FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 28. marec 2024 ura: 15:59


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Obsesija z dihanjem  (Prebrano 1262 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Pastel
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3


« dne:: sobota, 13. oktober 2018 ura: 09:52 »

Živjo.
Je na tem forumu morda kak sotrpin, ki se spopada ali je uspešno premagal t. i. senzorimotorno obsesivno motnjo (osredotočenost na avtomatske telesne procese kot npr. dihanje, požiranje, mežikanje)? Sama sem zaradi dihalne stiske, ki se mi je sprozila po večmesečnem hudem občutenju pritiska v službi in negativnega odnosa, na koncu pa sem se v stanju izgorelosti še do konca izčrpala z miselnim delom (je bilo neizogibno). Ostala je peklenska nervoza s stalnim nadzorom dihanja, ki povzroča obupen pritisk v glavi. Pozna kdo tako situacijo, da bi delil svoje izkušnje? Prijeten dan vsem želim! Hvala za pomoč!
Prijavljen
marina
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974


« Odgovori #1 dne:: sobota, 13. oktober 2018 ura: 16:17 »

jaz semimela tudi te težave,,,res zoprno.
Imam zdravila, antidepresiv. Sedaj je trenutno boljše..so pa nihanja.
Meni je bil ravno ta simptom najhujši  za prenašati, je bil pa precej izrazit.
Javi kako si rešila, rozicodam
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Pastel
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3


« Odgovori #2 dne:: sobota, 13. oktober 2018 ura: 18:42 »

Marina, hvala za odgovor.
Jaz sem se s tem prvic soocila tudi po zelo hudem miselnem izcrpavanju (izpiti), kako leto in pol nazaj. Takrat sem prisla ven na nek nacin s pomocjo pomirjevala, ki sem ga zmanjesevala (ker sem ga imela se od prej, za anksioznost, da sem sploh lahko presla tezko obdobje izpitov ipd.), ker ga mi je samo to omogocalo, da sem presekala vzorec in potem podaljsevala obdobja, ko se mi je uspelo zamotit in ga je bilo treba vedno manjkrat vzeti, jemala sem tudi asentro (ampak v zelo majhnih kol., tako da dvomim, da je to pomagalo), imela pa sem ves cas tudi uspavalo, ker preprosto se ne mores borit, ce nic ne spis (ze sicer nespecnost). Jaz sem bila par mesecev cisto onemogocena, pljuca sem imela vneta od silnega dihanja, bolelo me je silno, da sem tezko vdihnila. Nato sem zamenjala okolje, pri frendu izvedla vec akcij generalnega ciscenja, pela sem, plesala. Nato sem se nasla v petju, snemala videe, ker me je zamotilo piljenje posluha. Druzila sem se z ljudmi, ki so cisto kontra mojemu znacaju in navadam, sla cisto iz svojih okvirov. Slo mi je cedalje bolje, krepila sem samozaupanje in samozavest na razlicne nacine, zelo zelo intenzivno delo je bilo to (to mi je najbolj pomagalo, ker sem se v tem pocutila odlicno in kot bi se znova nasla). Iskala sem pomoc sicer pri razl strokovnjakih, nihce ni imel prakse s to vrsto okm (s telesno funkcijo, ki je pac ces cas in nujna). Poskusila sem medic. hipnozo, ni slo, ker je tam poudarek najprej ravno na nadzoru dihanja ... potem se zacela z zelo zahtevno sluzbo in se enim studijskim izzivom in po letu hudega pritiska prisla v se hujso stisko z dihanjem kor prej. Si ocitam tako zelo, da sem si dovolila priti v tako peklensko stanje.
Marina, kako moteca je ta dihalna okm pri tebi? Meni je zivljenje s tem povsem onamogoceno, nervoza je cel dan, pritisk v glavi neznosen, da me stalno sili v nadzor dihanja, glava me pece, kot bi se razpocila (morda od napacnega dihanja, ker si ne zaupam, se ne prepustim svojemu ritmu in vdihnem prej, kot bi samodejno). Ni problem samo s tem, da se zavedam dihanja, ampak tudi, da potem diham prisilno, v paniki cel dan, in mi je slabo in pritiska v glavi. Kako je to (bilo) pri tebi? Prosim, porocaj. Jaz ti bom seveda tudi o resitvah, ce pridem do njih (se zelo trudim) Sad Drzi se, sotrpinka. Enkrat bo bolje,
Gotovo bo!
Prijavljen
marina
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974


« Odgovori #3 dne:: nedelja, 14. oktober 2018 ura: 08:38 »

mogoče bo bolje da si piševa na zasebno sporočilo.
Ti napišem moj mail, če želiš
lepo bodi do tedaj, boš videla da bo!
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Pastel
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3


« Odgovori #4 dne:: nedelja, 14. oktober 2018 ura: 11:39 »

Ja, bi bila vesela Wink soncen dan ti zelim
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.106 sekundah z 22 povpraševanji.