FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 13:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako pa kaj bolečine?  (Prebrano 6149 krat)
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 07:31 »

Ne vem, kako se kdo od vas sooča z bolečinami, ki spremljajo anksioznosti? Mene že nekaj dni bolijo noge- včasih stegna, včasih meča, včasih vse skupaj. Boli in me spravlja v obup. Potem sem vsa mlahava in me je strah, da ne bom zmogla več... SEveda, pridejo same črne misli- koliko časa bo trajalo, ali bo sploh kdaj bolje?
Ali se še kdo sooča z bolečinami? In kako jih "prebavite"?
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #1 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 11:23 »

Pesem,

neverjetno je kako smo si različni. Jaz nimam pametnega nasveta...Mene te bolečine sploh ne ganejo, pa jih imam, enkrat bolj izražene drugič manj, mene spravlja v strah psihična bolečina..in od tukaj, da ne bom zmogla, ali bo kdaj sploh bolje..Morda veš, kaj je za to bolečino, česa te je strah drugače? Jaz sem enkrat slišala zanimivo prispodobo, če vas bolijo noge, morda ne veste kako v življenju naprej? hm..
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #2 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 11:59 »

Poznano. Mene je so na začetku ankse grozno bolele noge, večinoma samo ena - leva, v predelu meč. No takrat sem dobila idejo, da imam kakšno vensko trombozo, da mi bo strdek prešel v pljuča in bom umrla. S tem sem se bojevala kakšne 2 tedna, potem ko sem videla, da sem še vedno živa, da bolečina ni hujša oz, da je tako minimalna, je minilo  Grin ... meni se skozi ankso pojavi bolečina, ali pa kakšni čudni občutki. Glavobol, špikanje v glavi, bolečine v želodcu, boleča leva roka ... No tega je zdaj veliko manj kakor je bilo prej, na začetku ankse.
Kako pomaga - hmm, pomoje enostavno to, da bolečino odmisliš, preusmeriš misli, je pa res, da je težko. Jaz si ponavljam, da mi to dela glava in, ko se bom sprostila bo minilo. Zdi se mi, da skozi bolečino telo - duša pove, da nekaj ne štima, da se treba ustavit, delat bol počasi in si zveti čas zase.  Smiley Smiley Smiley oki
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 13:01 »

Hmmm, tako nekako gre. Včasih me bolijo noge (od kakega dela, ali pa pred menstr. in včasih kot posledica tesnobe- zakrčenost) in če imam slab dan, se tega ustrašim na način, da ne bom izgorela- do te mere, da ne bom mogla vstat iz postelje, poskrbeti za družino.
Že ko tole pišem se mi zdi brez zveze. Res.  :ne:Tudi psihologinja mi je rekla da sem še daleč od zloma, pa vseeno... Saj vem, ko bom tolikokrat dala tudi ta simptom skozi, se ga ne bom več bala. Ampak, gospa anksa si vedno kakega novega izmisli, je strašno iznajdljiva.
Sicer pa imam bolj take strahove, da se mi zmeša, psihiatrija itd... Kot veliko tule  sesmejem
Ampak, menda če bi se mi melo za zmešat, bi se mi menda že...
Mah, tkole potem mal jamram, pa mine...
Hvala za odgovore, dejmo ta vikend narest nekaj drugač in it ven iz svojih glav, pogledat okrog sebe, gotovo se najde kaj lepega
Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #4 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 21:46 »

Pesem hej  Smiley, ufff od teh bolecin po celem telesu bi jaz lahko napisala celo knjigo menda  seznojim . Mene so dva leta in pol martrale bolecine vsepovsod,enkrat noge,pa glava,pa trebuh,pa roke,pa... mah ne vem kaj ne no. Groza res,skozi skozi neka dogajanja v telesu. In spet so moje misli begale v kaj pa ce  Angry . Mene je v casu panicnih napadov in ankse v bistvu najbolj ohromilo to - BOLECINA!! Sem si postavila 100 diagnoz. Ma ne bos verjela,se vedno sem tu med zivimi. Kar je tega leta se lahko "pohvalim", da je bolecin bistveno bistveno manj. Ob polni luni ali pred menstro ali ob ovulaciji me se kaj poheca,ma sem se navadila ze na to in ne dam nobenega poudarka na to vec. In mine!!! Meni je ogromno pomagala joga,moja odresitev v vseh teh letih!! Bo minilo,obljubim!! Aja nimam pa nobene kemije,vse sama z lastno voljo in ogromno vztrajnostjo. Pogumno in srecno ti zelim  wav ! Lp
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 02. julij 2018 ura: 09:51 »

Ja, ma je prav zanimivo. Ko na to pozabim, je vse ok. Ko se spomnim, torej dajem pozornost bolečini, ki je pač posledica tega ali onega, pa puf, padem dol (ne dobesedno  Smiley). In seveda, potem se počutim utrujeno, izmozgano... In ja, PMS je pri meni eno najslabših obdobij. Trenutno tudi nič ne jemljem, bom pa sedaj pila magnezij- če ne drugega, za boljši občutek.
Je pa tudi res, da če se prisilim v gibanje (sprehod, vrt, tek, karkoli), se potem počutim bolje. Evo, vse odgovore poznam, samo očitno sama sebi ne verjamem dovolj.
In take pozitivne zgodbe mene vedno dvigajo, da grem lažje naprej, tako da še enkrat hvala.
Prijavljen
pavlinm
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 202

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 02. julij 2018 ura: 22:09 »

Ja, je blo dosti tega napisanega. Pomaga dovolj in redno spati, ker se pri meni te pojavljajo v kombinacijo z izcrpanostjo in blage raztezne vaje, pa predvsem hoja. Ignorirat jih, ce je treba in smeha polna vreca.
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #7 dne:: torek, 03. julij 2018 ura: 17:17 »

Zelo poznano. Mene niso toliko noge, morda zato, ker sem navajena dosti stati na njih. So me pa vcasih bedra spikala pa ramena in komolci boleli ko sam vrag. Pa tista napetost, da imas obcutek, da ti bodo vsak hip misice pocile.

Pocasi je minilo, bolj ko sem bila "korajzna", manj je bilo teh tezav. Tale anksioznost je res eno sr***e.  Shocked Vesela sem, da sem takrat zdrzala na zdravilih. Velikokrat se sprasujem, kje bi bila sedaj. Verjetno v kaki luknji, skrita pred svetom in "nevarnostmi" v njem.  sesmejem sesmejem sesmejem

Najboljsi nacin za odpravljanje teh bolecin je zapolniti glavo s cim drugim in ne poslusati telesa. Je sicer bolj tezko, a s treningom gre. Cim pomislis na bolecino racunaj, poj pesmico, poskusaj v mislih brati besede nazaj. Pomaga hitra hoja, taka da te zadiha.
Gre, a ne od danes do jutri. Te nase motnje so malo prevec vztrajne, bolj kot mi vsekakor. A malo istrske trme pomaga.  pomezik
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Penelopa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

« Odgovori #8 dne:: petek, 06. julij 2018 ura: 20:29 »

Kako pa veste, kaj povzroča anksioznost in kaj ne? Mene v bistvu matrajo samo dihalni krči, ali še kdo to doživlja?
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 07. julij 2018 ura: 06:29 »

Kako pa veste, kaj povzroča anksioznost in kaj ne? Mene v bistvu matrajo samo dihalni krči, ali še kdo to doživlja?
Kaj naredis, ko se ustrasis? Kar je neke vrste stres/anksioznost...
Za trenutek prenehas dihati, a ne? Odgovor je vec kot ociten.
Prijavljen

PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 10. julij 2018 ura: 08:31 »

Skylost, ti si imela veliko težav z bolečinami- kaj pa utrujenost? Jaz sem kak dan tako utrujena- že zjutraj se zbudim, kot da se ne bi spočila.
In bolj kot bolečine me muči ta utrujenost, težke noge... Kak dan dobro prenašam, kak dan pa se tega ustrašim in je še slabše.
Je pa tudi pri meni tako- polna luna, PMS, ovulacija... Kak mesec gre skozi vse to lažje, kak mesec pa je res zoprno.
Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #11 dne:: sreda, 11. julij 2018 ura: 20:57 »

Pesem,ja utrujenost je kr se vedno prisotna,vcasih imam obcutek,kot da mi "cveti" celo telo. Ampak jaz to pripisujem dvem sluzbam,saj ne vem ce je to razlog ali ne.. sem se pa naucila,da si vzamem kratko pavzo po kosilu,vsaj pol ure grem na kavc na "reset". Tudi zadremam na kratko,in mi je potem boljse. Pa kaksno pivico spijem zvecer na terasi za relax  sesmejem . Cimvec kratkih predihov imej,kolikor je seveda mozno,pomaga. Pa noge v luft  Grin . Lp
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 12. julij 2018 ura: 09:13 »

Ja, se učim, da je treba tud počitek vključit v dan. Sicer samo nekaj skačem iz ene stvari v drugo- služba, doma takoj otroci, tesnoba pa se veča. Sem začela spet hodit, pa malo tečt, pa je bolje. In pa obvezno po službi vsaj 15min do pol urce se umirit in si odpočit. Če se ne umirim, mi možgani pobezljajo in samo razmišljam, kaj vse še imam za narest, učinek pa ni velik  pomisli, ker od vsega razmišljanja je človek utrujen, preden se dobro loti.
In res pomaga preusmerit misli in se ne smilit samemu sebi, vse se zrihta, samo počasi in po vrsti.
Pozdravček
Prijavljen
podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 184

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 12. julij 2018 ura: 13:20 »

Ne vem, kako se kdo od vas sooča z bolečinami, ki spremljajo anksioznosti? Mene že nekaj dni bolijo noge- včasih stegna, včasih meča, včasih vse skupaj. Boli in me spravlja v obup. Potem sem vsa mlahava in me je strah, da ne bom zmogla več... SEveda, pridejo same črne misli- koliko časa bo trajalo, ali bo sploh kdaj bolje?
Ali se še kdo sooča z bolečinami? In kako jih "prebavite"?

Zadnjih 10 let, seveda je vse to v moji glavi in to ne obstaja (ko me kdo vpraša kaj sem "siten", ko so bolečine res hude) Shocked 

Določene kronične bolečine so posledica poškodb iz mlajših let, se je pa situacija definitvno poslabšala s pričetkom jemanja AD-jev (Cipralex).

Težko prenašam. Ampak rinem.
« Zadnje urejanje: četrtek, 12. julij 2018 ura: 13:29 od podgurc36 » Prijavljen

Truth begins in lies.
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 25. oktober 2018 ura: 11:17 »

No, ker sem že zastavila vprašanje, bom še poročala, kako je. Izvedela sem za knjigo Somatika- Thomas Hanna (raztezne vaje), kjer je opisano to, kar mi je že nekaj časa jasno in sicer, ko smo tesnobni, oz. v stresu, zategujemo določene mišice. In po določenem času te mišice začnejo boleti in jih je prav težko spraviti v stanje "ne bolečine".
Sedaj že nekaj časa prakticiram te vaje in lahko rečem, da pomagajo. Gre za to, da mišice raztegnemo spet v neko stanje, ko pravilno delujejo in prenašajo napore, stres...
Tako da, če komu kaj koristi, lahko poskusite pri bolečinah tudi kaj takega.
Pa še ena knjiga je Lahkotno iz kroničnih bolečin- Aleš Ernst.

Lep dan
Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #15 dne:: petek, 05. april 2019 ura: 14:23 »

Obujam temo.  No sama imam različne bolečine. Nekatere vztrajajo, druge minejo, tretje pridejo. Kako pa vedesti da je to zaradi tesnobe? 

No meni režim raztezanja, masiranja in veliko hoje po razgibanem terenu kar pomaga, pa meditacija (bolj v smislu, da se lažje soočim, sprejmem, da me nekaj boli). konkerto tole poslušam jaz, ampak če v YT vpišeš pain relief music je več različnih zadetkov. https://www.youtube.com/watch?v=6jKRH2OJ0O8&t=6s
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: petek, 05. april 2019 ura: 17:15 »

Citiraj
No sama imam različne bolečine. Nekatere vztrajajo, druge minejo, tretje pridejo. Kako pa vedesti da je to zaradi tesnobe? 
Kolena me bolijo, ker sem si jih poškodovala, telo tudi malo že nagaja zaradi let in kakih starih razvad. Tenzijski glavoboli, bolečine v ramenih, napetost in trzanje mišic pa je verjetno bolj zaradi napetosti. Poskušam čim manj razmišljati zakaj me boli, popijem tableto in gre. Nam je zdravnik na enem predavanju rekel, naj ne čakamo, da bolečina mine (kakršnakoli bolečina) in naj TAKOJ popijemo tableto. Da je za telo majši stres in škoda tableta, kot par ur bolečine. Od takrat se tega držim in mi je veliko bolje.
Prijavljen

AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #17 dne:: torek, 09. april 2019 ura: 13:45 »

No glavobolov sem se pa rešila. Ko sem pred letom-dvema  zaradi kopice težav delala izločevalno dieto. In so bili vezani na določena živila, očitno sem občutljiva/intolerantna na neka živila. Pred tem sem imela vsak teden vsaj en dan glavobol.

Probat ni greh pravijo.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar