V meni je videla vse. Bil sem športnik, izobražen, ob njej sem bil srečen.
Ne. Morda se ji je dozdevalo, da vidi vse, vendar kot omenjaš sam si spretno
vse njene iluzije arogantno potolkel in se igral z “elastičnim razmerjem”, kjer
si napajal svoje bolne fantazije, kako si pomemben. To te je tudi delalo lažno
srečnega, (najbrž svojčas tudi njo, ko se je “borila za svojega moškega”), to
te je patološko vzburjalo, da si nadaljeval, prekinjal in se vračal – misleč, da
bo trajalo večno, v nedogled. V finalnem primeru je očitno ona bila pametnejša
oz. je po hitrem postopku čustveno dozorela in zadevo zaradi gole samoohranitve
prekinila.
Na prvi pogled se zdi, da si zafural idealno partnerko, vendar vedi, da če bi jo zares
ljubil in nimaš kake resne osebnostne motnje (ali pa nerazčiščene travme iz otroštva),
ji tega enostavno ne bi delal. Pika. Nekaj globoko v tebi te je v tem razmerju bremenilo,
ti jemalo sapo, konstruktivno energijo, ki bi jo usmerjal proti njej oz. v dobrobit razmerja.
Vse kar trenutno doživljaš je le fantaziranje, dejansko pogrešaš svoj objekt s katerim si
brezsramno manipuliral in ne nje, kot osebe, ki te je kljub temu, da te je iskreno ljubila
v nečem izredno motila, da si lahko izvajal tako bebave poteze, navkljub izobrazbi..
Opletanje s pildki izobrazbe ni niti za rit obrisat, če si čustveno teslo. Prav bahaško se mi je
zdelo tvoje hvalisanje s tem. In sedaj se za komičen kontrast pred neznanci patetično posuvaš
s pepelom in bičaš po nekdaj pokončnem hrbtu. Tragi-komedija !
Koliko časa ste potrebovali, da ste preboleli ljubljeno osebo? Kako naprej? Kako se sprijazniti
s tem, da je konec? Bolečina me dobesedno razžira.
Rok trajanja prebolevanja je relativen. Kdaj si mislimo, da trpimo, pa sploh ne in obratno.
Predvsem moraš bolečino, ki verjamem, da je neznosno huda (saj predvsem trpi tvoj prenapihnjen
ego) in ti je
NE PRIVOŠČIM - usmerit v predelovanje vzgibov za vsa ta destruktivna ravnanja.
Konec konec so po vsej verjetnosti najbolj škodila tebi. Absolutno si moraš prečistit osebnostni
vrednostni sistem in svoj odnos do žensk, pa najbrž sveta nasploh. Pri partnerjih se naš odnos
samo potencira. Navadno tam, če nismo čustveno dozoreli izvajamo oz. izživljamo najgloblje
frustracije (bodisi aktualne ali pa pretekle).
Napisal sem ti tako, kot bi pred časom napisal sebi - pa si nisem znal. Videl sem neke podobnosti
z mojo osebno katastrofo in ti odgovoril brez dlake na jeziku. Ničesar ne jemlji osebno, želim ti le
dobro. In tudi bo vse dobro, ampak “personal reset” je neogiben in posodobitev sistema bo zagotovo
trajala dlje, kot se ti bo sprva dozdevalo. Svetujem ti tudi, da obiščeš preverjenega strokovnjaka,
ki ti bo še bolj celostno in poglobljeno asistiral ven iz samoobtoževalnega labirinta agonije in tudi
pomagal zapret vrata vanj za vedno.
Chuss, T.
P.s.: Seveda se lahko v vsem motim..