anastasya
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« dne:: torek, 07. november 2017 ura: 13:48 » |
|
Zivjo.
Mene pa zanima, kakšna zdravila jemljete pri OKM? Jaz imam še kronično nespečnost in že nekaj časa jemljem AD Mirzaten, ker me vsak SSRI naredi še bolj budno. Sedaj so se vsiljivke še povečale, tako da mi je psihiater svetoval, naj začnem še z antipsihotikom Kventiax. Že po vsakem višanju Mirzatena se počutim grozno, glava boli, omotica, agresija,...in me je kar strah sočasnega jemanja teh dveh zdravil, saj moram čez dan funkcionirati, ker sama skrbim za dva mala otroka. Še kdo za OKM jemlje AD-je kakšne druge skupine razen SSRI? Ali kombinacija AD-ja in antipsihotika bolje učinkuje na vsiljivke. Sem že čisto obupana, kakšna pozitivna izkušnja bi prav prišla...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
Prispevki: 3.103
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 07. november 2017 ura: 21:43 » |
|
Ap ti bo pomagal da bos lahko spala ker sadira. Ni pa v skupini pomirjeval, da bi zasvajal in spreminjal toleranco (za isti ucinek vedno vecja doza). Pri ap tega ni. Kako bos prenasala kventiax ki je generik seroquela bos pa sama videla. Jaz sem ga morala menjat, ampak vsako teko dela po svoje in mofas s psihiatrinjo najti kombinacijo zdravil ki ti bo ustrezala.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.990
"I See You"
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 07. november 2017 ura: 23:22 » |
|
Če imaš le možnost začni s psihoterapijo. Da se uskladiš s svojimi čustvi. Velikokrat gre za potlačeno jezo in obrambnega dela sebe.... Tako bos trajno rešila problem. Ti, tvoja otroka in partner si to zaslužite!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.885
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 08. november 2017 ura: 09:29 » |
|
Tudi jaz priporočam psihoterapijo. Odkrit kaj je potlačeno, je to morda jeza? Vsiljivke sprejet kot neželjen simptom in se zavedat da so "le" vsiljivke.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 08. november 2017 ura: 17:48 » |
|
Sama imam AD + AP /antipsihotike/ in sem kul. AP sicer jemljem po potrebi, ker sem si ze zelo uredila ritem spanja. Na zacetku sem imela tudi sama Mirzaten in me je v roku 1/2 ure vrgel v spanec. Zamenjali so mi ga za drugi Ad /zredila sem se nenormalno in hitro/ in takrat sem dobila se Ap /25mg, 50mg ob hujsem stanju/ in sem spala lepo, mirno in brez prebujanj. Sedaj ga vzamem po potrebi, ker sem se naucila zaspati in spati. Zelo redko in kratek cas, od 3 do 6 dni. Nic se bat, bolje Ap, kot pomirjevala. Te ne zasvojijo in delujejo vedno v isti dozi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
anastasya
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 08. november 2017 ura: 18:33 » |
|
Danes sem prvič vzela kombinacijo obeh, pa nisem nevem kako dobro spala. Veliko sem se prebujala in tezko nazaj zaspala. Včasih mi je že Mirzaten prijel tako dobro, da sem celo noč spala, sedaj pa oboje skupaj ne. Moram dati času čas...Počutje je danes malenkost bolje. Upam na najboljše...Psihoterapija vem, da bi pomagala, ampak trenutno vem, kaj je vzrok mojega poslabšanja...in verjetno se bom počutila bolje čez dva meseca, ko se bo stvar realizirala...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 10. november 2017 ura: 16:58 » |
|
Včasih mi je že Mirzaten prijel tako dobro, da sem celo noč spala, sedaj pa oboje skupaj ne. Mogoce je vse skupaj le posledica stresa ob zacetku jemanja Apjev.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
Sfear
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 65
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 14. november 2017 ura: 22:19 » |
|
za okm imam predpisane adje zoloft max odmerek 200mg (asentra) + antipsihotik seroquell 600 mg + kventiax po želji kolikor želim. Kdaj tudi po 8 na noč. Ali kaj pomaga vse to? zelo malo. Lažje zaspim. ko se v paniki zbujam vzamem kventiax. čez eno uro znova in tako do jutra. Da bi se okm izboljšal ne čutim izboljšav. Sem bolj mnenja da gre za kronično bolezen ki se je ne bom nikoli rešil. Sicer imam v mislih predlagati psih da še malo dvignemo seroquel. mogoče pa bo pomagalo kaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|