FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 28. marec 2024 ura: 18:23


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: NOVI OKM  (Prebrano 2206 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38


« dne:: četrtek, 12. september 2019 ura: 16:30 »

Pozdravljeni.

Prvič sem danes na forumu ker rabim dobre nasvete kaj narediti in bi bil zelo hvalažen.In sicer pred dobrimi tremi meseci sem dobil prvo nasilno misel kar me je zelo prestrašila in sem potreboval nujno pomoč in bi vam zaupal ali je to tudi pod okm ker ne razumem točno te bolezni čeprau sem vas veliko prebiral in sicer.. nekako se držim pijem cipralex sedaj 20mg zjutraj in eglonyl po potrebi in vsaka misel je ko sem dobre volje ali ko mi gre v službi malo bolje dobim misel kaj če pa zdaj nekoga poškodujem in grem v zapor in so mi misli zelo zelo moteče.Trenutno imam samo psihiatra kjer imam kontrolo na en mesc glede tablet za psihoterapijo se pa še nisem odločil ker nisem finančno dober. Sem pa bil redni uživalec trave in mi je tudi trava zadnjo leto iz evforije začela metat na slabo voljo. Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.
Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136


Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.


« Odgovori #1 dne:: nedelja, 15. september 2019 ura: 19:54 »

Pozdravljen.

Ja, tudi nasilne misli so del OKM. Težko jih je razumeti, ker se sprašuješ, kako lahko jaz sploh pomislim kaj takšnega, če pa sem nasprotje tega. In to te prestraši... Bolj kot te prestraši, bolj strah poganja te vsiljive misli. Kako si pomagati?

1.Meni je pomagala knjiga in dvd, ki je bil zraven knjige: https://www.zalozba-chiara.si/zdravje/679-ko-ti-crna-macka-precka-pot-je-nekam-namenjena. V tej knjigi je OKM super dobro razložen.

2. OKM za telebane (knjiga).

3. Psihoterapija (poiščeš globji vzrok svoje jeze, ker so misli nasilne narave nekako povezane s tem, da si na nekoga, nekaj jezen in se jeza/agresija manifestira proti samemu sebi v obliki nasilnih misli...).

4. Jaz sem si izmislila svojo taktiko: ob vsaki nasilni misli, sem dodala svojo zavestno protimisel, torej pozitivno misel. Če je bilo teh misli več, sem sprva skušala sama s sabo razvozlati, kaj me je razjezilo, od kod izvirajo te misli, nato pa sem ponavljala pozitivne afirmacije.

5. ADji. Pomagajo ob sočasnem delu na sebi. Če bi samo jemala ADje, ne bi brala, izvajala afirmacij, predelovala vzorcev iz otroštva itd... mislim, da samo ADji ne bi pomagali.

V glavnem, nisi sam. Veliko nas je. Po mojem so te vsiljivke nasilne narave nekaj najhujšega kar sem kadarkoli izkusila (to se mi je zdelo takrat), sedaj se temu le še nasmejim. Kar zdaleč ne pomeni, da se mi kakšna bedarija še ne na cepi med misli. Tu pa tam, me je še strah (totalna bedarija, vem...ampak dejansko me je kdaj strah, da bom ponoči med spanjem, nezavedno, mogoče kaj naredila otroku.) Takrat vem, da gre samo za bedasto vsiljivo misel, ponovim kakšno pozitivno misel, malo pomeditiram in zaspim. Dobiš trdo kožo. Smiley

Upam, da sem pomagala.



Prijavljen
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38


« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 23. september 2019 ura: 16:42 »

Živjo.

Si dosti pomagala se človek kar malo pomiri,je pa strah nekako v meni da bom celo življenje živel s temi mislimi.Za psihoterapijo bom probal še malo počakat da si nekako pomagam sam,nekako sem že opazil na koga in kaj sem jezen vendar se neznam razvozlati kot je potrebno.Mogoče me pa tudi moči mladost kjer sem bilo zelo problematičen ampak je tale problematika skozi leta izginila in je ostala rahla živčnost.Verjamem kako ti je meni pa ena in ista misel kaj če probam večni če še posebej ko je slabo vreme so še malo bolj prisotne.Me pa zanima ali se to z meseci slabša ali poboljšuje ker sedaj imam natananko 3 meseca tele vsiljive pojavile se so pa kot strela z jasnega.Med gledanjem filma.
Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136


Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.


« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. september 2019 ura: 20:12 »

Septembmer2019, jaz sem dobila prvo vsiljivko med gledanjem Spuži Kvadratnika  laughing
Prijavljen
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38


« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 23. september 2019 ura: 20:41 »

hehehe zdele si me pa nasmejala,ja res je tale stvar pride totalno nepričkovana jaz nevem točno kaj sem gledal vem samo da sem prišel z kave se ulegel in bum od tkrt ni nehalo samo slabšalo
Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136


Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.


« Odgovori #5 dne:: torek, 24. september 2019 ura: 06:42 »

Samo res fora, kako delujejo naši možgani. Moja prva vsiljivka - agresivna misel je bila zelo "blaga". Če bi se mi sedajle kaj takšnega pojavilo, ne bi niti trznila. Takrat pa me je oblil pot, pulz narastel menda na 150, zdelo se mi je, da se bom sesedla...ono - "kako mi lahko kaj takšnega sploh pride na misel." In strah pred tem, zakaj imaš takšne misli, te misli še potencira. Bolj ko te daje strah pred njimi, bolj pogosto se ti dogajajo. Mene je takrat zelo potolažil prihoterapevt.

Lepo bodi.
Prijavljen
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38


« Odgovori #6 dne:: torek, 24. september 2019 ura: 12:05 »

Res je čudni so teli naši možgančki.Upam pa da ne bodo jutri kaj komplicirali na zdravniškem pregledu glede zdravil :/.Tudi ti lepo bodi in veliko sreče.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.101 sekundah z 22 povpraševanji.