam na belo stvar se pa pokazejo vse kolikor jih je. In jih je ogromno. Ne znam se soocati z temi motnjavam. Kako si ti to resil? Si ne predstavljam kako ziveti s tem. Lahko tudi zasebno napišeš.

Lp
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sobota, 02. maj 2020 ura: 17:53 »

Pozdravljen Oshee

Meni se te motnjave vecajo. Obcutek spikanja v očeh
Kot bi me nekdo pikal z iglam v ocesih. Ob strani. Bil pri okulistu, pravi da pac to tako je. Mene pa sprelerava groza. Kot da se zivljenje zame koncuje. Ko pogledam na belo stvar se pa pokazejo vse kolikor jih je. In jih je ogromno. Ne znam se soocati z temi motnjavam. Kako si ti to resil? Si ne predstavljam kako ziveti s tem. Lahko tudi zasebno napišeš.

Lp

Predstavljaj si, da so motnjave kakor mozolji. Si oac nagnjen h njim in so POPOLNOMA neskodljive. To so smetke v steklovini. Jaz jih imam od malega. Na tebi je, da si dopoves, da to res ni nic takega. Od tega te ne boli, ne skodi ti, zaradi tega se ti ne bo nic zgodilo. Verjet mores okulistu.

To pikanje pa je zelo verjetno zaradi suhij oci. Dajaj si umetne solze veckrat na dan in bo boljse.
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.393

« Odgovori #12 dne:: sobota, 02. maj 2020 ura: 19:22 »

Ampak, če imaš mozolje na obrazu, ti jih ni treba gledati, razen če se pogledaš v ogledalo. Te smeti v očeh pa so povsod. Povsod gredo za tabo. Ne moreš se jih znebiti. Vsaj jaz si tako predstavljam. Lahko obračam pogled kakor hočem, te stvari kar gredo za menoj in se vedno nastavijo pred stvar, ki jo hočem videti. Zares, lahko bi znorel.

No ja, to ni ravno tolažilen nasvet. Ampak saj tudi sam sebi ne zna, svetovati. Okulistka pa trdi da ni nič takega, pa da se ne da pozdravit. Pa je!
Prijavljen
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sobota, 02. maj 2020 ura: 19:57 »

Regina

A ti ves kaj o laserski vitreolizi? Ali Vitrektomiji?
Okulist mi ni bil ravno v pomoc.

Hvala
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sobota, 02. maj 2020 ura: 21:16 »

A je to kaj za zdravljenje teh "smeti" v očeh. Meni okulistka v "Okulisti Morella" ni znala nič povedati. Rekla je, da se sploh ne da nič narediti in nato je nisem več zanimal.
Prijavljen
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sobota, 02. maj 2020 ura: 21:24 »

Ja baje da je to za razijanje teh motnjev. Ocesni center Vid ima baje ta laser. Dr Franc Šalomon opravlja to. A imas ti tudi te motnjave?
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 03. maj 2020 ura: 10:49 »

Kja pa se kaksno drugo mnenje?
Prijavljen

Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 03. maj 2020 ura: 10:59 »

Čakam da ta kriza zaradi Corone mine. Ker ne delajo. 25.2.2020 sem sel samoplacnisko. Okulist komaj cakal da me odpika. Meni se pa dnevno pocasivecajo. Pred tremi meseci je bil pajkec v levem ocesu, iz njega se je razvila cela hobotnica z tremi glavami. Da ponazorim obliko.
Strah me je kot hudica.

Pa ne slepote ampak da bo ta hudic se razvil cez celo oko.
Mam jih pa v obeh ocesih.

Bral sem o teh laserjih pa kirursko odstranitev steklovine, vendar vse rizicno. Kot sem rekel mi okulist ni bil v pomoc. Povedal da je rizicno in adijo.

Lp
Prijavljen
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 22. junij 2020 ura: 13:25 »

Pozdravljeni

Zaradi teh motnjav v očeh, je zelo padlo moje psihično zdravje. Nobenega zanimanja vec za nič. Vse kar me je veselilo, je trenutno na stranskem tiru. Bojim se iti na svetlobo. Sploh belih in svetlih podlag, ker se jih izrise na kupe teh nitk in ostalih motnjav, ki so sive barve. Strah me je prihodnosti. Trije okulisti so mi povedali da se naj navadim na njih. Jaz pa tonem se globle in globje. Kot da se zivljenje zame izteka. Ne vidim izhoda iz te situacije. Jutranja tesnoba ko se zbudim je tako mocna, da se komaj odpravim v sluzbo. Kako ziveti z temi lisami v oceh. Sprasujem se ali je tesnoba ustvarila te motnjave, ali so motnjave ustvarile tesnobo. Vrtim se v zacaranem grogu brez izhoda. Ocitno sem padel ze v depresijo. Kako se prilagoditi tem motnjavam nimam pojma. Kako sprejeti doloceno pomankljivost. Strah me je vsakega dneva posebaj. Izogibam se druzenju, zunanjega sveta.

Moral sem dati ven.

Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 22. junij 2020 ura: 20:37 »

Meni je tudi tako rekla okulistka Morella v rožni dolini. Da se ne da nič naredit, pa da se bom navadil. Ampak na to grozoto, ki se kar naprej ziblje sem in tja in se nastavi točno na sredo pred stvar, ki jo hočem videti..... Na to se pač ne da navaditi. Prej lahko znoriš, se mi zdi.

In ja, zaradi teh stvari se lani nisem mogel sankati na Gradu. Ker je pač sneg bel in na belem ozadju prav besno tolče. No, letos pa sploh ni bilo snega za sankanje.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar