FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 28. marec 2024 ura: 09:50


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bipolarna motnja?  (Prebrano 2213 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 117


« dne:: četrtek, 08. avgust 2019 ura: 19:17 »

Lep pozdrav,
ima kdo tu od vas postavljeno bipolarno motnjo?
Bila sem že večkrat v bolnici, prva diagnoza panična motnja z depresijo, druga diagnoza obsesivno kompulzivna motnja, tretja diagnoza oz. ko sem drugič pristala v bolnici, ko sem opustila zdravila sama od sebe brez zniževanja doze so mi postavili diagnozo akutna psihoza, četrta diagnoza bipolarna motnja. Saj sploh ne vem, kako sem še sploh živa z vsemi temi postavljenimi diagnozami Shocked
Res prosim nekoga, ki ima res bipolarno motnjo, da mi pove, kakšno je njegovo počutje, življenje....
Moja psihoterapevtka mi je rekla, da naj jaz ne bi izkazovala bipolarne simptomatike, svetovala mi je zamenjavo psihiatra in to sem tudi storila, prvi pregled imam novembra letos pri. dr Terzić Tei v Ljubljani.
Sama vem, da sem duševno ranljiva in čustveno občutljiva oseba. Zelo mi je žal, da sem začela jemati antidepresive, to je že 13 let nazaj, pri svojih 18 letih. Takrat stanje ni bilo tako zapleteno in resno. Jemala sem samo antidepresive, sedaj jemljem tri zdravila, satabilizator razpoloženja, ad in ap. Časa se ne da zavrteti nazaj. Res pa je, da če sem že jemala ad, da ga ne bi smela pustiti iznenada. Sumim, da se mi je psihoza razvila zaradi nenadne opustitve zdravila ad. Stanje je bilo zelo resno. Nato so mi dali še ap poleg ad-ja. Vem, da se da če stanje ni hudo na začetku pomagati drugače, ne takoj z jemanjem zdravil. Nisem pa taka, da bi se samopoškodovala oz. da bi skušala delati kdaj samomor. Edino v stanju psihoze, sem enkrat požrla preveliko količino benzodiazepinov in takrat so prišli rešilci, me odpeljali v bolnico in sem se tam zbudila. Vem, da se pri bipolarni motnji izmenjujeta depresija in manija, bi pa prosila, če mi kdo ki ima to bolezen natančno opiše kako občuti vse to.
Hvala že vnaprej za pomoč,
lep večer
Prijavljen
Orhideja81
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17


« Odgovori #1 dne:: torek, 19. november 2019 ura: 18:32 »

Zdravo Violeta8,

jaz imam diagnozo Bipolarna motnja že 13 let. Pri tej bolezni se izmenjujeta dve različni fazi depresija in manija. V depresiji sem tako obnemogla, da nisem zmogla vstati iz postelje. Bila sem jokava, počutila sem se osamljena, bilo me je sram, občutila sem tudi fizične bolečine, nisem imela apetita, mislila sem na smrt, nobenega smisla nisem videla več, skratka čisto sem shirala. Na drugi strani je manija, ko sem imela privzdignjeno razpoloženje, sem zapravljala denar po nepotrebnem, sploh nisem spala, imela sem višek energije, nekateri zlorabljajo tudi alkohol in PAS (psihoaktivne snovi). Skratka, sploh se ne utrudiš dokler zopet ne padeš v depresijo, ki je vedno globlja. Tako se ti dve stanji izmenjujeta, lahko hitro na 14 dni, lahko na en mesec ali bolj poredko. Potem sem bila hospitalizirana in dobila sem prava zdravila in sedaj skušam čim bolje živeti, čeprav je zelo težko. Če še imaš vprašanja, piši. Lepo te pozdravljam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.06 sekundah z 22 povpraševanji.