FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 28. julij 2026 ura: 08:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksa in srce  (Prebrano 6359 krat)
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 11:19 »

Sotrpini, potrebujem vaso pomoc...

Tisti, ki spremljate veste, da je bil prejsni teden slab... no ko sem se koncno “sprostila” me anksa se vedno noce spustitit iz krempljov  Cry
Ko sem razburjena in panicna se meni povisa pulz... zadnji teden pa ugotavljam, da mi vmes se kdaj preskoci. Naj opisem: sedim in sem ok vendar v strahu, pulz malo visji, ga tipam in je enakomeren... se odlocim, da grem gor v sobo, ki je v 3.nadstropju vmes veliik stopnic... pridem v sobo in se vrzem na posteljo in spremljam pulz... hiter a enakomeren.. a vmes nekajkrat upocasni in potem spet zacne nabijat. Ob tem mi ni neprijetno ali kaj drugega, samo opazim razliko...
No tole me sedaj ubija... spet strah, kaj ce je res s srcem kaj narobe?! Do zdravnika ne upam, ker imam strah pred njimi... kaj sele, da bi mi delali Ekg ali UZ... pomoje me kar tam pobere.

Se je se komu to dogajalo? To s preskakovanjem srca?
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Trodat
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 85

« Odgovori #1 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 12:12 »

Se je se komu to dogajalo? To s preskakovanjem srca?

Ja, meni se je. Sem šel do zdravnika in so mi naredili EKG, pol pa so me še h kardiologu poslali in naredili uz srca pa je bilo vse ok. Odgovor je bila anksioznost s paničnimi napadi.
Zdaj pa imam problem, ker imam povišan pulz in ta kr noče past pa sem se odločil za zdravilo, pomaga ali se mi zelo spi in v službi komaj delam, no toliko
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 12:15 »

Ojoj  Sad

Ves, mene je strah zdravnikov tako, da ne znam povedat! Kako rada bi sla do dr in semprepricala, da je to vse anksa... ker vem da je.... a ne upam. Tak strah, da opisat ne morem...
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 400

« Odgovori #3 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 12:47 »

@Regina čau

Sem že pred časom nekaj na podobno temo prispeval tukaj..

Upam, da ti vsaj malo pomaga. >> https://goo.gl/JLGmqf

Vse dobro, T.

Btw, danes sem tudi jaz kake pol urce požiral dol utripajoč cmok.
Annoying as fuck ! Sam nisem imel časa merit utripa ne na vratu
ne na prstu z mobitelom. Je blo treba se skidat in narest, kar je blo
za narest.

kiselnasmeh

Probi se kr vržt u situacijo in plavat. Ko boš parkrat vidla, da ne utoneš
in preživiš boš te težave vedno lažje ignorirala, dokler (skoraj) povsem
ne izginejo. Vsaj tako sem se jaz lotil svoje anksioznosti in tahikardij.

Prijavljen

Blessed are the forgetful, for they get the better even of their blunders.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 13:03 »

Travis ful ti hvala za tole!  rozicodam
Damn.. nevem zakaj, ampak ce mi kdo rece, da se njemu to dogaja se kar boljse pocutim.. pa ne vzeti tega narobe, ampak malo se ti olajsa, ko vidis, da nisi sam!
Kako je sedaj pri tebi s tahikardijami? Jih krotis ali se se pojavijo? Jaz sem bila res cel super dlje casa, brez nekih problemov... na sedaj me pa ze 2 tedna je** psiha. Uf kako sem jezna... ker ko moje misli zacnejo noret, ponori se moje telo in sem na robu, da bi kar v Polje stekla.. pa se blizu ga mam hah.

Glava mi pravi, to je panika in psiha, saj ko sem mirna nimam tezav... paiha mi pravi, nop ti si BOLNA in bos vsak cas skup padla, sama ostala ker ni nobenega doma, da bi ti pomagal...

V cetrtek zjutraj gremo do nedelje na en izlet... nevem al me skrbi zaradi tega al zakaj... nervozna ker imam strah pred strahom - kaj ce bom panicna na poti?!!! Aaaaa norisnica...

Danes zacnem s psihoterapijo... saj vem, da danes se nebo ucinka anpak vseeno komaj cakam.
Prijavljen

Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 14:49 »

Kako je sedaj pri tebi s tahikardijami? Jih krotis ali se se pojavijo? Jaz sem bila res cel super dlje casa, brez nekih problemov... na sedaj me pa ze 2 tedna je** psiha. Uf kako sem jezna... ker ko moje misli zacnejo noret, ponori se moje telo in sem na robu, da bi kar v Polje stekla.. pa se blizu ga mam hah.

Hehe, štekam te čist !

Lahko rečem, da jih krotim. Te vaje z izpostavljanjem dejansko delujejo.
Parkrat sem bil v to prisiljen, (ni bilo izbire - v službi največkrat), se zraven
znojil, bil prepričan, da bom dobesedno crknil, a sem vedno prišel ven živ.

Izredno pomaga šport - hitra hoja, ki okrepi srčno mišico, da manj divje skače,
ko dobi povelje skisanih možganov in ne uprizarja več rejverskih elementov plesa.

Požre pa to nenormalno energije, tko da doma nisem niti za cunjo več.
So pač dnevi, ko tega sploh ni, potem pa sledi cunami sranja, ki je pa itak
največkrat povezan s kakim "stresnim potresom" in takrat šaltam na škrge.

Ni prijetno, se da pa dost omilit doživljanje vsega tega že s tem,
da že v naprej veš, da uletava "frend" k ti najeda, na teb pa je,
kako elegantno ga boš ignoriral, da se čimprej pobere drugam.

Chuss, T.
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #6 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 15:45 »

Ojla Regina!

Jaz sem imela tudi težave s srcem. Ko sem se znašla v situacijah,  ki so me asociiirale na notranji scenarij,  se mi je dogajalo tudi, da mi je srce nabijalo in razbijalo po 4 ure na polno. Če je tako, moraš vedeti, da je ok, ker ti nekaj sporoča.  Nekako se ta strah mora izraziti pač.  Pametno je pa ozavestit, kaj dogaja v podzavesti in se naučiti ravnovesja strah-jeza oz boj-beg in hendlanje  se s kakimi scenariji, v kolikor so. Ko to znaš in zmores,  se za vedno konca. Jaz sem uporabila psihoterapijo. Sem pa se na Ad,  ker se vedno kje padem.. Ampak ni več panike in utripa.  Je pa hendlanje s travmo.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 18:23 »

Travis; ja to z izpostavljanjem sem se poiskusila, ne namenoma seveda, ampak pac si padel v vodo, sedaj pa plavaj... obcutki so bili grozni a sem vedno prezivela. Premalokrat se spomnem na to, tako, da hvala, da si ke ti  oki ... sportanje, hja.. trenutno zaradi strahu nocem ven dlje kot 5m od hise, upam pa, da se cimprej opogumim... sicer pa gremo na ta izlet kjer bom pac mogla it ven in bo ze slo.

Nives; ja poznam to nabijanje, amoak sedaj mi pa se preskoci na momente (ko sem polna anksioticnega adrenLina), nontega pa ne poznam in se ustrasim  unsure unsure
Sem bila ravno danes prvic na psihoterapiji in upam, da bo scasoma boljse...
Prijavljen

Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 19:16 »

trenutno zaradi strahu nocem ven dlje kot 5m od hise, upam pa, da se cimprej opogumim... sicer pa gremo na ta izlet kjer bom pac mogla it ven in bo ze slo.

Nives; ja poznam to nabijanje, amoak sedaj mi pa se preskoci na momente (ko sem polna anksioticnega adrenLina), nontega pa ne poznam in se ustrasim  unsure unsure
Sem bila ravno danes prvic na psihoterapiji in upam, da bo scasoma boljse...

Vztrajno delaj male korake, pa bo. Tut men je aritmično knedlal v grlu,
da sm od panike mislu, da bom jezik požrl. Res bedno.

Pri meni osebno je bil glavni razlog razbijanja srca vztrajanje v partnerskem
razmerju, ki me je navkljub neomajni volji, da ga rešim - globoko v meni
razžiral in resno načel moje zdravje. Bi skoraj pristal na betablokatorjih.

Zanimivo, ko sem čez noč prekinil razmerje par mescov tahikardij sploh
ni bilo in tudi te, ki se občasno pojavljajo niso NIČ v primerjavi s tistimi
poprej, katerim so bili gratis pridruženi tudi panični napadi. Od prekinitve
razmerja nisem imel niti enega več. Now do the math pomezik

Chuss, T.
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.892

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #9 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 19:51 »

Palpitacije so lahko nezeljeni stranski ucinek AD.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 24. oktober 2017 ura: 19:57 »

Palpitacije so lahko nezeljeni stranski ucinek AD.

Zelo pomembno !

Pr men jih je izrazito slabšal Mirzaten.
In to piše v navodilih za uporabo pa mi je hotla
dr. Mengele še višat dozo, sva se poslovila za vselej.

Nikoli več poskusni zajček. Ne, hvala.

Chuss, T.
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 25. oktober 2017 ura: 08:11 »

Pri meni osebno je bil glavni razlog razbijanja srca vztrajanje v partnerskem
razmerju

Zanimivo, ko sem čez noč prekinil razmerje par mescov tahikardij sploh
ni bilo in tudi te, ki se občasno pojavljajo niso NIČ v primerjavi s tistimi
poprej

Od prekinitve razmerja nisem imel niti enega več.

Super, da si našel vzrok za to in ga uspel odpraviti. Zgleda, je bilo res to krivo, ker te je podzavestno in potem že zavestno razžiralo in ti je telo govorilo, daj se ustavi.
Pri meni je malo drugače, ker je vse bolj povezano z mojim razmišljanjem,.... se pravi - da prekinem te tahikardije in ostal šit.... bom mogla začet drugače razmišljat, bolj pozitivno in biti vztrajna, potem bomo pa videli, kako bo  oki oki oki

Še 1x hvala, zelo si bil v pomoč!  rozicodam
Ti častim eno virtualno  pivo evo  sesmejem

No glede AD pa sem že slišala, da so palpitacije lahko straniski učinek, sama jih ne jemljam, tako, da to ni.  Smiley rozicodam
Prijavljen

Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sreda, 25. oktober 2017 ura: 08:20 »

Še 1x hvala, zelo si bil v pomoč!  rozicodam
Ti častim eno virtualno  pivo evo  sesmejem

Ourajt ! Drž se, pa sam pogumno naprej oki

Se tipkamo.. Pa tenks za pivo, čeprov mal zgodi zdle.. sesmejem

Chuss, T.
Prijavljen

peek26
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 149

« Odgovori #13 dne:: petek, 01. november 2019 ura: 16:27 »

Čeprav je tema stara pa lahko tud jaz dodam mojo zgodbo. Največji strah predstavlja ravno srce. Naj omenim da zaradi tege nisem upal na zdravniški pregled za delo in s tem zasral dobro službo, taval v dvomu ali je srce ok ali ne, vsak simptom predpisoval napaki na srcu itd do tisteega trenutka ko me niso tam na ekg vrgli pri zdravniku. Seveda utrip nenormaln, 120+, pod nujno tudi na urgenco, 2 uri tam priklopljen na ekg a še daleč s tem da bi izgubil strah. Ok po ekg srce zdravo. Pred letom dni pa me je spet ta strah neverjetno oviral a sem zbral pogum in rekel bo kar bo, priajvil se na UZ srca in naredil komplet preizkavo z ekg, uz in mnenjem kardiologa. Vse kul. Torej naš problem ponavadi izvira od drugod.
Prijavljen
podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 184

« Odgovori #14 dne:: sobota, 02. november 2019 ura: 18:31 »

Poznana težava, precej pogosta ob diagnozi anksioznost s paničnimi napadi. Vem iz prve roke  Wink

Bil 3x pri kardiologu, slikanje, UZ, Holter, vse BP. Ko sem dobil potrdilo da ni nič narobe s srcem, se je tudi večina težav (palpitacije, preskakovanje) tudi prenehala.

Občasno me še vedno "prime" in srce malo bolj poskoči, ampak nič hujšega, se umiri.
Prijavljen

Truth begins in lies.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 03. november 2019 ura: 10:12 »

peek26 ...
Pri meni so se te ''težave'' začele s prvim paničnim napadom. Takrat sem imela pulza točno 158/min. nikoli ne bom pozabila te št. ko sem si doma izmerila pritisk.
Od takrat naprej se bojim VSEGA, kar je povezano s srcem. Bojim se do zdravnika, bojim se zdravniških pregledov pred službo, bojim se lastega občutka utripa in ne prenesem, da ga čutim, tudi, če je umirjen (kar ponavadi je), ko se pojavi tahikardija, ko sem rabujena, pod stresom, me takoj panika, ko se pojavi še kkašna aritmija umes in mi preskoči, pa se mi dobesedno zrola ...

Zakaj se bojim - nevem, isto kakor pri tebi - da je kaj narobe. Šla bi zelo rada 1x na komplet pregled - UZ, holter, ni da ni, da bi se rešila mogoče tega strahu, ampak ne verjamam, da bi se.
Groza me je ko pomislim, da ko bom nekoč zanosila in imela tiste redne preglede, ki se izvajajo ... kaj bo z mano, kako mi bodo tam merili pristisk, ko bo pa itak številke nerealne, ker me bo tako strah. Že vidim, da me bodo hoteli poslati na vse preiskave ... upam samo, da bom mogoče takrat razmišljala za dva in jih opravila, če bo potrebno.... ČE BOM SPLOHHHH zbrala pogum in se takrat odločila za otroka, lahko, da me bo enostavno preveč strah vsega skupaj.  kiselnasmeh
Prijavljen

podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 03. november 2019 ura: 11:48 »

peek26 ...
Pri meni so se te ''težave'' začele s prvim paničnim napadom. Takrat sem imela pulza točno 158/min. nikoli ne bom pozabila te št. ko sem si doma izmerila pritisk.
Od takrat naprej se bojim VSEGA, kar je povezano s srcem. Bojim se do zdravnika, bojim se zdravniških pregledov pred službo, bojim se lastega občutka utripa in ne prenesem, da ga čutim, tudi, če je umirjen (kar ponavadi je), ko se pojavi tahikardija, ko sem rabujena, pod stresom, me takoj panika, ko se pojavi še kkašna aritmija umes in mi preskoči, pa se mi dobesedno zrola ...

Zakaj se bojim - nevem, isto kakor pri tebi - da je kaj narobe. Šla bi zelo rada 1x na komplet pregled - UZ, holter, ni da ni, da bi se rešila mogoče tega strahu, ampak ne verjamam, da bi se.
Groza me je ko pomislim, da ko bom nekoč zanosila in imela tiste redne preglede, ki se izvajajo ... kaj bo z mano, kako mi bodo tam merili pristisk, ko bo pa itak številke nerealne, ker me bo tako strah. Že vidim, da me bodo hoteli poslati na vse preiskave ... upam samo, da bom mogoče takrat razmišljala za dva in jih opravila, če bo potrebno.... ČE BOM SPLOHHHH zbrala pogum in se takrat odločila za otroka, lahko, da me bo enostavno preveč strah vsega skupaj.  kiselnasmeh

Zdaj bom malo krut, ampak... Mogoče bolje da se ne odločiš za otroka.

Dokler sama s sabo ne razčistiš oziroma se ne soočiš s strahovi in tega ne razrešiš da boš mirna sama s sabo, ne bo dobro ne zate, še manj za otroka. Moja pokojna mati je bila psihična bolnica z zanikanjem da je karkoli narobe z njo (med ostalim tudi - kvazi težave s srcem, na koncu jo je pokopal rak), svoje strahove je potem prenesla v znašanje nad mano in mojo mlajšo sestro. Rezultat sta dva odrasla človeka ki za nobeno ceno ne želita otrok, imata težave z depresijo itd.

Hočem povedat to da se čimprej sooči s svojimi demoni. Sami ne bodo odšli. Če ne zase, pa za svoje bližnje in potomce.
Prijavljen

Truth begins in lies.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 03. november 2019 ura: 13:56 »

ja saj zato sem pa napisala, da sploh nevem, ce se bom odlocila. Obstajajo pa tudi primeri, ko se je zenskam stanje med nosecnostjo zelo popravilo  Smiley
Ps. Se ne smatram kot psihicno bolnico  Smiley
Prijavljen

podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 03. november 2019 ura: 14:09 »

ja saj zato sem pa napisala, da sploh nevem, ce se bom odlocila. Obstajajo pa tudi primeri, ko se je zenskam stanje med nosecnostjo zelo popravilo  Smiley
Ps. Se ne smatram kot psihicno bolnico  Smiley

Good for you Wink moja mati je bila zgodba zase,  samomorilna, psihotična, name it. Stari ji je pa potuho dajal ker se to njej ali njemu ne more zgodit.

Dovolj offtopic. Upam da se uspešno rešiš strahov  Grin
Prijavljen

Truth begins in lies.
oshee
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 150

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 04. november 2019 ura: 19:29 »

Regina,

meni srce nabija tako, da se vidi čez majico, ki jo imam na sebi. Pa kaj naj? Paničarim zaradi tega? Dal sem čez vse preglede, ki so jih navedli predhodniki. Pomagale so mi tablete za zniževanje pritiska - Concor. Če imaš težave s pritiskom, prosi zdravnika, da ti da omenjene tablete. Seveda pa si moraš vsakodnevno vsaj 1 teden meriti pritisk. Ampak ne postani zasvojena s tem.  sesmejem
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar